Azt szokták mondani, hogy a nő úgy melegszik fel, mint a vasaló, a férfi pedig úgy lobban lángra, mint a gyufa. A Life.hu most arra volt kíváncsi, hogy mi történik a pasik testében (és fejében) a legnagyobb eksztázis pillanatában. 

Általában tovább tart, mint a tiéd

Átlagosan a férfiak orgazmusa mintegy 22 másodperces élmény, ami 4 másodperccel hosszabb, mint a tipikus női szexuális kielégülés. Ezek a számok csupán tájékoztató jellegűek, hiszen minden orgazmus más és más, egyes férfiaknál akár 2 percig is eltarthat a folyamatos pszichedelikus boldogság, míg másoknál kevesebb mint 18 másodpercig tart a kéjérzés.

Thinkstock

A Life.hu tippje:
Házi feladat pasiknak az extra gyönyörért: ha minőségi javulást szeretnél a kapcsolatodban - hálószobán belül és kívül -, végezz rendszeresen Kegel-gyakorlatokat, melyek javíthatják pl. az erekció erejét és segíthetnek a korai magömlés ellen is.

Nincs több szexböjt meccs előtt

Sok éven át az edzők, az olimpikonok és még Muhammad Ali is támogatta a szexuális önmegtartóztatást egy fontos mérkőzés előtt, melynek hátterében az a meggyőződés állt, hogy a verseny előtti szexszel a sportolók energiát veszítenek, és romlik a teljesítményük. Egy sportorvosi szaklapban megjelent tanulmány ennek épp az ellenkezőjét igazolja: az egyik vizsgálatban 14 házas férfinál - egykori sportolóknál - végeztek erőnléti tesztet a reggeli közösülést követően, majd ismét elvégezték 6 nap szexuális absztinencia után, és nem találtak jelentős különbséget a résztvevők erejében és kitartásában. Egyes szakemberek úgy vélik, hogy a férfi orgazmus növeli a tesztoszteron szintjét, ami jó hatással van az általános egészségre csakúgy, mint a sportteljesítményre, ám fontos tudni, hogy ezek a kutatások nem vizsgálták a verseny előtti szex pszichológiai hatásait.

Kielégülés érintés nélkül

Orgazmust elérni nemi aktus nélkül különleges élmény, a férfiak kb. 10%-a a szenvedélyes csókolózástól vagy bizonyos testrészeinek izgatásától is képes elérni a csúcspontot, míg 0,6%-uk szexuális izgalmát pusztán a pszichikai elképzelés is felkeltheti. Az alvás közben bekövetkező spontán magömlés a hímvessző ingerlése nélkül elsősorban a serdülőknél jellemző, ám idősebb férfiak is átélhetnek éjszakai ejakulációt. Sőt, egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a férfiak 90%-ának vannak időnként sikamlós álmai, ugyanakkor a jelenség nem korlátozódik az alvásra, hiszen szélsőséges szexuális izgalmak is vezethetnek fizikai stimuláció nélküli orgazmushoz.

Thinkstock


Zoli, fuvarozó (32)
"Néhány hónapja a szomszédomba költözött egy gyönyörű nő, és már attól teljesen kész voltam, amikor megéreztem a folyosón a parfümje illatát. A múltkor átcsöngettem hozzá, mert bedöglött a porszívóm, és egy sejtelmesen áttetsző ruhában nyitotta ki az ajtót. Aznap csak forgolódtam az ágyban, mert folyton ő járt az eszemben, és éjjel kétszer is megtörtént, hogy spontán telelőttem a gatyámat, miközben aludtam. Amikor felébredtem, hatalmas sötét foltok virítottak a lepedőn, és még szerencse, hogy a csajom aznap nem töltötte nálam az éjszakát."


Tudtad?
A franciák la petite mort-nak ("kis halálnak") nevezik a szexuális gyönyörélményt. Amikor egy kutatásban arra kértek férfiakat és nőket, hogy írják le, mit éreznek orgazmus közben, olyan szavakkal jellemezték a kielégülést, mint pl. robbanás, lüktetés, kitörés, és mindkét nemnél szerepelt a "Majd' meghaltam a gyönyörtől" kifejezés.

A "melléktermék" mágikus tulajdonságai

Egy átlagos férfi teljes ejakulátum-mennyisége kb. 3-7 ml, ám ennek csupán 2-5%-a áll spermiumból. A többi alkotóelem ahhoz szükséges, hogy a hímivarsejtek képesek legyenek a hosszú és fáradságos út megtételére. Az ondófolyadék olyan természetes hangulatfokozókat tartalmaz, mint pl. a kortizol, a prolaktin, az oxitocin, az ösztron, a szerotonin, valamint bőrfinomító és bőrfiatalító hatása is van. Azok a nők, akik rendszeresen gyakorolják az orális szexet, és védekezés nélküli szexuális kapcsolatot folytatnak, sokkal boldogabbak, felszabadultabbak és kevésbé hajlamosak a depresszióra.

Thinkstock

 

Tudtad?
Az ondó kilövellésének átlagsebessége kb. 45 km/óra, de néha elérheti a 69,2 km/órát is. Egy átlagos magömléskor mintegy 200-300 millió hímivarsejt is kerülhet a nő hüvelyébe, ám nagyrészük elpusztul, és csak a legéletképesebbek juthatnak célba.

Éva, titkárnő (26)
"Az emberek különbözőek és különböző dolgokat szeretnek. Azt hiszem, a legtöbb nő, aki élvezi, ha orális szexet kap, valójában nem örül annak, ha az illető a szájába élvez. Ezt inkább csak azért csinálják, hogy a férfiak kedvére tegyenek, és sokan még rá is játszanak az egészre, hogy minél jobban felhúzzák a másikat. Én sem bírom annyira a sperma ízét, de szeretem a páromat, és néha megteszem a kedvéért. Persze nálam is előfordul, hogy egy picit hányingerem lesz tőle - mert mondjuk keserű az íze -, de azért nem rohanok egyből a fürdőszobába."


Győri Szilvia, szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye :
"Nem ritka, hogy a férfiak megkérdőjelezik saját teljesítményüket az ágyban, ami sokszorosan igaz arra, hogy mennyi ideig bírják az orgazmusig. Fontos tudni, hogy a férfi orgazmus ideje kitolható, ami gyakorlás útján sajátítható el. Ez nem jelenti azt, hogy csak a szexuális együttlétek alkalmával tudnak ezzel foglalkozni, a maszturbáció során szerzett gyakorlat legalább olyan fontos. Nem árt azt is figyelembe venni, hogy az orgazmusig tartó idő hossza egyénenként változó, és az, hogy az időtartamot tekintve kinek mi a jó vagy 'normális' szintén egyénfüggő. Akkor érdemes a változtatáson elgondolkodni, ha a partnerünk igényei nem egyeznek a saját igényeinkkel. Ekkor sem kell elkeseredni, hiszen az ágyban is ugyanúgy össze kell csiszolódni a pároknak, mint az élet egyéb területein, amihez elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció. Ha mi magunk nem tudunk megoldást találni a felmerülő problémákra, érdemes szakember segítségét kérni."

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc, vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!


A gyönyör kútja - a női ejakulációhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110811-szex-szerelem-parkapcsolat-a-gyonyor-kutja-a-noi-ejakulacio.html Ne fogazz! - Női bakik orális szex közben (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130620-szex-szerelem-parkapcsolat-ne-fogazz-a-7-legnagyobb.html 69-es póz, te csodás! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130615-szex-szerelem-parkapcsolat-ezert-javithatja-a-69-a-szexualis.html Mi van a combok között? - Nagy vaginakörkép (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130613-szex-szerelem-parkapcsolat-mi-van-a-combok-kozott-a.html