Az emberi sokszínűség okán elfogadható, hogy vannak, akik nem pornófilm, vagy éppen a képzeletük, hanem a mostanában egyre népszerűbb erotikus regények olvasása közben érzik úgy, hogy át kell élniük az ott látott gyönyöröket. De miért is van ez így? Deáki Tímeával, a Life.hu szakértőjével ennek jártunk utána.

Még mindig tabu témának számít nálad a maszturbálás? Nem szívesen beszélsz róla, és a mai napig kizárólag a lakásod magányában nyúlsz magadoz? Pedig ez a fajta örömszerzés a szexuális kultúra része kell, hogy legyen, ugyanis a páros gyönyörhöz vezető út is ezen visz át. Mert éppen a gyakori, és minden részletre kiterjedő öningerlés az, ami által megtanulható, hogyan kell felkapaszkodni a csúcsra.

Thinkstock

Deáki Tímea párterapeuta szerint a pasik a kapcsolat szexen túli részére vetítve is szeretik, ha a nő megmondja, hogy mire van szüksége. Ezt pedig akkor tudja megtenni, ha ismeri a testét, és tudja, mely érintés milyen reakciót vált ki belőle. "A férfiak nem szeretnek gondolkodni a lehetséges megoldásokon, örömmel veszik, ha a nők konkrétan megmondják, mit akarnak" - állítja a szakértő. Az erotikus tartalmú könyvekkel így két legyet ütünk egy csapásra. Olyan szexuális megoldásokat tanulunk, amiktől korábban ódzkodtunk, ráadásul azt is megfigyelhetjük, a testünk miként reagál ezekre az újdonságokra. Onnantól pedig már csak egy lépés ezt a partnerrel is megosztani, illetve közösen csinálni.

Korábbi cikkünkben férfiak vallottak arról, hogy mennyire tartják fontosnak az önálló, és a közös maszturbációt.

Kristóf 36, idegenvezető
Szerintem az önkielégítés hozzátartozik egy egészséges párkapcsolathoz, és ami a legjobb, hogy ezt a kedvesem is így gondolja. Mi gyakran játszadozunk a másik előtt, sőt néha még szex végén is megajándékozzuk magunkat egy ráadással. Van úgy, hogy a munkám miatt hetekig vagyok távol, ilyenkor webkamerán keresztül maszturbálunk.

Egyébként a női önkielégítésből minden férfi tanulhatna. Velem is előfordult régebben, hogy megkértem az aktuális barátnőmet, mutassa meg, mire gerjed igazán.

A szürke ötven árnyalata könyvkritikájában Nagy Márta viselkedéselemző egyszerűen összefoglalta a szextrilógia sikerének titkát. "A történet - ahogy ihletője, a Twilight is - olyan ősi, mélyről jövő történetet fogalmaz újra, ami már a mítoszokban is jelen van, és időről időre felbukkan az irodalomban: a veszélyes, sötét oldal csábítása, ami egyszerre félelmetes és izgató, szemben a tiszta, elfogadott úttal."

Rita 30, tanár
Természetesen én is A szürke ötven árnyalata kapcsán kaptam újra magamhoz olvasás közben, mert egyszerűen nem bírtam megállni.

De tőlem mondjuk nem állt távol az öncirógatásnak ez a formája, így abszolút nem lepődtem meg a testem reakcióin. Hiszen amikor anno nemi öntudatra ébredtem, még nem voltak az életem részei sem a torrent oldalak, sem pedig a laptopom. Akkoriban éppúgy, ahogy a férfiak, magazinokat forgattam, csak míg ők a képeket nézegették, addig én a szöveget olvastam.

AFP
E. L. James, A szürke ötven árnyalata szerzője

Te maszturbáltál már regényre? Szegezték a kérdést egy nem is olyan régi interjúban Sasha Grey-nek. A mindössze 25 éves lány, aki tizennyolc évesen lett a világ egyik leghíresebb pornósztárja, majd több száz filmmel később visszavonult, azt felelte, hogy inkább novellákra teszi ezt. Anais Nin Vénusz deltája című művét említi, de persze pontosan tudja, hogy az ő regényére is sokan nyúlnak majd takarójuk alá. Arra a felvetésre, miszerint hízelgőbbnek találja-e, ha valaki a regényét olvasva maszturbál, mintha azt valamelyik pornófilmjére teszi, ezt válaszolta: "Nem, végülis ugyanazokat a szükségleteket elégítik ki. Mindkettő erotikus. Angela Carter mondta, hogy az erotika az elit pornója, és én egyetértek ezzel. A Juliette Társaság egy regény, fikció és fantázia, és ugyanazt a hatást tudja kiváltani, mint egy erotikus film."

Nem baj, ha még nem csináltad. Itt az ideje, hogy próbára tedd magad! Ez a két rövid részlet a Sebző vágyak című könyvől garantáltan egy olyan világba kalauzol el, ahová mindig is szerettél volna eljutni, de még sosem mertél elindulni.

"Az első ütésnél, amit Wayne kézzel mért rá, Lara lélegzete is elállt, és csupán attól, hogy a férfi a kezével és nem eszközzel nyúlt hozzá, máris váratlan és gyors áramlás suhant át rajta, duzzadni és nedvesedni kezdett odalent. Ágyéka a férfi combjához, nadrágjához dörzsölődött minden egyes csapásnál, ezek az ütések már keményebbek voltak, de az élvezete is nőtt, és kis remegések szaladtak át rajta. Az utolsó három csapás már valóban fájt, a lány szemébe könnyek szöktek, felkiáltott és megfordult."
"Azért valamire még kíváncsi volt. Nagyon gyengéden, vigyázva végigsimította a lány elnáspángolt fenekét.
- Lara... Miért szereted ezt?
A lány kinyitotta egy picit a szemét. Igen, ezek az őszinte kérdések és az őszinte válaszok percei. Akkor viszont még nincs itt az ideje az elszunnyadásnak.
- Nem tudom pontosan. Talán mert ilyesmi volt az első szexélményem.
A férfi elcsodálkozott.
- Hogyan? Mikor?
- Kislány voltam. Nem is tudom, talán hétéves? Nyolc? Papáék rengeteget veszekedtek, és én sokszor szöktem át a szomszédba előlük, ahol egy ikerpár lakott a szüleivel. Sarah és Jonas. Idősebbek voltak nálam néhány évvel. Nagyon fura kölykök voltak, fura szülőkkel is, bár akkor még nekem nem tűnt föl semmi sem, csak később jöttem rá.
- Mit jelent, hogy furák voltak?
- Egymással játszadoztak.
- Mit csináltak?
- Ingerelték egymást... különféle dolgokkal... Később megtudtam, hogy a szülőket lesték ki, onnan szedték az ötleteket.
Wayne kíváncsian hallgatta a lányt, miközben kis köröcskéket rajzolt a popsijára.
- Veled mit csináltak?
- Egy nyáron át voltunk szinte folyton a medencéjük mellett. Nem vigyázott ránk senki, ki voltunk csapva. Jonas azt találta ki, hogy aki veszít a társasjátékban, az büntit kap a végén. A vesztesnek le kellett hasalni a napozóágyra, a másik kettő meg pingpongütőkkel fenekelte.
A férfi mosolygott.
- Szóval így volt meg az első orgazmusod.
Lara elpirult.
- Ezt még nem mondtam el senkinek.
- Hát, nekem fontos tudni.
- Miért?
- Hogy a legközelebbi alkalomra beszerezzek egy pingpongütőt.
Lara belebokszolt a pasi combjába.
- Tiszta lökött vagy.
- Mindketten azok vagyunk. Nem hétköznapi páros.
Szóval ők egy páros. És lesz legközelebb. És lesz paskolás."

Bármit érzel is, semmi ok az aggodalomra. Deáki Tímea szakértő szerint is teljesen elfogadható, ha olvasás közben, a képzeletük szárnyán jutunk el kéjes örömhöz, ráadásul az olvasott élmény bármeddig színezhető. Ennek kapcsán pedig érdemes elgondolkodni azon is, hogy szükséges-e a férfiakat negatív szerepbe helyezni pornót néző szokásuk miatt, amikor a nők gondolatban megélt erotikus élményei nem ilyen egyértelműen tetten érhetőek..

Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
 Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!