Szimonetta problémája igen érdekes. El tud menni, vagyis képes az orgazmusra, de csak nagyon ritkán, és önkielégítés esetén is csak nagyon lassan élvez el. Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusa segített az okok felkutatásában.

"Kedves Szilvia!

19 éves lány vagyok. A barátommal több mint kilenc hónapja vagyunk együtt, és tökéletesen működünk együtt. Az egyetlen pici fennakadás viszont az, hogy szex közben elég ritkán jutok a csúcsra. Ő az első nekem, a szex is intenzív és izgató, tehát konkrétan ezzel sincs semmi baj. Csak néha marad egy kis hiányérzetem. Önkielégítés közben is csak sokára élvezek el, úgy érzem, velem van a baj. Ilyenkor mit tudok tenni?

Üdvözlettel: Szimonetta"

Forrás: Thinkstock

Kedves Szimonetta!

Az önkielégítés fontos szerepet játszik az orgazmuskészség elsajátításában, hiszen ha te magad sem tudod, hogyan tudsz magadnak örömet okozni, a partnered esélyeit is csökkented arra vonatkozóan, hogy eljuttasson a csúcsra. Maszturbálás közben is próbálj ki több technikát, több pózt, segédeszközöket is nyugodtan bevethetsz. Emellett pedig nyugodtan kérd a barátod segítségét abban, hogy alaposabban felfedezzétek a tested működését. Bizos vagyok benne, hogy örömmel fog veled kísérletezni.

Természetesen az is fontos, hogy nyugodt körülményeket tudj teremteni a szexuális együttléthez, illetve a maszturbáláshoz is. Az orgazmus egy kontrollvesztett állapot, vagyis ilyenkor, ha rövid időre is, rábízod magad a másikra és maximálisan elengeded magad. Ezt zavartalan körülmények mellett lehet elsősorban elérni.

Üdvözlettel: Győri Szilvia