A legtöbb pár kipróbálja az orális szexet 69-es pózban, de nem gyakorolja rendszeresen, pedig teljesen felforrósíthatja a hangulatot!  Ha szeretnétek tökélyre fejleszteni a franciázásban való jártasságotokat, a Life.hu most megmutatja a legszexisebb variációkat. Egy éve ez volt a kevenc cikketek.

Lebegjetek együtt a mennyországban!

A hatvankilencezés elnevezés a partnerek egymáshoz képest fordított testhelyzetére utal, és egyidejű, kölcsönös orális szexet jelent. Erről a legtöbben úgy vélekednek, mint előjátékról az igazi szex előtt, és bár ez igaz, ennél azért sokkal több lehetőség rejlik benne.

Bár a 69-es póz esetében nincs szó hagyományos értelemben vett közösülésről, mégis az egyik legintimebb szexuális testhelyzet, ami mindkét féltől megköveteli a kölcsönös bizalmat, az állandó figyelmet és az együttműködést. Tény, hogy kicsit nehezebb a párodra koncentrálni úgy, ha közben a lábaid között munkálkodik, de hidd el, a befektetett erőfeszítés megéri a fáradtságot. Ha szeretnétek, hogy mindkettőtök számára élvezetes és kielégítő legyen az együttlét, fontos, hogy maximálisan figyeljetek a másik érzéseire, mert nem fair, hogy csak egyikőtök élvezi a kapott örömöket.

Forrás: Thinkstock
Gábor 37, jogtanácsos
"Szerintem a 69-esezés maximum az első alkalommal izgalmas, de egyébként kényelmetlen és zavaró, mert vagy én kényeztetem a csaj csiklóját, vagy ő játszik a péniszemmel. Itt általában a közös orgazmus (lenne) a cél, de ha mi így kényeztetjük egymást a barátnőmmel, én képtelen vagyok ellazulni, mert arra koncentrálok, hogy neki jó legyen. Plusz mindketten mozgásban vagyunk, ami igencsak csökkenti annak az esélyét, hogy pontosan tegyük a dolgunkat. Én sokkal jobban szeretem azokat a pózokat, ahol a kedvesem arcát is látom közben, mert a tekintetéből mindig ki tudom olvasni, hogy mire vágyik éppen."

A kölcsönös szeretet előnyei

A férfiak szeretik látni a legintimebb testrészeket, főként úgy, ha azokat hátulról közelíthetik meg, így 69-ezés közben a párod olyan szögből kényeztethet, amire a legjobban vágyik. A klasszikus orális szex a férfiaknál toplistán szerepel, amivel általában az a probléma, hogy ha egy nő adja, gyakran semmit nem kap vissza belőle.

A 69-es póznak épp az egyformán élvezetes örömnyújtás a lényege, így nem fenyeget az a veszély, hogy kielégítetlenek maradnak az igényeid, és ha ügyesen csináljátok, mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Minden szexuális aktust - különösen azokat, amelyek orális ingerléssel járnak - célszerű zuhanyozással kezdeni, hogy tiszták és ápoltak legyenek az intim testrészek. Ez nem csupán higiéniai szempontból fontos, hanem segít az ellazulásban és a feloldódásban is.

Forrás: Thinkstock

Akció indul!

Sokan idegenkednek ettől a szexuális helyzettől, hisz nem könnyű örömet adni és ezzel egyidejűleg koncentrálni a saját élvezetekre. Ha szeretnétek felhőtlenül élvezni az orális szexet, helyezkedjetek el kényelmes testhelyzetben, mert nagyon fontos, hogy mindketten jól hozzáférjetek az intim területekhez

A 69-es póznak többféle változata létezik: az egyik felállásában a párod a hátán fekszik, te megfordulsz, majd széttárod a lábaidat a feje mellett, így mindketten élvezhetitek az orális és manuális stimulációt. Ennek a pozitúrának a fő előnye, hogy a partnered jobban eléri a csiklódat és a gát környékét. A másik variáció, ha te vagy alul, és a párod négykézláb föléd mászik, ám ebben a testhelyzetben kevésbé tudod irányítani az eseményeket, és egy idő után nehéznek érezheted a testsúlyát. Bármelyik verziót is választod, a szájjal történő izgatás mellett az ujjaidat is célszerű bevetned.

A Life tippje:
Az oldalfekvéses variációt is kipróbálhatjátok, ha azt tervezitek, hogy az aktus hosszabb ideig fog tartani, és bár itt az események kissé csendesebbek, minél hatékonyabban csináljátok, annál forróbb lesz a finálé.
Csilla 31, asszisztens
"Mi imádunk a párommal franciázni, ami az egyik legkéjesebb érzés a világon, ezért nem csak előjátékként használjuk. Nagyon izgató, amikor hátulról teljesen az arcára csúszok, és a puncimba tolja a nyelvét, miközben én a péniszét nyalogatom. Az egészben az a legjobb, hogy egyszerre nyújthatunk és adhatunk egymásnak gyönyört, de igazából nem is annyira a póz számít, hanem az, ahogyan odáig eljutunk. Franciázás közben a barátom megőrül azért, ha a nyelvemmel simogatom az ánusza környékét, és a kezemmel lágyan masszírozom a golyóit. Ilyenkor mindig hatalmas orgazmusa van."

 Megkérdeztük a témától a Life.hu szexuálpszichológus szekértőjét, Győri Szilviát is:

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"A 69-es szexpóz kiváló módszer az intimitás építésére, mely lehetővé teszi, hogy az orális szex által nyújtott gyönyöröket kölcsönösen és egy időben élhessétek meg. Ha erotikus törekvéseid nem vezetnek orgazmushoz, akkor se legyél elkeseredve, mert sokan vannak, akik nehezebben tudnak koncentrálni a saját élményeikre, miközben partnerükre összpontosítanak.

Ha zavarban vagy, inkább válts testhelyzetet, vagy tarts szünetet, mintsem kellemetlenül érezd magad. A hívatlan meglepetéseket elkerülendő azt is célszerű előzetesen megbeszélni, hogy milyen formában történjen a magömlés, hisz nem mindenki szereti az ejakulátum ízét. A 69-es pózt nem kell feltétlenül a mindennapi repertoárba beépíteni, de érdemes próbát tenni vele, hiszen az ágyban is folyamatosan tanulunk, ismerkedünk a testünkkel, az érzéseinkkel, és még az is előfordulhat, hogy végül ez lesz az egyik kedvencünk."