Nyilván senkinek nem esik jól, ha közlik vele, hogy kissé prűd. Mint ahogy oly sok más, ez is legfőképpen akkor esik rosszul, ha van benne igazság. Összegyűjtöttük a jeleket, melyek arra utalnak, te is lehetnél kicsit nyitottabb, bevállalósabb, kíváncsibb a szex terén. Íme a Life.hu összeállítása.

Így hatnak ránk a női magazinok szextippjei című cikkünkben Gyimesi Andrea szexuálpszichológus, a Life.hu szakértője elmondta, hogy a szexsajtóra jellemző könnyedség, humor, szabadság, elfogadás és görcsök nélküli szókimondás elősegíti a női szexbeszéd elsajátítását és a gyakorlását is. Akiben azonban felháborodást kelt a szexről való beszéd, akinek nehézséget okoz szavakra és tettekre váltani a szexualitását, azt semmilyen intim témájú cikk nem fogja megváltoztatni. Vagy csak nagyon nehezen.

Úgy tartják, a prüdéria a kisgyermekkorra vezethető vissza. Ebben az időszakban ugyanis sokat kérdezünk, ha viszont nem kapunk elegendő mennyiségű és minőségű információt, akkor ez később visszaüthet. Ha úgy érzed, az alábbi jelek érvényesek rád vagy a párodra, mindenképpen beszéljetek róla. Sok rejtett szexuális feszültség, probléma, félrebeszélés és megnemértettség kerülhet a felszínre.

1. Szex csak sötétben, a takaró alatt

Ha elégedetlen vagy a testeddel, és emiatt fel sem merül a villanfénynél történő szerelmeskedés, sajnos rengeteg élménytől fosztod meg magadat és a partneredet is. Néha persze izgató lehet a koromsötétség, a bekötött szemek, a vizuális ingerektől mentes szeretkezés, de nem szabad, hogy csak ily módon okozzatok örömet egymásnak. Ahhoz, hogy megismerjétek a másik testét, néha be kell engedni a fényt a hálószobátokba és ezáltal a kapcsolatotokba is.

2. Szex csak ruhában, a meztelenség elkerülésével

Mind rajtad, mind pedig a pasidon őrülten szexi lehet az egyenruha, de még csak egy fentfelejtett ing, vagy melltartó is. Az viszont nem jó jel, ha erőszakkal ragaszkodsz a rajtad lévő ruhadarabokhoz. Vetkőzni és vetkőztetni is tudni és engedni kell! Ha szeretnéd elkerülni a teljes meztelenség érzését, megnyugtatásként hagyj magadon egyetlen szexi darabot, de nem foszd meg teljesen a szerelmedet a tested és az idomaid látványától!

3. Csak és kizárólag a misszionárius póz

Nem vállalsz olyan pózt, ami testileg vagy lelkileg túlzott kitárulkozással jár? Ritkán szexeltek, de amikor igen, akkor is mindig a jó öreg misszionárius a befutó? Sajnos ez amellett, hogy a kapcsolatotok ellaposodásához vezet, rutinmenetté teszi a nehezen összehozott együttléteket, így azonban sem az aktus alatt, sem pedig utána nem lesz megfelelő élményérzetetek. Sőt! Nem kell rögtön bevállalnod a Kámaszútrában csak majomként emlegetett szexpózt, de ha csak apró forgásokkal tüzelitek fel a megszokott misszionáriust, máris tettetek valamit magatokért, egymásért, a jó szexért, egyszóval a kapcsolatért.

4. Szex csak szombaton, és csak akkor, ha...

A Life.hu sorozatában összegyűjtöttük, melyik napon miért jó szexelni. Sorra került már a péntek, a szombat és a vasárnap is, viszont ha ti csak és kizárólag egy adott napon estek egymásnak, akkor megint ott vagytok, ahol a part szakad. A prűdség újfent a markába vigyorog, amikor azt látja, hogy csakis a hétvégi rutin részét képezi a szex, mert hétközben a munka, a stressz, a gyerekek, a fáradtság, a plusz programok, a kimerültség, vagy bármi más miatt nem tudtok időt fordítani az együttlétre. Ha ugyanis csak a kialakult időben, napokon, vagy bizonyos események után szeretkeztek, tudattalanul megteremtitek magatoknak azokat az időszakokat, amikor már biztosan nem kell a szeretkezéssel foglalkoznotok.

5. Orális szex? Na, azt már nem...

A kutatók szerint az orális szex garancia lehet a hűségre, ha azonban valaki ódzkodik tőle és leírhatatlanul gusztustalan dolognak tartja, az ne annak reményében térdeljen le, hogy akkor a párja majd kisebb valószínűséggel lép félre. Meglepő, de igaz, hogy a szájjal való kényeztetés teljes elutasítása nem csak a nőkre jellemző. Sőt! Sok férfi nem hajlandó viszonozni sem a gyönyört, nemhogy csereüzlet nélkül adni.

Ezzel a problémával Orális szex? Fúj! - Így kezeld a konfliktust című korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. Akkor a Life.hu szexuálpszichológusa, Győri Szilvia ilyen tanácsokkal látta el nyalogatástól vonakodó párokat:

Fontos, hogy bátorítsd őt, és mindig dicsérd az erőfeszítéseit, hogy még több önbizalma legyen, de soha ne erőltesd, és ne követeld az orális ingerlést. Később kialakul a bizalom és a kötődés, az őszinte kommunikáció pedig lehetővé teszi, hogy értékeljétek a vágyaitokat, és kölcsönösen kielégítsétek egymás igényeit.

6. Az önkielégítés bűn!

Amennyiben továbbra is felháborít, ha a párod pornót néz, vagy elmondása szerint csak tárolja az erotikus tartalmú filmeket a számítógépén, akkor még lőtávolban sincs nálad a prüdériamentes mennyország. Gátlásosságod és elutasításod megakadályoz abban, hogy magad is élvezd az öncirógatást, maszturbáló párodban pedig állandó lelkiismeret-furdalást keltesz a viselkedéseddel. Itt az ideje, hogy változtass ezen!

Ameddig ugyanis nem ismered a saját tested, és nem tudod, mi okoz számodra örömet, addig ezt mástól sem várhatod el. Ehhez pedig az kell, hogy magadhoz nyúlj, kiismerd, melyek a legérzékenyebb pontjaid, hol esik jól a simogatás és hol izgat kevésbé. Ragadj meg egy manapság oly népszerű erotikus regényt, vagy hallgass másokat szex közben, és figyeld meg, az ujjaid saját életre kelnek majd! A prűdség pedig szépen lassan ereszt majd a szorításából és utadra bocsát.