A szvingerklubban felbukkanhat az ismert celebtől kezdve a tetőfedő ácson keresztül a gyerek tanító nénijéig bárki. A falak mögött nem számítanak a társadalmi különbségek, nem tényező a kor, se az alkat. Egy dolog számít: a nő érezze magát nőnek, a férfi férfinak, és ébredjen fel a szexuális vonzerő. A Life.hu most egy rendszeresen szvingerező párt kérdezett a kulisszatitkokról.

Interjúalanyaink, Jocó és Anikó segítségével mutatjuk be a szvingerek titokzatos, buja világát. Jocó és Anikó hétköznapi embereknek vallják magukat, akik több mint húsz éve élnek együtt. Gondos szülők, szeretik egymást, jó nekik családban élni. Körülbelül 8 éve "szvingereznek",  a szvingerek világáról szóló weboldalt üzemeltetnek, és a beszámolóikból kiderül, egy pillanatra sem bánták meg, hogy szexualitásukat a saját hálószobájukon kívül is megélik.

Forrás: Thinkstock

Miért kezdtek bele?

"Mint minden hosszú párkapcsolatban élő ember, mi is veszítettünk valamennyit a kezdeti erotikus lángolásból, bár sokkal kevesebbet, mint mások. Pici gyerekeink voltak, akkoriban rájuk koncentráltunk, és azt éreztük, hogy kell valami pluszélmény az ágyba. Ahogy a pasik többsége, én is a neten kalandoztam csajok képeit kukkolva, így tévedtem egy szvingerklub oldalára. Bevallom, fogalmam sem volt mi az a szvinger. Rátaláltam egy oldalra, regisztráltam és nagy óvatosan beléptem. Először csak kukkoltam a többiek beszélgetését. Meglepődtem, mennyire nyílt emberek vannak ott, akik nem titkolták vágyaikat. Nagyon tetszett, amit hallottam, láttam. Naná! Melyik pasinak ne tetszene, ha szexet láthat élőben. Na, gondoltam, ezt meg kell nézni. Mindezt persze titokban csináltam, eleinte nem szóltam a dologról semmit, majd elhatároztam, valahogy ráveszem a feleségem is, hogy menjünk el, mert én vele akartam megélni az új élményeket" - meséli Jocó a történetet.

Szvingerezés születésnapra   

Jocó a cél érdekében mindent megtervezett: első körben rábeszélte a feleségét, hogy a nagy napon vigyék el a gyerekeket az anyósáékhoz. "Gondoltam, megszervezek neki egy napot, ami csak róla szól. A programot is kitaláltam egész napra. Persze még mindig nem mondtam el, milyen merényletet tervezek ellene, görcsben is voltam, mit fog szólni hozzá, úgy voltam vele, hogy maximum elmarad a klublátogatás. Megadtam a módját: elvittem egy masszázsra, vásárolgatni és egy csodás vacsorára egy francia étterembe. Amikor elmondtam neki, hogy mit tervezek, teljesen ledöbbent - azt hiszem, ez a jó kifejezés erre. Azonban láttam, hogy érdekli is valamilyen szinten a dolog, így tovább győzködtem, hogy semmi olyan nem történik, amit ő nem akar, és ott leszek mellette. Végül belement a dologba."

Forrás: Thinkstock

"Halálosan idegesek voltunk"

Jocónak és Anikónak teljesen új volt a terep, amikor először léptek be a szvingerklubba."Pici részletek maradtak meg, például az öltöző, ami koedukált volt. Nagyot néztünk, mert ez valahogy kimaradt a chates beszélgetésekből. Közben jöttek-mentek az emberek, ők már természetesnek vették, hogy így öltözzenek át. Mi még elfordulva, a sarokba bújva tettük meg mindezt. Halálosan idegesek voltunk, de kis idő múlva összeszedtük a bátorságunkat (ebben a már elfogyasztott alkohol is segítségünkre volt), és akcióba lendültünk. Azonnal meg is szereztük az első negatív élményt: rossz helyen (az ún. tükrösben, ez egy 'küzdőtér') estünk egymásnak, és ott, előzetes egyeztetés nélkül, tapintatlan módon a páromra cuppant egy pasi. Ilyen egyébként szinte soha nem szokott előfordulni. Mindenki udvarias, és csak a kötelező körök lefutása után ér a másikhoz, de mi rögtön az elején kifogtunk egy bunkót, aki belemászott az együttlétbe. Azóta se fordult elő ilyen. Mi a helyszín kiválasztásában voltunk rutintalanok. Ha kezdőként megy az ember egy ilyen helyre, akkor kellemesebb és érzelmileg biztonságosabb tér egy zártabb szoba. Anikó persze teljesen begörcsölt, elsírta magát, mert ilyen jellegű udvariatlanságra ő sem számított, én pedig komoly erőket mozgattam meg, hogy lecsillapítsam és újra hangulatba hozzam. Menet közben ugyanis kiderült, hogy mindkettőnknek tetszik, amit látunk. Izgalmas húrokat pendített meg bennünk a szvinger."

"Zavartalanul élvezhettük egymás közelségét"

Jocóék pár hét múlva újra elmentek a klubba, de akkor már szülinapi ürügy se kellett hozzá. A hangulat, a kellemes társaság vonzó volt számukra, a szexet pedig mindketten nagyon élvezték.  

Anikó így emlékezett vissza a második alkalomra:  

"Akkor már minden könnyebben ment. Meglepődtünk, hogy találtunk ismerősöket, akiknek a száma hónapról hónapra gyarapodott. Persze az első igazi szvingerélmény még váratott magára. Utólag persze mindig megállapítottuk, igen, lehettünk volna bátrabbak, és kezdeményezhettünk volna, de sebaj, majd legközelebb. Bennünket már az is boldoggá tett, hogy végre zavartalanul élvezhettük egymás közelségét, nem kellett attól tartanunk, hogy a gyerekek ránk nyitják az ajtót, élveztük a nyarat a télben, a meleg vizű medencét, a hangulatot, a társaságot. Közben kiderült, hogy ennek a klubnak chatje is van, ahol tarthatjuk a kapcsolatot a többiekkel és másokat is megismerhetünk. Rákaptunk a szvingerezésre és élveztük az élő találkozásokat. Egyre jobban belelendültünk, alig vártuk, hogy mehessünk. Anyámat kénytelenek voltunk beavatni, mert elég gyanúsan méregetett bennünket. Vettem egy nagy levegőt és elmeséltem neki, mibe csöppentünk. Jót nevetett és visszakérdezett: 'Szerinted mi miért mászkáltunk Lali bácsiékkal hétköznap délután a telekre?' Na tessék! A vér nem válik vízzé! Ennyit a társadalmi előítéletekről, meg arról, hogy elődeink megfontoltabbak voltak."

Forrás: Thinkstock

"A szvinger nem csak a szexről szól"

Jocó szerint az emberek egy része csak a felszínen ítéli el a szvingerezést. Nagyon sokan inkább irigyelik egyes emberek bátorságát, míg mások szexfantáziákban élik meg a szvingerezést: a párcserét, a sok emberes szexet, az aktusban való gyönyörködést, esetleg azt, hogy szexelnek mások előtt. A szvinger úgy támogatja ezeket a fantáziákat, hogy közben nem öli meg azokat. Aki szeretné, az ugyanis megmaradhat annál, hogy csak elképzeli azt, hogy mit csinálna. Nem vesz részt az aktusban, csak szemlélődik. Fürdik a hangulatban és a látványban, mert egy ilyen helyen semmi se kötelező, sok mindent szabad tenni, de csak azt, amibe a másik fél vagy pár belemegy. Lehetnek finom "átsimogatások" is, amikor nincs minden mozzanat előre letisztázva, de senki se lépi át a határokat. Nem elhanyagolható az sem, hogy egy szvingerklubban rengeteg olyan eszköz és helyszín van, ami hétköznapi esetben sok embernek nincs: pl. hatalmas fűtött medence, szexhinta, vagy óriási szív alakú ágy. A klubban minden kéznél van, azt használ a vendég, amit szeretne. "Fontos az is - mondja Jocó -, hogy a szvinger nem csak a szexről szól. Ha valaki szvingerklubba csak a szex miatt megy, az unatkozni fog. A szvinger érett felnőttek számára létrehozott, nagyon izgalmas közösségi játszótér, számos, nem feltétlenül szexhez kötött élménnyel. Hatalmas beszélgetésekkel, szexen túli finom áramlásokkal. A szex csak hab a tortán."

Nem biszex, csak kíváncsi?

Anikó számára az is meglepetés volt, hogy a lányok egymás iránt is érdeklődnek, és a szexjáték része a női érintés, akkor is, ha az aktusban részt vevő lányok egyike sem biszex. Legfeljebb kíváncsi, vagy a helyzet adja magát. Az eltelt évek alatt egyre több biszex lány is megtalálta a szvingerklubokat, de van hely számukra is, és sokan szeretik nézni a lányok egymás közötti akcióit. 

Mire figyelj, ha szvingerklubba mész?
- Kezdeményezés, elutasítás: a legtöbben ettől félnek eleinte, pedig nincs mitől tartani. Aki elért már egy bizonyos kort, az úgyis tudja, a szexben a nő választ, és pont. Az elutasítás pedig roppant finoman zajlik. Egy halkan odasúgott "nem", esetleg a tapogatózó kéz finom lesimogatása magunkról.
- Higiénia: nem mindegy, milyen klubot választasz. A legtöbb helyszín nagyon tiszta, kulturált, minden eszköz a vendégek rendelkezésére áll. Folyamatosan mód van felfrissülésre. Figyelem! Az óvszer kötelező, még ha a párok egymás között otthon nem is használják. Közösségi együttlét esetén alapvető követelmény.
- Féltékenység: ez akkor szokott probléma lenni, ha a pár egyik tagja ráerőltette a másikra a saját vágyait. Szvingerklubba csak akkor szabad menni, ha mindkét fél nyitott, és kíváncsi az élményre. A lelke mélyén mindenki féltékeny egy picit, nehéz megjósolni előre, hogy hogyan reagál valaki arra, ha a kedvesét más karjaiban látja, főleg, ha ott szemmel láthatóan remekül érzi magát. Alapszabály: nem hagyjuk "parlagon" a kedvest. Ha ő is élményeket kap és ad, akkor se ereje, se figyelme nem lesz a féltékenységre, azt feledtetik vele az élmények.
- Szvingerklubból kivitt kapcsolatok: erről megoszlanak a vélemények. Jocó szerint ennek semmi akadálya, ahogy ő fogalmaz: "Mi például számtalan nagyon jó barátot szereztünk a szvingerklubban. A barátság azonban szexmentes, azt meghagyjuk a klub idejére, vagy célzottan szervezünk magánestet."
- A helyzetek, amikbe belemész: Anikó szerint addig menj bele valamibe, amíg az nem okoz neked törést, és a tükörbe tudsz nézni.


Mikor ne menj szvingerklubba?
1. A párod akarja, és te szeretnél megfelelni az elvárásainak.
2. A barátnőid már kipróbálták, és úgy érzed, lemaradsz valamiről, ha te nem vállalod be.
3. Egyszer csak a buli kedvéért felírtad a "bakancslistádra". Húzd le onnan, ha nem volt komoly.
4. Bosszúból - megcsalt a párod, és ott akarsz elégtételt venni.
5. Újra fel akarod hívni magadra a párod figyelmét - valami meghökkentőt akarsz véghezvinni, azt akarod, hogy tátva maradjon a szája -, vagyis te csalogatod el, de valójában róla szól a dolog. Vigyázz, rosszul is végződhet az akció!
6. Bátorságpróbának tekinted - attól még belevaló csaj vagy, nem kell ezzel magadnak se bizonyítani semmit.


Tudtad?
A világ talán legismertebb szvingerpárja, aki vállalja is a nyilvánosság előtt ezt a felnőtt, érett szórakozási formát, Sting és felesége, Trudie Styler.


Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
 Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!Swingerklubok - Oda nem táncolni járunk!http://www.life.hu/szeress/szex/20101020-swingerklubok-oda-nem-tancolni-jarunk.html Édeshármasok filmen - csajok a csúcson (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130416-szorakozas-szex-szerelem-parkapcsolat-edesharmasok-filmen-csajok-a.html Hazugságok a női orgazmusról (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130412-szex-szerelem-parkapcsolat-5-hazugsag-a-noi-orgazmusrol-.html Milyen pornót keres a férfi? - pasik vallomásai (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130411-szex-szerelem-parkapcsolat-milyen-pornot-keresnek-a-pasik.html