Úgy tűnik, már a férfiak is rendszeresen fordulnak szexuálpszichológusunkhoz, Győri Szilviához. Olvasónk, Máté, igen összetett szexuális problémával keresett meg minket. Lássuk a megoldást!

"Helló!

Máté vagyok, 33 éves. Nagyon szeretem a páromat, de sajnos minden hiába, nem tudok elélvezni vele aktus közben. Csak akkor tudok elmenni, ha előtte maszturbálok. Szeretnék egyszerre elmenni vele, mert tényleg nagyon szeretjük egymást. A problémámra már gyógyszert is szedek. A szerrel kicsit jobb a mervedésem, de spermám nincsen. 

A mostani kapcsolatom előtt házas voltam, de a feleségem mellet is sokszor csináltam magamnak, mert egyszerűen nem bírom ki szex nélkül. Az új párom mindig mondja, nem kell neki bizonyítanom, de én nagyon feszült vagyok amiatt, hogy ő többször is elélvez egy szex alatt, míg én egyszer sem vagyok rá képes. Ezért kérem a segítségét!

Előre is köszönöm, Máté"

Forrás: Thinkstock

Kedves Máté!

Remélem, a tablettát orvos írta fel neked egy alapos kivizsgálás után, mert ha nem, mindenképp ki kell zárni a szervi okokat. Leveled alapján úgy érzem, inkább lelki háttere van a problémádnak, ami a teljesítménykényszeren és a maszturbálással kapcsolatos hiedelmeken alapul.

Egyrészt fontos számodra, hogy maximális teljesítményt nyújts az ágyban, ami valójában meg is történik, hiszen te „csak" a folyamat végére nem jutsz el, de a partnerednek több orgazmusa is van. Fontos tudnod, hogy bárkivel megeshet, hogy alkalmanként problémája adódik a merevedéssel, ám ez még nem jelenti azt, hogy merevedési zavara van. Másrészt a maszturbálás teljesen helyénvaló attól függetlenül, hogy kapcsolatban van valaki, vagy sem. Ez alapjában véve nem befolyásolja az együttlét minőségét, de talán érdemes lehet azzal próbálkoznod, hogy nem végzel önkielégítést, mielőtt a pároddal szeretkezel. Tapasztald meg, hogy úgy hogyan működtök az ágyban!

A szeretkezések célja nem kizárólag az orgazmus, sőt, valójában nem is annak kell lennie a célnak, hanem meg kell élni és élvezni az együttlét minden pillanatát. Az is tévhit, hogy akkor igazán jó a szex, ha a két félnek egyszerre van orgazmusa. Ehhez eleve össze kell csiszolódni a pároknak, de nem itt kezdődik a minőségi szex, ez csak egy plusz lehet, nem is tapasztalja ezt meg mindenki élete során.

Ha valóban nem szervi okok állnak a háttérben, és nem változik a helyzet, érdemes lehet szakember segítségét kérni.

Üdvözlettel:
Győri Szilvia