A férfiak úgy tekintenek a női nemi szervre, mint egy izgalmas és rejtélyes testrészre, és számukra ez az a hely, amit elsősorban érezni akarnak. Az ujjlenyomathoz hasonlóan nincs két tökéletesen egyforma punci, és mindegyik kívánatos a maga módján, ám mivel a férfiakat vizuális ingerek hajtják, vannak olyan típusok, melyek különösen beindítják a fantáziájukat. A Life.hu-n egy évvel ezelőtt ez volt a kedvenc cikketek.

Tombol a vaginairigység

Kevés nő elégedett a testével, és ahelyett, hogy elfogadnák azt, amit a természet adott, egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez az ún. design-vagina reményében. Bár minden női nemi szerv szép a maga módján, sokak számára a feszes, fiatalos, tehát gyakorlatilag a pubertáskor előtti küllem jelenti az ideális megjelenést. A vaginaránctalanításról itt írtunk korábban.

A megfelelési kényszert nagymértékben táplálja az internetes pornográfia hiperszexualizált "kultúrája", ahol a legtöbb punci a kislányokéra hasonlít. Ennek köszönhetően sok nő folyamatosan aggódik intim testrészének mérete és alakja miatt, ám a szorongás, az önértékelési zavarok és a negatív testkép alááshatja az egészséges önbizalmat, ami kellemetlen szexuális élményekhez, súlyosabb esetekben a szex teljes elutasításához is vezethet.

Forrás: Thinkstock

A férfiaknak számít a kinézete (is)

Nagyon ritkán hallunk arról, hogy a férfiak pontosan milyen típusú női nemi szervet kedvelnek, hiszen mindannyiuknak más a személyes és szexuális preferenciája. A férfiak túlnyomó része erősen vizuális típus, és amikor egy nő külső adottságait veszik szemügyre, akkor gyakran nem térnek el egy bizonyos sémától. A pasik számára rendkívül fontos a nemi vonzerő, amit egy nemrégiben végzett felmérés eredménye is tanúsít: eszerint a férfiak 84%-ának számít az intim testrészek megjelenése, és a megkérdezetteknek csupán 16%-a válaszolt úgy, hogy egyáltalán nem foglalkoztatja a női nemi szervek külleme.

Kornél 26, egyetemista
"Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy minden punci gyönyörű, mert mindenből létezik esztétikusabb és kevésbé szép, és van az a kategória is, ami már a gusztustalanság határát súrolja. Néhány hete megismerkedtem egy 40 éves álomszép nővel, aki első látásra levett a lábamról, és alig vártam, hogy ágyba bújhassak vele. Amikor ott állt előttem meztelenül, és megláttam a hatalmas sötétbarna punciját, annyira sokkolt a látvány, hogy hiába próbálkoztam, képtelen voltam felállítani. Másnap úgy váltunk el, hogy majd keressük egymást, de amikor kilépett az ajtón, azonnal kitöröltem a számát."

Csupasz vs. szőrös

Bármilyen meglepően hangzik, de a női fanszőrzet olyan téma, amiről a férfiak gyakran beszélnek egymás között, valószínűleg az elmúlt néhány évtized intimtrendjeinek köszönhetően. Az urak jelentős százaléka a brazil fazonra szavaz, ám a "leszállópálya" is igencsak közkedvelt. És csupán elhanyagolható számú pasi részesíti előnyben a borotválatlan szeméremtestet. Az abszolút szőrmentes verzió esetében a férfiak érvelése az, hogy lágyabb és érzékibb élményt nyújt, plusz az orális játék sokkal kellemesebb kósza szőrszálak nélkül.

Forrás: Thinkstock

Édes húsos falatok

A férfiak számára igazán erotikus és kívánatos látvány egy finom húsos vulva, ami garantáltan megmozgatja a fantáziájukat, és szívesen játszadoznak vele az ágyban. A női szeméremajkak sokféle megjelenésűek lehetnek, amivel kapcsolatban a férfiak ízlése is nagyon eltérő. A fiatalabb generációhoz tartozók szexuálisan a pornófilmeken szocializálódtak, ők inkább a kisebb és szimmetrikus szeméremajkakra szavaznak, ugyanakkor vannak olyan férfiak, akik számára a nagyméretű és jócskán kilógó ajkak nyújtanak erősen izgató látványt.

Rózsaszín álmok

Bár a piros a legerotikusabb szín, a férfiak többsége inkább a rózsaszín árnyalatot kedveli. Az ilyen típusú szeméremajkak a legtöbb férfi számára a tisztaságot és a romlatlanságot jelképezi, ami egyáltalán nem meglepő, hisz olyan világban élünk, ahol mindenki a szépség és a fiatalság megszállottja. Erre az évek óta tartó trendre csak ráerősít a szépségipar, és ma már rengeteg olyan termék kapható, mely megszünteti a külső nemi szerv természetes elszíneződését, valamint elősegíti, hogy a nemi szerv fenntarthassa kislányosan rózsaszín állapotát.

Anita 27, rendőr
"Azt hiszem, az én szeméremajkaim nem normálisak. A belső ajkak sokkal nagyobbak, mint a külsők, ráadásul nagyon ráncosak, ezért nem is engedem, hogy a barátom odanyúljon. A neten rengeteg képet megnéztem más nők vaginájáról, de az enyémhez hasonlót nem igazán találtam, ami még jobban elkeserített. Utálom a testemet, és annyira szorongok emiatt, hogy sokszor szeretkezni sincs kedvem a párommal, pedig nagyon szeretem. Azt szokták mondani, hogy minden punciban van valami szép és izgató, de én egyáltalán nem látom magam szexinek alul, és annyira zavar a dolog, hogy azon gondolkodom, megműttettem magam."

Szűkre szabott élvezetek

Egy tudományos folyóirat legújabb tanulmánya szerint a nőknek számít a pénisz mérete, és minél nagyobb a férfi hímvesszője, az illető annál jobban felcsigázza az érdeklődésüket. A női nemi szerveket illetően is léteznek bizonyos preferenciák, bár általában véve igaz, hogy a férfiak többsége mindegyik típust izgatónak tartja, és örömmel kényezteti azokat. Mivel a hüvely egy izmos, rugalmas falú szerv, nem igazán beszélhetünk tág, vagy szűk változatról, és amiért a férfiak az utóbbi változatot preferálják, annak inkább az az oka, hogy az erősebb hüvelyizmok szorosabban veszik közre a hímvesszőt, ezáltal sokkal érzékibbé válik a szexuális élmény.

Forrás: Thinkstock

A nagyméretű csikló egy bónusz

A csikló számos idegvégződéssel rendelkezik, és emiatt a női test egyik legerogénebb zónája. A nők nagyobbik része legegyszerűbben a klitorisz izgatásával juthat el a csúcsra, ami tökéletes játékszer a férfiak számára. Ennek mérete és formája a közhiedelmekkel ellentétben nem befolyásolja az orgazmuskészséget, és minden egyes típus ugyanolyan érzékenyen reagálhat az érintésre. Ugyanakkor bizonyos férfiak esetében az átlagnál nagyobb csikló a látvány szempontjából is izgató, nem utolsósorban pedig könnyebben lehet stimulálni, így kevesebb erőfeszítést igényel - ellentétben a kisebbekkel.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:
"A nemi szervvel kapcsolatos elégedetlenség fő oka, hogy a nők szexuális ismeretei hiányosak, és serdülőkorban a szülőkkel keveset beszélnek úgy általában a szexről. Fontos leszögezni, hogy nem létezik tökéletes nemi szerv, és legyen az bármilyen színű, formájú és méretű a vaginád, elsősorban neked kell jó kapcsolatot ápolni a testeddel. Ha az intim testrészek kinézete miatt rosszul érzed magad, önbizalomhiányodat jó eséllyel a párod is észreveszi, ami visszaveti az ágyban nélkülözhetetlen felszabadultságot és spontaneitást. A szexuális együttlét során elengedhetetlen, hogy képes legyél maximálisan átadni magad az élvezeteknek, és csak a kellő fizikai-lelki öntudatosság birtokában élvezheted örömteli módon a szexet."