Mielőtt Roland egy évvel ezelőtt a munkája miatt Ghánába érkezett volna, nem voltak különösebb szexuális elvárásai. Inkább tartott a dologtól, a betegségektől, legfőképpen a HIV-től. Aztán megtanulta, hogyan vigyázzon magára, miként bánjon a bőrszíne nyújtotta előnyökkel, és hogy kezelje az ottani szextranzakciókat. A Life.hu egy európai pasi afrikai szexnaplójába nyert betekintést.

Tiltott a prostitúció, ezért mindenki ezt csinálja

Az Afriport tájékoztatása szerint idén márciusban emeltek árat a ghánai főváros örömlányai, mondván az üzemanyag drágulása miatt megnőttek a szépészeti és ruhaköltségeik. Akkor 150 cediről 200-ra ugrott az "egész éjszakás kaland", amely most körülbelül 20.000 forintnak felel meg. Ennél persze olcsóbban is vásárolható gyönyör: egy gyors menet 5-6 cediből megvan.

A rendszer kényes egyensúlya

"Az átlagos lányok nagyon küzdenek itt a mindennapokkal. A szexért kapott pénz egy kis könnyebbséget jelent az életükben. Ghánában egyébként tiltott a prostitúció, de ezzel csak azt érték el, hogy tulajdonképpen a legtöbb nő prostituált. Ha valaki idekerül, igazából azért fizet, hogy elmondhassa otthon, milyen volt egy fekete hölggyel. Mindenki ad pénzt a szexért, ez itt így szokás. Ezáltal marad fent ez a 'szép' rendszer" - avat be minket Roland.

Hogy el tudjuk képzelni ennek a mértékét; egy hivatásos örömlánnyal töltött éjszaka 150-200 cedis áráért a parton egy hónapig dolgoznak a pultosok. Az árképzésből is látszik, hogy ezek a lányok elsősorban nem a helyieknek, sokkal inkább a fizetőképesebb rétegnek és a külföldieknek "tartogatják magukat". 

Ami otthon a herceg fehér lovon, az itt a fehér herceg

Roland számára a legnagyobb meglepetés az volt, ahogyan a ghánaiak a fehérsége miatt közelednek felé. "Egy sima partiban a lányok azonnal megkérdezik a nevem, és hogy honnan jöttem. Legnagyobb részük úgy tesz, mintha már hallott volna Magyarországról. A beszélgetőpartnereim fele azt is tudja, hogy az Amerikában van. És ugyanennyien már jártak is ott. Itt a fehér emberre úgy tekintenek, mint egy kicsit felsőbbrendű dologra, mert mindenki abban bízik, hogy elveszik feleségül és elviszik Amerikába. Ami lehet, hogy valójában Európa, de sokaknak ez a kettő ugyanaz, hiszen ott laknak a fehérek."

Gumi nélkül egy tapodtat sem

Informátorunk szerint éppen ezért különösen jellemző rájuk az is, hogy azonnal szerelmesek lesznek. "Nem is belém, igazából egy jobb jövőbe. Ez szerintem a fehér nőkben is megvan, csak itt sokkal kiélezettebb. Volt olyan lány, aki az első alkalommal azt kérte, ne használjak gumit. Így rögtön megfordult a fejemben, hogy gyereket akar. Mert hallanak sztorikat, vagy épp ismernek valakit, akit fehér férfi vett el és vitt magával Amerikába. Ennek a lehetősége persze részemről már a betegségek miatt is ki van zárva!"

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

Ok, Let's go!

Megkérdeztük Rolandtól, hogyan is néz ki egy ilyen bevetés. "Általában úgy fest egy ilyen este, hogy miközben az európai Amerikáról beszélgetünk, egyszer csak a fenekéhez szorítja a kezem. Ekkor már tudom, hogy mire megy ki a dolog. Ha ugyanis egy olyan lányhoz mész oda, aki nem a barátjával érkezett, akkor biztos, hogy elmegy veled, ha akarod. Ha pedig nem akarod, akkor ő fogja erőltetni. Teljesen természetes, hogy tánc közben nekem dörgölőzik, de erre már nem úgy tekintek, mint otthon. Ez itt a tánckultúra része. Aztán egyszer csak azt mondja, hogy 'OK, Let's go!'. Így ismertem meg Gloriát is, akivel azóta újra és újra találkoztunk."

Ez persze nem mindenkinél működik így. Megtudtuk azt is, hogy vannak, akik házhoz hívják a lányokat. Olyanokat, akik már valamennyire bejáratottak, és megvan a számuk. Vagyis ha ismersz egyet, felhívhatod, hogy hozza a barátnőit. Így persze még nagyobb a kísértés.

A legnagyobb gond ezzel a rendszerrel és kényes, pénzzel fenntartott egyensúlyával, hogy a szex általában a "munkabérre" megy ki. A férfi öröme az első számú, ráadásul nem is biztos, hogy minden lány képes helyén kezelni és élvezni az együttlétet.

Nem tudok úgy dugni, ha nem élvezi

"Állítólag ezek a lányok nagyrészt erőszak útján vesztik el a szüzességüket. Sajnos még mielőtt bármiféle normális, lelki kapcsolatuk lenne, bántalmazza őket valaki, sok esetben a családtagok közül."

Roland elmondása szerint Ghánára talán annyira nem jellemző, de ehhez társulnak még a különböző törzsek csonkítási hagyományai, például a csikló és a szeméremajkak kivágása. "Erre, ha jól tudom, azért van szükség, mert a beteljesülés képességétől megfosztott nő kevésbé lép majd félre, vagy pedig nem veszíti el a szüzességét házasság előtt. Mindezek miatt az, hogy a csaj, akivel vagy, nem is élvezi a dolgot, az itt ilyen általános érzet.

Én például, ha ezt tapasztalom, azonnal leállok, mert nem tudom folytatni. Megkérdeztem Gloriát, hogy viselkednek ilyen esetben. Az mondta, gyakran előfordul, hogy nem élvezik a szexet, de akkor reggel rendesen megkérik az éjszaka árát."

Roland ismerőse, Gloria.Forrás: Life.hu

Volt, amikor egy kiló paradicsomot adtam

"Mindezek ellenére az én esetemben nem igaz, hogy nem jó a fizetett szex. A szex jó, a pénz pedig csupán megszokott velejáró. Gloriával nem egyszer megesett, hogy megmondtam neki, nincs nálam pénz, és tényleg nem vette zokon. Volt, amikor a szokásosnál kevesebbet adtam, akkor nagyjából a taxiköltségét fizettem ki. De az is előfordult, hogy reggel egy kiló paradicsomot kapott. Nem feltétlenül a szexért, hanem mert nekem nagyon sok volt. De poénnak fogta fel és legközelebb is visszajött hozzám."