Önmagad kényeztetése mindig örömteli és szórakoztató tevékenység, de a kölcsönös maszturbáció csodálatos kiegészítője lehet az intim pillanatoknak. Ha szeretnél igazán bizalomteljes kapcsolatot kialakítani a pároddal, és új színt vinni a hálószobába, a Life.hu most elárulja a titok nyitját!

Légy a saját tested szakértője!

Az önkielégítés teljesen normális és egészséges tevékenység, ami erősíti a szexuális önbizalmat és a párkapcsolatot, de még mindig tabutéma a társadalomban, amiről sokan nem mernek beszélni. A szégyenérzet kialakulásában szerepet játszik a nem megfelelő szexuális nevelés otthon és az iskolában, illetve férfiak esetében gyakran pejoratív jelzőket használnak az önkielégítésre, ezek pedig még inkább bűntudatot keltenek. Sokan megcsalásként élik meg, ha párjuk rendszeres önkielégítést végez, és olyan jelként értelmezik, hogy nem tudnak eleget tenni a partner kívánságainak. A nők hagyományosan alárendelt szerepköre a szexuális érintkezésben megnehezíti, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül élvezzék a "szóló szex" nyújtotta előnyöket.

Thinkstock

Engedd, hogy élvezze a műsort!

A maszturbáció a legjobb módja annak, hogy megtanuld, hogyan kell megérinti önmagad, és minél többször kerülsz kapcsolatba a saját testeddel, szexuálisan annál magabiztosabb leszel. Ha kedvet kaptál egy kis huncutkodásra, nagyon szexi dolog, ha megosztod az örömöd és a vizuális élményt a pároddal, mivel a legtöbb férfi rendkívül izgatónak találja, ha nézheti a partnerét önkielégítés közben. Kezdetben lehet benned némi gátlás, mivel a maszturbálás intim tevékenység, amely rendszerint zárt ajtók mögött történik, ezért is fontos a romantikus és nyugodt légkör megteremtése. Indítsd privát showműsorod egy érzéki csókolózással. Miközben maszturbálsz, flörtölj a tekinteteddel, és mondd el a kedvesednek, hogy mit csinálsz a testeddel, így ő is élvezni fogja az erotikus helyzetet. Próbálj ki különböző pozíciókat: a hátadon fekve, a széken ülve, a tükör előtt térdelve, és fokozd addig az izgalmakat, ameddig csak lehet. Ha a párod előtt ingereled magad, figyelemmel kísérheti a szexuális reakcióidat, és láthatja, milyen mozdulatoktól kerülsz orgazmusközeli állapotba, ezáltal pedig jobban megismerheti a tested működését.

Barbara, piackutató (36)
"Én akkor is maszturbálok, ha teljesen elégedett vagyok a szexuális életemmel, és szinte mindig elmondom a páromnak, mert szerintem hozzátartozik a nyitottsághoz és a bizalomhoz. Az elején köztünk sem mentek a dolgok zökkenőmentesen, mert nem tudta, hogy nekem mi esik jól és mi izgat fel. Finoman jeleztem felé, hogy én más típusú kényeztetésre vágyom, mert a színlelésnek meg a műnyögésnek nem látom értelmét, és áltatni sem akartam csak azért, hogy hízelegjek az egójának. Sokáig nem tudtam elélvezni szex közben, csak úgy, ha magamhoz nyúltam, de szerencsére a párom kitartóan próbálkozott, és a sok erőfeszítés idővel meghozta a gyümölcsét. Nagyon jó szeretőt faragtam belőle, és minden szexuális igényemet kielégíti!"

Kéjutazás az együttes orgazmusért 

A legtöbb pár általában önmagát izgatja a másik előtt, amíg elér a csúcspontra. Mint minden nemi aktusnál, itt sincsenek kőbevésett szabályok, hisz csak a pillanatnyi hangulat határozza meg, hogy gyorsmenetre vagy egész estés romantikára vágytok. A kölcsönös maszturbáció előtt mindkettőtöknek készen kell állnia, hogy kitárulkozzon a másik előtt érzelmileg is. Egymás kölcsönös kielégítése nagyon érzéki és intim élmény, ami nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy tapasztalatot szerezzetek a másik vágyairól és igényeiről. A nemi szervek kényeztetése számos variációban történhet: összpontosíthatsz párod erogén zónáira, miközben ő izgatja a péniszét; a kezeiddel simogathatod a férfiasságát, és egyidejűleg ingerelheted a csiklódat; és lehetsz te az események főszereplője. Ha maszturbáláskor szavakkal is kifejezitek, hogy mit éreztek, és megosztjátok egymással legtitkosabb fantáziátokat, az segít feltüzelni a vágyakat, és még intimebbé varázsolja a kapcsolatot. Nagyon fontos, hogy közben figyeljetek egymás reakcióira, és amint látjátok, hogy a másik közeledik a csúcshoz, ne gyorsítsatok be, mint egy maratoni futó, hanem tartsátok az egyenletes ritmust.

Thinkstock

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye :
"Sajnos a mai napig sok emberben él az a hiedelem, hogy a maszturbálás helytelen, szégyennel teli, esetleg valami betegséget okoz, az meg a legkevésbé elfogadott, hogy valaki a partnere jelenlétében kényeztesse magát. Fontos tudni, hogy az önkielégítés igenis hasznos, hiszen amellett, hogy szexuális örömökhöz juttatja az embert, sokat segít a test megismerésében is. Ha a pároddal kölcsönösen elégítitek ki egymást, egy olyan közös élményben lehet részetek, amivel mélyíthetitek a köztetek lévő bizalmat és intimitást. A saját nemi szervek ingerlése nem csupán élvezetes örömforrás, hanem jótékony hatással van az egészségre és a párkapcsolatra egyaránt. Számos tanulmányban kimutatták, hogy azok a párok, akik rendszeresen végeznek önkielégítést, elégedettebbek a szexuális életükkel."Thinkstock

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!Szextipp: hintázz bátran! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130913-szex-szerelem-parkapcsolat-hintazz-batran.html 6 dolog, amit minden pasi akar az ágyban (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130910-szex-szerelem-parkapcsolat-6-dolog-amit-minden-pasi-akar.html Szextipp: lótuszpóz őszi éjszakákra (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130909-szex-szerelem-parkapcsolat-akar-a-lotusz-viraga-18.html Perverzió: gyönyör a pokol tornácán (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130906-szex-szexualitas-parkapcsolat-perverzio-gyonyor-a-pokol-tornacan-18.html Komplexusaid vannak? Ezt a szexpózt válaszd! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20111222-komplexusaid-vannak-ezt-a-szexpozt-valaszd.html Miért nem megy gumiban? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130903-szex-szerelem-parkapcsolat-miert-nem-megy-gumiban-es-ki.html