Eddig azt hittük, csak a férfiaknál lényeg a méret, most kiderült, nekünk, nőknek is van mit méricskélnünk. Egy tanulmány megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el orgazmust, sokkal többször fordul elő, hogy messzebb esik a csikló a hüvelynyílástól, és a területe is kisebb.

Mindannyian arra vágyunk, hogy szexuális kapcsolatunk orgazmusban gazdag legyen. Ez a pasiknak könnyebben megy, így többnyire a női orgazmus titkait kutatjuk rendíthetetlen kitartással. Felfedeztük, hogy a hüvelyi orgazmus mellett érdemes odafigyelni a csikló szerepére, aztán megtaláltuk a G-pontot, amely a hüvely belső fala egy részének különlegesen érzékeny szövete - bár sokan kétségbe vonják, hogy egyáltalán létezik-e ez a titokzatos terület.

Mindössze 5-6 milliméter?

A amerikai, Ohio állambeli tudósok figyelme ezért újra a C-pont felé fordult, vagyis a csikló felé, amely a női test legérzékenyebb területe. A kutásban részt vevő nők közel egyharmada arról számolt be, hogy sosem érzett még orgazmust, míg a többiek igen. A két csoport MRI-vizsgálata során kiderült, hogy azoknak a hölgyeknek, akik még nem éltek át szexuális gyönyört, 5-6 milliméterrel távolabb esik a csiklójuk felszíni része (a makkja) a hüvelynyílástól. A vizsgált csoportnál még egy eltérést megfigyeltek, mégpedig azt, hogy a csiklóból kiinduló idegek és az ezek által érzékenyített terület is jóval kisebb az orgazmushiánnyal küzdőknél, mint akiknél normális orgazmuskészség volt tapasztalható - közölte egy amerikai szexológus szaklap (The Journal of Sexual Medicine, február 13-án).

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...

A testfelépítésünkön természetesen nem változtathatunk, de azért nem veszett el a remény azok számára sem, akiknél fennáll ez a jelenség, ugyanis a C-pont érzékenysége növelhető. Méghozzá gyakorlással. Minél több szexuális tapasztalatot szerez valaki, annál inkább érzékennyé válhat a terület, vagyis az orgazmuskészség javítható. Ez is egyike az emberi test csodáinak - ahogy más idegek (például a hallóideg) érzékenysége növelhető, úgy a csikló felszín alatti idegpályái is megfelelő stimulálással fejlődésnek indulnak. Tehát: gyakorolni, gyakorolni gyakorolni... - ez a kulcsa a szexuális gyönyörnek.

Párcsere helyett pózcsere

Van a női orgazmusnak egy másik titka - ez pedig a lelkünkben keresendő. Sok nő azért adja fel a gyönyörhöz vezető felfedezőutat, mert nem képes változtatni a kapcsolatán, és az nem működik megfelelően. Aláveti magát a partnere akaratának vagy szokásainak, aki lehet a legjobb szándékú pasi, de esetleg gőze sincs arról, hogy nekünk mi lenne a jó. Ilyenkor nem kell azonnal a partnercserén gondolkodni, meglehet, hogy egy szimpla pózcsere meghozza a várva várt csodát. Sokan ugyanis nem szeretnek alávetettek lenni - vagyis sok nő nem rajong a misszionárius pózért. A fenti kutatásból kiderült, hogy ebben nincs különbség a két vizsgált csoport között: gyakrabban jelentkezik orgazmusprobléma ott, ahol a misszionárius a fő szexpóz a kapcsolatban.

Pattanj nyeregbe!

Ezért csajok, ha a G-pont helyett a csiklótokból - a C-pontból - szeretnétek kihozni a legtöbbet, érdemes felülkerekedni a pasin, de úgy, hogy azért neki is jó legyen. Szerencsére viszonylag ritka az olyan fiú, aki ne szeretné, ha az ágyban mutatnád meg neki a női erőfölényt. A lényeg, hogy azt a bizonyos csikló-stimulációt minél gyakrabban ismételgessétek...