Csilla összetett problémával kereste fel Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológust, a Life.hu szakértőjét. A kérdése az volt, hogy lehet-e a nő hüvelye túl rövid, vagy mi lehet az oka annak, hogy valaki nem tudja elérni az orgazmust hüvelyi úton.  

"Kedves Szilvia!

Én egy húszas éveim elején járó, fiatal lány vagyok. Négy és fél éve vagyunk együtt a párommal, és négy éve van szexuális kapcsolat közöttünk. 

A problémám a következő: az intim együttlét elején még érzem, ahogy a párom behatol, és ez az érzés izgató számomra, de ez csak néhány percig van így, utána szinte teljesen 'érzéketlenné' válok. Az aktus során nem igazán tapasztalok izgató mozdulatot a hüvelyemben, de ha a párom kicsit jobban mozgatja a péniszét, vagy elélvez, azt én is érzem. Ez az első intim együttlétünk óta így van, de a kedvesemnek nem mondtam el.

Mindent kipróbáltunk, és néha vannak pillanatok, amikor néhány percig úgy érzem, talán lesz orgazmusom, de idáig még nem sikerült a csúcsra jutnom. Időnként szoktam önkielégítést végezni, de ilyenkor is csak csiklóorgazmusom van. Ön szerint mi
 lehet a gond, amitől 'érzéketlen' a hüvelyem és nincs orgazmusom?

Forrás: ThinkstockA másik problémám, hogy lassan kell kezdenünk a szexet a párommal, és ő nem is hatolhat belém a teljes péniszével, mert az fájdalmat okoz nekem, pedig átlagos a mérete. Van, hogy a hüvelynyílásnál érzem a szúró, feszítő érzést, ha pedig véletlenül mélyen hatol be, akkor bent a méhemnél. Ezért nem is nagyon szeretem az extrább pózokat, mert félek a fájdalomtól. Tud abban segíteni, hogy mi okozhatja ezt a fájdalmat? Túl szűk lenne a hüvelynyílásom, vagy rövid a hüvelyem? Már annyi mindent néztem az interneten, de nem jutottam előrébb.

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Egy aggódó lány: Csilla"


Kedves Csilla!

Ha jól értem, neked azzal van problémád, hogy "csak" csiklóorgazmusod van, hüvelyi pedig nincs. Egyrészt fontos tudni, hogy a hüvelyben befelé haladva csökkenhet az idegvégződések száma, és szexuális ingerelhetőség szempontjából is különbözőek vagyunk.

A női orgazmus alapja a csikló ingerlése, vagyis az orgazmus fő forrása mindig az idegvégződésekkel dúsan ellátott csikló, nem pedig a hüvely, amely csak gyéren van ellátva idegvégződésekkel. Tehát ha egy nő vaginális orgazmust él át, az a csikló ingerlése által valósul meg, még akkor is, ha a hüvelyizmok fontos szerepet játszanak a kielégülésben. Ilyen szempontból nem különíthető el a hüvelyi és a csiklóorgazmus. A legkülönbözőbb módon elért orgazmusokat is ugyanazok a testi változások jellemzik, és nem egyszerűen az ingerlés módjától függ az orgazmus minősége, mert abban sok egyéb tényező is közrejátszik.

Annak örülök, hogy maszturbálsz, hiszen a női orgazmuskészség csak tanulással sajátítható el. Ha tudod, hogy neked pontosan mi okoz örömet, akkor azt a gyakorlatban, a pároddal is alkalmazni tudod majd. Aktus közben nyugodtan izgasd a csiklódat, vagy mutasd meg a kedvesednek, hogy pontosan hol és hogyan érjen hozzád úgy, hogy neked is orgazmusod legyen. Nincs ezen semmi szégyellnivaló, legyetek nyitottak, és bátran kommunikáljátok egymás felé, hogy mi, hogyan esik jól nektek.

Ami a behatolást illeti: szántok elég időt az előjátékra? Kellőképp rá vagy hangolódva az együttlétre? Sokszor a férfiak kevés időt fordítanak a partnerük felizgatására, és nem érzik, hogy mikor jön el az ő idejük. Ebben is fontos a kölcsönös kommunikáció, hiszen ha a partnered nem tudja, hogy min kell változtatnia, akkor te sem várhatsz változást. Pózok tekintetében is egyénenként változó, hogy kinek mi a kellemes, és mi az, ami fájdalmat okoz. Ha a partnered pénisze nagyobb, bizonyos pózok fájdalmat okozhatnak, de ez nem jelenti azt, hogy nálad van a gond. Biztos vagyok benne, hogy van olyan póz, ami neked is kellemes, és ha már kellőképp bemelegedtetek, esetleg újdonságokat is ki tudtok próbálni, aztán eldöntitek az élmény alapján, hogy ezeket beveszitek a repertoárba vagy sem.

Csilla, azt javaslom, vedd a bátorságot, és szex közben beszélj a pároddal, hiszen az őszinte kommunikáció az egyik alapja a kielégítő együttléteknek. Aktivizáld magad és segíts a párodnak megtalálni azokat a pontokat a testeden, amelyek közelebb juttatnak az orgazmushoz.

Üdvözlettel,

Győri SzilviaTedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!


"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.html Zsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.html Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.html Lopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.html A bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.html Így védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.html Így lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html