A jó szex kedélyjavító, fiatalító, egészséges, zsírégető, továbbá a fejfájásra és az álmatlanságra is jó. Korábban összegyűjtöttük már azt a hat jelet, ami elárulja, hogy szexre van szükségünk, arról azonban már nem szólt a fáma, hogyan jussunk hozzá egy jó menethez, amikor éppen senki sem rágja a küszöbünket. Sok esetben szexpótló tevékenységekkel.

Van, aki szeretőt tart, van, aki az exével csinálja, van, aki szexuális öngyógyító módban fut, és persze van az, aki pótol. Szexet helyettesít, kötődést imitál, elköteleződést színlel, és mesterien színészkedik pár perc érzékiségért.

Többféle felmérés kutatta már a drasztikus szexhiány veszélyeit, ezen tesztek megkérdezettjei azonban általában párkapcsolatban és házasságban élnek. Éppen ezért most egyedülállókat faggattunk arról, miként orvosolják a szex hiányát az önkielégítésen túl.

Forrás: Thinkstock
Piroska 24, termékmenedzser
"Nekem pár évvel ezelőtt az egyetemen volt egy ilyen pótlékom. Akkoriban kollégiumban laktam, ahol adták magukat a legfurcsább szexuális lehetőségek.

Tudtam, hogy bejövök az egyik csoporttársamnak, azonban akárhogy igyekeztem, nem tudtam érzelmileg kötődni hozzá. Sokszor azonban kihasználtam a kedvességét. Sok időt töltöttem vele, gyakran mentem át a szobájába, többször együtt is aludtunk. Volt, hogy arra kértem, öleljen vagy masszírozzon meg, hiszen ez nekem jó volt, és akkor éppen erre volt szükségem. Csak három alkalommal feküdtem le vele, de sosem éreztem semmit. Csak a gyenge pillanatokban kellett valaki a kapcsolatszínlelő, szexpótló játékomhoz."

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusa és tanácsadó szakpszichológusa szerint a legtöbb ember valóban vágyik ezekre a megélésekre. "Ha éppen úgy alakul az életük, hogy nem kapják meg ezeket, mert például szinglik, elváltak, özvegyek vagy elhanyagolja őket érzelmileg a partnerük, akkor egyéb forrásokat keresnek, ahonnan ezeket az élményeket, vagy legalább azok illúzióit begyűjthetik. Azért mondom, hogy illúziók ezek, mert valójában, vagy legalábbis sok esetben nem is attól a személytől szeretnék ezt megkapni, de kvázi ő van kéznél. Így érik el ezt a picit 'olyan, mintha' élményt" -– állítja a szakértő.

Forrás: Thinkstock
Margó 40, védőnő
"Korábban én is azok közé a nők közé tartoztam, akik egy múltbéli kapcsolatba kapaszkodva próbálták kihúzni valahogy a jelenben. Ez kezdetben csak a szexre korlátozódott, nekem azonban egyre több és több kellett. Az összejáráson túl arra kértem az exemet, hogy aludjon nálam szex után, csináljunk közös programokat, vagy egyenesen töltse nálam a hétvégét.

Az józanított ki, amikor a képembe vágta, hogy nem is járunk, és hogy ő csak a heti egy szexért jön ide, ami igazából jobb, mint a semmi. Akkor jöttem rá, hogy nem tudok fenntartani egy szexkapcsolatot, mert mindenképpen szükségem van az érzelmi kötődésre is. Nőként ugyanis a puszta szex után nekem összebújás is kellett. Neki már nem annyira, így nem is volt kedve ezt nekem eljátszani."

"Én nem szexpótló tevékenységeknek vagy játékoknak nevezném mindezt, hiszen a szexhiányt lehet pótolni szexszel és önkielégítéssel. Itt inkább az intimitást, a gyengédséget és a szeretet kell helyettesíteni" – magyarázza a szakértő. Egy ölelés vagy egy masszázs azért nem keverendő össze ezzel. A bújjunk össze, aludjunk együtt, de ne szexeljünk kategória tartozik ide, vagyis amikor hasonló viselkedés valósul meg, mint egy párkapcsolatban. Intim helyzetbe kerül a két fél úgy, hogy tudják, csekély esély van a kapcsolat valódi kiteljesedésére, tartja Győri Szilvia.

Forrás: Thinkstock

Akármiben is szenvedünk hiányt, és akármilyen érzést is szeretnénk mímelni valakivel, fontos, hogy figyeljünk az ő érzéseire is. Ha ugyanis a másik fél komoly érzelmeket táplál, és nem csupán lelki űrt kíván betölteni a közös éjszakával, akkor krokodilkönnyek, szívfájdalom és sok kellemetlen perc kísérheti ezeket az ártalmatlannak tűnő játszmákat.

Ilyenkor, ha a felkért fél nem elég éber, vagy nem tisztázottak jó előre a szabályok arra vonatkozóan, hogy bármi történik, abból nem lehet több, akkor fennáll a veszélye annak, hogy ő érzelmileg jobban bevonódik ebbe, és később nagy csalódás éri. A szakértő szerint ezért kell nagyon óvatosan bánni az ilyesmivel, még akkor is, ha az adott helyzetben a gyors kielégülésé a főszerep. "És itt szándékosan az érzelmi kielégülésről beszélek, vagyis arról, ha például valaki szeretetéhes, és mielőbb be akar gyűjteni némi szeretetet és törődést."