"1989-ben egyáltalán nincs szavunk a hüvelyre" - írja Hogyan legyünk tökös csajok? című könyvében Caitlin Moran. A Life.hu szerkesztőségének kötelező olvasmánya döbbentett rá minket arra, hogy hiába az elmúlt tizenöt év, ma sincs egy normális, szalonképes, nem ciki, szexi szavunk a hüvelyünkre. Sem pedig a melleinkre. És ez gáz.

"Nekem személy szerint pinám van. Néha bula vagy muff, de általában csak pina. A pina rendes, ősi, történelmi eredetű, erős szó" - fejtegeti regényében Moran. "Ha megmondom, mim van nekem odalenn, idősebb hölgyek és egyházi személyek még elájulnak. Imádom, hogy sokkol mindenkit, ha azt mondom, pina. Mintha atombomba, vagy vérszomjas tigris, vagy fegyver lenne a bugyimban."

A vagina valahogy olyan steril. Épp ezért csak a vaginaránctalanítás és a vaginapiritós kapcsán tudjuk említeni, vagy amikor az a téma, hogy a férfiak evolúciósan vonzódnak a vagina ízéhez. A hüvely megint más. Az orvosi. Nőgyógyászos. Moran szerint kevés nőnek volt csak hüvelye a történelem során, és ő nincs köztük. "Nekem nincs hüvelyem. Soha nem is volt. Sőt felteszem, igen kevés nő rendelkezett vele valaha is. Viktória királynő nyilván. Barbara Castle. Margaret Thatcher. De senki más."

Forrás: Thinkstock

"A hüvely szóval az a baj, hogy úgy hangzik, mintha vonzaná a balsorsot. Csak egy mazochistának kellene, hiszen egy hüvellyel csakis szörnyűségek esnek meg" - lázad az író, elméletét pedig a Life.hu cikkcímei is alátámasztják. Nálunk, ha hüvely, akkor hüvelygomba, túl rövid hüvely, vagy érzéketlen hüvelyfal van. A punci megint csak kriminális. Kislányos, óvodai mutogatós. Nálunk ha punci kerül a címlapra, az két dolgot jelent. Vagy pasik beszélnek róla, és igyekeznek úgy fogalmazni, hogy az politikailag korrekt legyen, vagy pedig puncit villant egy híres, hollywoodi színésznő. A női nemi szerv és a szeméremtest szavaktól is kiver minket a víz, így csak akkor használjuk, ha egy videóban keressük a tökéletes nemi szervet.

Ezen kívül milyen lehetőségeink maradnak? Nuni, nunus, nunci, suna? Málnás, virágoskert? Ugyan már! Kéne végre valami igazán fasza név a pinának, vagy meg kell tanulni keményen odavágni, hogy ez bizony pina, és nem holmi bozótmező.

"Na és mi a helyzet a lökhárítókkal?" - dobja fel a témát Caitlin Moran. A kérdés jó, de a válaszadás épp olyan reménytelen, mint a pina esetében. Scarlett Johansson lányoknak hívja őket, de rajtunk ez sem segít. Az emlő pedig olyan, mint a hüvely. Egy emlő rákos lehet, vagyis ijesztő. De pontosan minek nevezheti egy értelmes és szellemes felnőtt nő a csöcsét? Buja dudák a sztárvilágban címmel írtunk már cikket, de azért, mert azok ott valóban dudák. A mieink azonban nem mindig azok, vagy legalábbis nem mindig viselkednek dudaként. A dekoltázs ugyanez a kategória. Mert ha leveszed a melltartód, megszűnik a létjogosultsága. Feszes cicit megfelelő edzésprogrammal és vasakarattal érünk el, de ettől már túl fitneszes lesz. Vagy akkor kerül elő, amikor cicit villant az RTL Klub sztárja

Forrás: AFP

A szúnyogcsípés, a didkó, a duda, a cickó és az idom megint csak magukat nevettetik ki. Mi marad hát nekünk? A mell. Ez pedig olyan hivatalos, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nincsen jobb. Itt az ideje, hogy végre mindenki hazamenjen, magába nézzen, vagyis inkább magára, és adjunk végre használható, szexis, önazonos és fasza neveket mindazon csodáknak, melyeket képviselünk.

Szerkesztőségi gyűjteményünk:
Nyunyó.
A hüvelyem helyett inkább az ölemet használom.
Jobb lenne feneketlen gyönyörbödönnek hívni, de nekem puncim van, néha meg pinám.
Puni, de a pögögtető sem rossz. 
A punci gyerekes, de a pasim ezt használja, ezért én is.
Alul lyuk, felül pedig ikrek.
Az én melleim almák.

Szerkesztői kiegészítés:

A köznyelvben óriási zavarok vannak a cikkben szereplő szavak valódi jelentését illetően, ezért úgy tűnhet, cikkünkben is keverednek a szavak jelentései. Valójában a hüvely a női nemi szerv egyik része, latin neve pedig a vagina. A közbeszédben hüvely alatt gyakran a vulvát, vagy a női nemi szerveket összességében értik. Szorosan véve a fogalmat, a hüvely egy meghatározott belső felépítés, míg a vulva csak a külső nemi szervet jelenti.