Ha a péniszén manőverezel, mindig izgató érzés a pasidnak, de kreativitás nélkül egy idő után kipukkan a szex-lufi, és az ágyunalom még a legharmonikusabb kapcsolatokat is megölheti. Nem árt tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a nemi szerveken túl is van élet, és ha megismered párod legtitkosabb erogén zónáit, olyan magasságokba repítheted, amelyekről idáig álmodni sem mert!

Az egész test egy nagy erogén zóna, ám néhány terület sokkal érzékenyebb, mint mások. Így pl. az elsődleges erogén zónák (nemi szervek) területén található a legtöbb érzékelő idegvégződés, a potenciális erogén zónáknál pedig az a cél, hogy érintésük előidézzen olyan izgalmakat, amelyek ingerlik a primer területeket. Az egyik leggyakoribb hiba a szexuális életben, hogy a felek sokszor figyelmen kívül hagyják azokat az erogén pontokat, amelyek ingerlése növelheti az együttlét élményértékét, ezért itt az ideje, hogy egy picit változtass a rögzült szexuális mintákon.

Forrás: Thinkstock

1. Nem csak a női láb lehet izgalmas

A férfi lába hihetetlenül érzékeny, és bizonyos pontok nyomásával erős izgalmi állapot idézhető elő a partnerben. Természetesen hosszabb időbe telik, amíg rájössz arra, mi okoz párod számára igazán örömet, és egy kellemes talpmasszázs nagyszerű módja annak, hogy megtaláld a legérzékenyebb pontjait. Finoman gyúrd át a talpát, majd összpontosíts minden lábujjára, és fordíts különös figyelmet a középsőre, melyről egyes kutatók úgy vélik, hogy közvetlen idegi összeköttetésben van a nemi szervekkel. Lehet, hogy a térdhajlatáról inkább a csiklandós, mintsem a szexi szó jut eszedbe, ám ha ujjaiddal végigsimítod a finom bőrt, rendkívül izgató hatással lehetsz a kedvesedre.

2. Barangolj titkos hajlatokon

Elsőre talán kicsit perverznek tűnik az ötlet, de érdemes felfedezőútra indulnod a hónalj területén, mivel tele van érzékeny idegvégződésekkel, így erotikusan kiválóan ingerelhető zóna. Vannak olyan férfiak, akik a fellegekben érzik magukat, amikor partnerük megérinti a hónaljukat, míg mások egyszerűen nem tudják elviselni az ilyen jellegű dédelgetést. A legegyszerűbb mód annak meghatározására, hogy kedvesed melyik típusba tartozik, ha lassan, ám határozottan közelítesz, mert a túlságosan lágy mozdulatok csiklandós érzést válthatnak ki belőle. Ha ügyesen csinálod, a simogatás hatására endorfinok szabadulnak fel a testében, amelyek hozzájárulhatnak az intenzívebb orgazmushoz.

Forrás: Thinkstock

3. Fokozd az erotikus élményt

Bár az alhas környéke is csiklandós hely, sok idegvégződés koncentrálódik ezen a testtájon, ami nagyszerű lehetőséget nyújt a szórakoztató előjátékra. A hasmasszázs különösen gyengéd kényeztetési forma, amelynek hatására csodálatosan bizsergető érzés áramlik szét párod egész testében, ami tovább gerjeszti a szexuális feszültséget. Simogasd a köldökét körkörös mozdulatokkal, majd folytasd a kényeztetést a köldök és a szeméremcsont közötti területen. Mehetsz a hagyományos útvonalon is, ám ha szeretnéd még jobban felkorbácsolni a szenvedélyt, vesd be a nyelvedet, és lassan, élvezettel haladj egyre lejjebb. Figyelj közben arra, hogy melyik ponton erősödik a légzése - egyes férfiak kimondottan szeretik a harapdálást - és minél kitartóbban stimulálod az alhasi területet, annál különlegesebb élménnyel ajándékozhatod meg kedvesedet.

4. Könnyű csók a szemhéjra

A szemhéj rendkívül érzékeny a stimulációra, mivel a bőr itt sokkal vékonyabb. Amikor párod szeme csukva van, és finoman csókolgatod a szemhéját, megmutatod neki, hogy mennyire szereted, és azt is egyértelműen jelzed felé, hogy mostantól te irányítod az eseményeket. A kellemes érzések mellett duplázhatod szexuális izgalmát, ha letakarod a szemét egy selyemkendővel. Az ujjaiddal finoman cirógasd körbe a szemkörnyékét, majd a kendőn keresztül lehelj apró csókokat a szemhéjára, amitől kellemes bizsergés fut majd végig a gerincén.

Edit, asszisztens (29)
"Az én párom nagyon szereti, ha a hasát és a combját puszilgatom, attól viszont teljesen felizgul, amikor a hátát simogatom. A nyaka is rendkívül érzékeny, és imádja a puha csókjaimat, de a múltkor - amikor az ölében ültem - a pillanat hevében véletlenül beleharaptam. Legnagyobb meglepetésemre nem ugrott fel az ágyról, hanem arra kért, hogy folytassam, és minél erősebben harapdáltam, annál jobban élvezte a dolgot. Igazság szerint nagyon belefeledkeztünk a játékba, és csak reggel vettük észre az árulkodó nyomokat. Aznap a páromnak egy fontos tárgyalása volt, és mivel nem tudtuk eltüntetni alapozóval a foltot, kénytelen volt garbót húzni a 30 fokos melegben."

5. Hajas játékok

Ha az agy a legerősebb erogén zóna, miért ne ingerelnéd ezúttal kívülről? A fejbőr kényeztetése remek előjáték lehet, és a párod imádni fogja ezt a különleges masszázst. Ennek oka, hogy a fejen található idegvégződések ingerlése megszabadít a feszültségtől, növeli a véráramlást, és jó érzést keltő hormonok szabadulnak fel a testben. Előbb gyengéden gyakorolj nyomást a fejbőrére, majd végezz egy kicsit erőteljesebb, körkörös mozdulatokat, ami segíti az ellazulást, és megnyitja az utat az érzékiség birodalmába. Ahogy fokozódik a szenvedély heve, picit meg is húzhatod a haját, hogy megmutasd, nálad van a gyeplő.  Hidd el, odalesz érte!

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:
"Ha nincs szexuális bizalom a hálószobában, a szexuális élet előbb-utóbb sivárrá, rutinszerűvé válik. Az előjáték szerves része a kölcsönös simogatás, a csókolózás és az erogén zónák ingerlése, ám az teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik testrésze reagál érzékenyen az érintésre.  A teljes ellazulás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az erogén zónák fokozottabb izgalomban részesüljenek, és ha a partnered stresszes, az egész teste védekező álláspontra helyezkedik, mozdulataid kellemetlen reakciókat válthatnak ki belőle, ami tönkreteheti a helyzet erotikus dimenzióját. Különösen orgazmus után még egy lágy cirógatás is fájdalmassá válhat (pl. a hímvessző csúcsán, a csiklón), ezért fontos, hogy az ún. refrakter (újratöltési) periódusban kerüld bizonyos erogén zónák érintését, mivel ezek túlérzékenyek lehetnek."

Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
 Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!

Öt hihetetlen felfedezés a szexben (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130724-szex-szexualitas-parkapcsolat-ot-tudomanyos-felfedezes-a-szexben.html 4 szexpóz, amit biztosan imádnak a pasikhttp://www.life.hu/szeress/szex/20111110-szex-szerelem-parkapcsolat-szexpozok-amiket-a-pasik-imadnak.html Így lehetsz a lovaglás nagymestere! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130715-szex-orgazmus-parkapcsolat-a-lovaglas-muveszete-igy-lehetsz.html