Ha úgy érzitek, egy percig sem tudtok várni a szexszel, jó, ha tudjátok, hogy a szenvedélyes összeborulással lehet, hogy épp a közerkölcsöt sértitek meg, vagy ami még súlyosabb: szeméremsértést követtek el. A Life.hu utánajárt, hogy mire számíthattok egy nyilvános, szenvedélyes ölelkezéskor.

Mielőtt konkrét helyzetekre térnénk rá, nézzük, mit jelent a szeméremsértés és a közerkölcs megsértése.

Forrás: Thinkstock

Szeméremsértés:
A szeméremsértést az 1978.évi IV. törvény a nemi erkölcs elleni bűncselekmények közé sorolja: "Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A közerkölcs megsértése:
A közerkölcs megsértése szabálysértésnek minősül, ezzel kapcsolatban a 2012. évi II. törvény rendelkezik: "(1)Aki a közterületen, vagy nyilvános helyen, vagy közforgalmú közlekedési eszközön a közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsít, szabálysértést követ el. (2) Aki szexuális árut mások számára észlelhető módon, közterületen vagy kirakatban elhelyez, vagy a szexuális áruk forgalmazására vonatkozó előírásokat egyéb módon megszegi, szabálysértést követ el. (3) Aki erőszakot öncélúan bemutató reklámot tesz közzé, szabálysértést követ el. A (3) bekezdés alkalmazásában öncélú a bemutatás, ha az erőszak bemutatását a reklám tárgya vagy témája nem teszi feltétlenül indokolttá. Az (1)-(3) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő is szabhat ki helyszíni bírságot."

Mit jelent a közterület és a nyilvános hely fogalma? 

Közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is;
Nyilvános hely: a közterületnek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló hely.

Kukkoló szemtanú?

Sok tényezőtől függ, hogy az aktus valóban közerkölcsbe ütközik, esetleg szeméremsértő-e, de elsősorban az számít, hogy vannak-e szemtanúk vagy sem. Akár egy kapualji gyors szex is lehet tökéletesen ártatlan, ha épp nem vagytok ajtónyitás közben senkinek se az útjában. Ezzel szemben a leparkolt autótokban is megsérthetitek a közerkölcsöt, ha az autóval olyan helyen álltok meg, ahol mások is megjelenhetnek és nyilvánvaló, hogy mi történik a kocsiban. Egy zárt furgon például - ahonnan csak a hangok szűrődnek ki - kevésbé sértheti a járókelők érzékenységét, mint egy panorámaüveges személyautó, főleg, ha az aktus legintimebb mozzanataira is ráláthatnak az arra járók.

Forrás: Thinkstock

Egy másik példa: ha egy vonatfülkében kerül sor a menetre, ahol rátok nyithatnak, az szabálysértésbe ütközhet, míg ha a vonat mellékhelyiségében zárjátok magatokra az ajtót, nehéz rátok bizonyítani a közerkölcs megsértését. Baj akkor van, ha olyan "hivatalos" személy vesz észre titeket, akinek kötelessége jelenteni a nyilvános légyottot, és a helyszínen fellép ellenetek. Vagyis a lebukás veszélye fenyeget titeket minden nyilvános helyen vagy közterületen elkövetett szex közben, és a közerkölcs megsértésének lehetnek következményei. Nektek kell eldönteni, megéri-e a szenvedélyes aktus a pirulást, a pellengérre állítást valamint a lehetséges pénzbüntetést, vagy sem.

Panna, kereskedő (32)
"Körülbelül egy éve éreztünk rá a nyilvános szex különleges, pikáns ízére a párommal. A moziban mással persze már előtte is ment a szex, de ott azért sötét van, és mindig olyan helyet választottunk, ahol nem volt olyan látványos a móka. Zsolt azonban őrült, és engem is sikerült megvadítania ezen a területen. A múlt hónapban például egy parkolóban felültetett a motorháztetőre, lehúzta a harisnyámat és nyalogatni kezdte a csiklómat. Az egész nem tartott tovább két percnél, de olyan izgató volt a hirtelen nyilvános támadása, hogy alig bírtam utána magammal. Még többet akartam volna ott és azonnal. Ráadásul a szexuális izgalom mellett ott van egy nagyon erős érzés is: a cinkos összetartozás élménye."

Mire számíthattok, ha mégis eljárás indul ellenetek?

Kicsi az esélye annak, hogy szemérem elleni bűncselekmény miatt kerüljetek pellengérre, de ha azzal a szándékkal teszitek közszemlére az intim testrészeiteket, mert az számotokra perverz örömöt okoz, és ezt a magamutogatásból nyert szexuális gerjedelmet be is ismeritek, komoly bajba kerülhettek. Ennél életszerűbb és sokkal gyakoribb, hogy egyszerűen óvatlanok vagytok, és a közerkölcsöt sértitek meg a különleges helyen megejtett szexszel. Ha egy felháborodott szemtanú rendőrt hív a szexi esemény miatt, akkor nagy valószínűséggel vagy figyelmeztetésben részesültök, vagy helyszíni bírság kiszabására kerül sor, ennek összege ötezer forinttól százötvenezer forintig terjedhet. A büntetés tétele függhet attól is, hogy először "kaptak rajta" benneteket, vagy ez már máskor is előfordult. Ez utóbbinál foghat vastagabban is a rendőr ceruzája. Jó, ha tudjátok, hogy a közterület-felügyelők is eljárhatnak elleneteket. Vegyétek komolyan a pénzbüntetést! A be nem fizetett bírságot ugyanis a hatóság akár elzárásra, akár közérdekű munkára is átválthatja, így lehet épp ott fogtok gyepet gereblyézni, ahol előtte vígan áldoztatok az erotika oltárán.

Forrás: Thinkstock

Éva, külkereskedő (44)
"Kb. öt alkalommal szexeltem repülőgépen. Szigorúan zárt ajtók mögött, a WC-ben. Kicsit kényelmetlen ugyan, de nagyon izgalmas a dolog. Főleg, hogy annak ellenére, hogy nem lát rá senki az aktusra, azért a személyzet tagjai és néhány utas is pontosan tudja, mi zajlik a mosdóban. Szerintem ezzel senkit nem sértünk meg, de hogy mások szexi fantáziáját is beindítjuk, az tuti, mert olyan is volt, hogy néhány perccel a mi akciónk után újabb pár vette be magát a mosdóba..."

Maszturbációs kisokos csajoknak (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130123-szex-szerelem-parkapcsolat-a-legjobb-maszturbacios-kisokos-csajoknak.html Pajzán kebelmanőverek (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130122-szex-szerelem-parkapcsolat-pajzan-kebelmanoverek-18.html Forró kéztechnikák a hátsó gyönyörért (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130115-szex-szexualitas-parkapcsolat-szuperforro-ujjes-keztechnikak-a-hatso-gyonyorert.html Kezek a gatyában - Férfi maszturbálás a filmvásznon (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130114-mozi-film-szorakozas-szex-parkapcsolat-kezek-a-gatyaban-.html Te készítettél már házipornót?http://www.life.hu/szeress/szex/20130111-szex-szerelem-parkapcsolat-te-keszitettel-mar-hazipornot-pasik.html