A férfi arra vágyik, hogy az ágyban maximálisan elégedettnek lássa a nőt, ám sokszor olyan katartikus élmények elérésére törekszik, amik csupán egy ostoba szexmítoszon alapulnak. A női orgazmussal kapcsolatos téveszmék komoly problémákat okozhatnak egy párkapcsolatban, ezért most a Life.hu lerántja a leplet a legképtelenebb állításokról!

A kielégüléshez elég egy tettrekész pénisz?

Hosszú idő telt el azóta, hogy a tudomány kétségbe vonta a női orgazmus létezését, ám bármilyen meglepő, a modern 21. században is élnek tévhitek a szexuális együttléttel kapcsolatban. A női orgazmus csodálatos élmény, ám a jelenség megértésében a mai napig sok a félinformáció és a félretájékoztatás.

Forrás: Thinkstock

Erre a mainstream pornófilmek irracionális jelenetei is ráerősítenek, azt sugallva, hogy a holtbiztos és nonstop orgazmus minden nőnél úgy működik, mint a karikacsapás. A női szexuális kielégülésről szóló diskurzusokat pedig tovább bonyolítja az, hogy a trendi magazinok általában két dolgot hangoztatnak: a csikló és a hüvelyi orgazmust, illetve azt sulykolják belénk, hogy az ágybéli boldogsághoz csak egy merev hímvessző szükséges.

1. számú átverés: Csak a csajok színlelnek

Sokan emlékeznek valószínűleg a Harry és Sally című vígjáték mára klasszikussá vált étteremjelenetére, amikor Sally (Meg Ryan) bebizonyítja, hogy a nők bármikor és bárhol képesek orgazmust színlelni, majd utána a mellette ülő öreg hölgy azt mondja a pincérnek: "Én is azt kérem, amit ő kapott." Akinek mégsem derengene ez a rész, íme:

Amióta az orgazmust tartják minden szexuális aktus csúcspontjának, a füllentés (és megfelelés) kényszere uralkodik nőkben, férfiakban egyaránt. A nők híresek arról, hogy gyakran szimulálnak annak érdekében, hogy kényeztessék partnerük egóját, ám esetenként az ellenkező nem tagjai sem riadnak vissza egy színpadias alakítástól. A legújabb tanulmányok szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel játsszák meg az orgazmust, mégpedig azért, mert ha valamilyen okból kifolyólag képtelenek a csúcsra jutni, önérzetük és férfiasságuk azon nyomban ripityára törik.

2. számú átverés: Minél hangosabban sikítasz, annál nagyobbat élvezel

A felnőttfilmek megtévesztik a pasikat, mert elhitetik velük, hogy az eget verő kiáltások és vad vonaglások a női öröm holtbiztos jelei, ami az ő teljesítményüket minősíti. Ez egyszerűen nem igaz, hisz vannak olyanok, akik némán, mégis önfeledten élvezik az intim együttlétet, és bármilyen meglepő, az is megtörténhet, hogy minél hangosabban üvölt valaki, annál csalódottabb a partnerében.

Egy friss kutatásban 700 szexuálisan aktív nőt vizsgáltak, és a kapott adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a szeretkezés közben kiadott hangok sok esetben tudatosak, ami megadja a nőknek azt a lehetőséget, hogy manipulálják a férfiakat. A megkérdezett nők 87%-a azért nyög hangosan, hogy ezzel is fényezze a másik egóját, és 66%-uk vallotta be, azért sikongat szex közben, hogy hamarabb túlessen rajta!

3. számú átverés: A nőknek tovább tart a gyönyörhöz vezető út

Hamis, hamis, hamis! A kielégülés ideje mindig az egyéntől és a szituációtól függ. Egyes nők nagyon hamar és könnyen felizgulhatnak szexuálisan, ahogy bizonyos férfiak is gyorsan kerülhetnek izgalmi állapotba, míg másoknak hosszabb ideig tarthat, és több ingerlésre van szükségük. Bár a nőknek általában hosszabb idő, amíg eljutnak az orgazmusig, sokan önkielégítés útján akár pár perc alatt is képesek a csúcsra jutni.

Forrás: Thinkstock

Meglepő tény, hogy a nők nagyobb valószínűséggel élik át a szexuális kielégülést egyedül, mint egy partnerrel. Ennek az lehet az oka, hogy sokan nem kommunikálnak a partnerükkel szex közben, hogy mi a jó nekik, illetve a szóló gyönyörszerzés során olyan dolgokat is művelhetnek magukkal, amit a másik előtt aligha mernének. A nők maszturbációs leleményessége nem ismer határokat: néhányan a kanapé karfájával elégítik ki magukat, vagy kedvenc kispárnájukkal manővereznek, ami egy pasi jelenlétében talán kínos lenne.

4. számú átverés: Csiklódörzsi = garantált orgazmus

A férfiorgazmussal ellentétben a női kielégülés minden szempontból bonyolultabb jelenség. A klitorisz az egyik legérzékenyebb testrész, aminek izgatása növelheti az orgazmus esélyét, de igazából a női test mellett a lelket is fel kell készíteni a későbbi gyönyörre, bár tény, hogy az előjáték önmagában kiválthat olyan intenzív ingereket, hogy a pénisz hüvelybe történő behatolása nélkül is bekövetkezik az orgazmus.

Köztudott, hogy a nők túlnyomó többsége nem képes vaginális közösülés útján elélvezni, és más típusú stimuláció is szükséges a csúcspont eléréséhez, például a mellek kényeztetése, orális ingerlés. Ráadásul sokak számára a csókolózás, az ölelkezés és a simogatás sokkal kielégítőbb élményt nyújt, mint a tényleges közösülés.

Adél 24, egyetemista
"Szerintem a pasik azzal rontják el az egészet, hogy nem fordítanak kellő figyelmet az előjátékra, és ilyenkor van az, hogy a nő nem bír elélvezni. Én úgy tapasztaltam, hogy néhány pasinak fogalma nincs arról, hogyan kellene egy női testtel bánni, kinézettől és agykapacitástól függetlenül totál amatőrök a témában, és nem is akarnak tanulni.

A legutóbbi párommal hasonló problémáim voltak - többször jeleztem felé, hogy szeretem a hosszabb előjátékot, mert nekem több idő kell ahhoz, hogy ellazuljak és benedvesedjek. Egy idő után meguntam, hogy csak magával törődött, és szakítottam vele."

5. számú átverés: Minden nő spriccelésre vágyik

Ez a szexmítosz legfeljebb a pornófilmekben állja meg a helyét, ahol szinte természetes, ha egy férfinak "squirt-élményben" van része. Bár igaz, hogy sok nő vágyik G-pont-orgazmusra, de óriási tévedés, hogy minden nő erotikus fantáziájában az a képkocka szerepel, amint spriccel a lepedőn - legfeljebb a pasik álmodoznak erről.

Forrás: Thinkstock

Vannak olyan nők, akiknél az orgazmust ejakuláció kíséri, ám közülük többen is olyan élményekről számolnak be, ami cseppet sem erotikus, vagy élvezetes. Ennek oka lehet, hogy ilyenkor egy nő úgy érzi, mintha azonnal vizelnie kellene, ami az intim pillanatokban rendkívül kellemetlen lehet, és sokan kimondottan szégyenkeznek miatta.

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"Az ismeretek hiánya oda vezethet, hogy sok nő elégedetlen a szexuális életével és önmagával, sőt ez sokszor a férfiakra is érvényes. Az orgazmuskészség a férfiakkal ellentétben a nőknél nem ösztönös adottság, hanem türelmet igénylő, hosszabb vagy rövidebb tanulási folyamat eredménye.

Ez a tanulás természetesen lehet úgymond véletlenszerű is. Miután a férfi alaposabban megismerte partnere testét és annak működését, ezáltal a nőnek sokkal nagyobb esélye nyílik az orgazmus elérésére, ami magába foglalhatja a többszörös orgazmust is. A két ember közötti fizikai kapcsolat egy különleges élmény, ám ehhez érzelem, intimitás és bizonyos fokú elköteleződés szükséges, ami lehetővé teszi, hogy megosszák egymással legtitkosabb vágyaikat, és bátran kitárulkozzanak a másik előtt. És ez nem mítosz."