Olvasónk komolyan aggódik, mivel 18 évesen leginkább különböző tárgyakra van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra jusson. Problémájával  Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológushoz, a Life.hu szakértőjéhez fordult segítségért.

"Kedves Szilvia!

Én egy 18 éves, szűz vagyok. Van egy barátom, még nem feküdtem le vele, de már volt orgazmusom petting közben, amit neki köszönhetek. Elég régóta végzek öngkielégítést is. A kérdésem, hogy normális-e az, hogy csak úgy elégülök ki igazán, ha a csiklómat hozzászorítom valami kemény tárgyhoz (általában a széken ülve szoktam örömet okozni magamnak), és nem az ujjaimat használom? Ha csak a kezemmel ingerlem magam, nem olyan intenzív a gyönyör, mint amikor valamilyen eszközhöz nyúlok.  

Kicsit feszélyez a kielégülés ilyen módja, főleg, amikor a barátnőimmel beszélünk erről - nem túl vonzó egy széken vonagló lány...

Üdvözlettel: B."

Forrás: Thinkstock

Kedves Levélíró!

Mivel az orgazmust valamilyen ingerléssel lehet kiváltani, és a szexuális ingerelhetőség egyénenként változó, ezért mindenkinek meg kell találnia a módját, hogy személy szerint milyen típusú érintés, simogatás okoz örömet. Ha neked a maszturbáció során a kezednél intenzívebb ingerre van szükséged, akkor nyugodtan élj egyéb lehetőségekkel, nincs ezzel semmi probléma, amíg nem teszel kárt magadban, de nyilvánvalóan a te esetedben erről szó sincs.

A maszturbáció egy intim élmény, nem feltétlenül kell minden részletét elmesélned a barátnőidnek, csak akkor, ha kellőképp nyitottak és elfogadóak. Amennyiben ez így van, nem szabad, hogy feszélyezve érezd magad emiatt előttük.

Üdvözlettel:
Győri SzilviaFotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.html Zsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.html Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.html Lopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.html A bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.html Így védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.html Így lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html