A lovaglás nem csak azt jelenti, hogy "zsupsz, nyeregbe pattansz", ennél sokkal többről van szó: változatosság, játékosság és kommunikáció nélkül nagyon gyorsan csökken az izgalmi barométer, és vége lesz a mókának, mielőtt a csúcsra érnétek. Ha nem elégszel meg középszerű élményekkel, a Life.hu most elárulja, hogyan emelheted művészi szintre a rodeózást.

Változz igazi dominává!

Nem meglepő, hogy a klasszikus "nő van felül" póz kiállta az idő próbáját, aminek egyszerű oka van. Egyrészt a maximális behatolás mindkét fél számára lehetővé teszi az elképzelhető legteljesebb gyönyörérzetet, másrészt a legtöbb fizikai munkát a nő végzi, így a férfinak nincs más dolga, mint élvezni a lebilincselő műsort.

Forrás: Thinkstock

A lovagló pozitúra a párod számára intenzív vizuális ingert okoz, hiszen az egész felsőtested előtérbe kerül, ezért gondoskodj róla, hogy a legszebb látvány táruljon elé. Bújj szexi melltartóba, vadító fűzőbe vagy lenge selyemtrikóba, ami kiemeli formás domborulataidat, és még inkább beindítja kedvesed szexuális vágyait!

A Life.hu tippje:
A férfiak fantáziájában sokszor megjelenik az a kép, ahogyan a nő az eksztázis pillanatában piros körmeivel izgatóan végigszántja a mellkasát, egy erotikus szerepjátékkal pedig felkorbácsolhatod a szenvedélyt a hálószobában.

Ne pattanj egyből nyeregbe!

Ha szeretnél vérbeli lovassá válni, kövesd a fokozatosság elvét, mert érezned kell, hogy szinkronban vagytok egymással, így maximális átéléssel élvezhetitek az intim együttlétet. Vetkőzz le lassan a partnered előtt, és nézz mélyen a szemébe, ami növeli az intimitást, és simogasd magad közben, amivel hihetetlenül forró hangulatot teremtesz!

Mielőtt teljesen beleülnél, végezz körkörös mozdulatokat a csípőddel, és alig észrevehetően épp csak súrold férfiasságának hegyét. Ha úgy érzed, hogy még nem elég kemény a behatoláshoz, kényeztesd orálisan a legintimebb testrészét, és ingereld az erogén zónáit. Ebben a pozitúrában nálad van a gyeplő - te határozhatod meg a ritmust, a behatolás mélységet, sőt az ujjaiddal a csiklódat is könnyen izgathatod.

Patrícia 35, étteremvezető
"Nagyon szeretek felül lenni, mert így minden esélyt megkapok az orgazmusra, plusz a férjem is odavan érte, azt mondja, ilyenkor egy zabolázatlan kanca válik belőlem. Először orálisan kényeztetem, és amikor már eléggé keményen áll a hímvesszője, finoman rácsúszok, és elkezdek lovagolni rajta, először lassan, aztán egyre vadabb tempóban.

Fordítva is imádjuk csinálni, a párom nagyon felizgul attól, ha látja a popsimat fel-le ugrálni, és amikor közeledik az orgazmushoz, különösen élvezi, ha erősen húzhatja a hajamat."

Variációk lovagló pózra

Szupernóva: Nagyon intim érzés, amikor a párod álló hímvesszőjében mozogsz, és néha rásimulsz a mellkasára, ami lehetővé teszi a gyengéd csókolózást, a mellek simogatását és a szexis suttogást. Plusz előnye, hogy szemmel kísérheted párod testének minden rezdülését, ami azért is fontos, mert néhány férfi meglehetősen kényelmetlennek vagy fájdalmasnak találja, ha túlságosan előrehajolsz. Ebben a testhelyzetben oly módon ingerelheted a csiklódat, ahogyan neked jólesik, így könnyebb lesz orgazmusközeli állapotba kerülnöd.

Forrás: Thinkstock

Hintaló: Ez a pozitúra abban segít, hogy átéljétek az egyidejű orgazmust. A párod helyezkedjen el törökülésben, támaszkodjon a két karjára, és dőljön kissé hátra. Te ülj lovagló pózban az ölébe, majd a lassú behatolás után kezdj el érzékien mozogni fel-le, vagy jobbra-balra, hisz te határozod meg a megfelelő ütemet, illetve azt, hogy milyen mélyen szeretnéd. Partnered imádni fogja ezt a felállást, mivel a kebleid közvetlenül előtte hullámoznak, és szinte megőrül a gyönyörtől, ha a csípőddel úgy kígyózol a pénisze körül, mintha egy joystick lenne.

Ugró béka: Ha unod a hagyományos lovaglást, ebben a szórakoztató testhelyzetben lehetőséged nyílik egy fantasztikus hancúrozásra. Bár a guggoló testhelyzet erőteljesen igénybe veszi a combizmaidat, a látvány tüzesebbé korbácsolhatja a párod érzékeit, ezért érdemes kipróbálnod. Párod üljön az ágy vagy a kanapé szélére, lábait támassza stabilan a földre, te pedig guggolj fölé háttal, majd óvatosan ereszkedj a péniszébe. Miközben folyamatos rugózó mozdulatokat végzel, partnered szabad kezeivel kényeztetheti a melleidet és a csiklódat, így észbontó orgazmusban lehet részed.

Fordított lovas: A férfiak körében az egyik legerotikusabb póz, mivel rendkívül izgató vizuális élményt nyújt. Párod hanyatt fekszik összezárt vagy széttárt lábakkal, te pedig hátat fordítasz neki, és a merev péniszére ülsz. A fordított póz előnye, hogy te szabályozhatod a behatolás szögét, mélységét, erősségét, és miközben a csípődet előre-hátra csúsztatod, hihetetlen G-pont-stimuláló érzés. Ebben a pozitúrában remekül izgathatjátok egymás kulcsfontosságú örömzónáit, ami mindkettőtök számára garantálja a végső gyönyört.

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"Ha szeretnéd elsajátítani a lovagló póz csínját-bínját, két nem összefüggő tényezőt érdemes figyelembe venned: a bizalom és az élvezet - ez nem keverendő össze az elélvezéssel. A bizalom különösen fontos, hiszen amikor te vagy felül, a párodnak érezni kell, hogy nem csupán egy eszköz, amit a céljaid elérése érdekében használsz, hanem teljes értékű szexuális partner.

A szeretkezésnek lényeges eleme az önfeledt élvezet, és még ha te is vagy a domináns fél a játékban, tiszteletben kell tartanod a másik érzéseit, hiszen egy kiegyensúlyozott kapcsolatban óriási szerepet játszik az egyenrangúság. A lovagló póznál ügyelj arra, hogy ne okozz a partnernek kellemetlenséget vagy fájdalmat, hiszen az is egyénfüggő, hogy ki milyen intenzitású ingerlést bír el vagy érez izgatónak!"