Az orgazmust tanulni kell, szakértői levelünkben olvashatsz arról, hogyan.

Tisztelt Győri Szilvia!

A párommal immár két éve vagyunk együtt, imádjuk egymást, a szex sem lenne rossz, csak az a problémám, hogy nincsen orgazmusom az aktus végén, és nem tudom, hogy miért.

Az együttlétet nagyon élvezem, azzal nincsen semmi baj, de nem érezem magamat kielégültnek a szeretkezés végén. Ez miért van? Mit tehetnék ellene? Hogy tudnám megoldani ezt a problémát?

Segítségedet előre is köszönöm:
Becca

Forrás: Thinkstock

Kedves Becca!

Azt sajnos nem írtad meg, hogy egyébként volt-e már valaha az orgazmus élményében részed, vagy csak akkor nem jutsz el a csúcsra, ha a partnereddel vagy.

Akárhogy is van, az önkielégítés mindenképp fontos szerepet játszik a megoldás tekintetében. A fiúknál már serdülőkorban kialakul az orgazmuskészség a spontán magömlés által, ezzel szemben a lányoknak nincs spontán orgazmusuk, nekik meg kell tanulniuk, hogy hogyan okozzanak örömet saját maguknak. Ezért a maszturbálás elengedhetetlen ahhoz, hogy megismerd saját tested, hogy megtanuld, mivel, hogyan tudod örömhöz juttatni magad. Amíg te nem tudod, hogy neked pontosan mi a jó, valójában a párodtól sem várhatod el, hogy kielégítsen.

Sőt, szeretkezés közben is nyugodtan megérintheted, vagy simogathatod magad, ahol jól esik, így a partnerednek is sokat tudsz segíteni. Ne gyártsunk arról különféle elméleteket, hogy ha bármikor is magunkhoz kell érni az együttlét alatt, az már nem igazi szeretkezés lesz!

Fontos kiemelni, hogy a szeretkezés célja nem lehet az orgazmus, hiszen a szeretkezést minden részletével együtt kell megélni és örömünket lelni benne, de mi magunk tudunk tenni azért, hogy ez az együttlét az orgazmus élményével is társuljon.

Üdvözlettel: Győri Szilvia