Minden olimpia, világbajnokság és kontinensviadal előtt felmerül a kérdés, szexeljenek-e, avagy sem a sportolók a megmértettesek alatt. Így nem meglepő, hogy a júnuis 12-én startoló focivébé apropóján is előjött ez a téma. A szex engedélyezése, vagy éppen tiltása úgy tűnik, a világ vezető sportvezetőit is igencsak megosztja.

Azt már Szepesi Niki óta tudjuk, hogy az ötkarikás játékokon, ha túl vagy az olimpiai szereplésen, utána már minden csak a buliról és a szexről szól. Ezt támasztja alá az is, hogy 2000-ben a szervezők 70 ezer óvszert szállítottak a sydney-i olimpiai faluba, ami ott aztán annak rendje és módja szerint egy hét alatt el is fogyott. Az Origo.hu féktelen ötkarikás bulizásairól szóló cikkéből az is kiderült, hogy végül ez a hetvenezer kondom is kevésnek bizonyult, és egy újabb húszezres adagot kellett rendelni. 2010-ben Londonban már 100 000 gumit tartalmazott a kiindulócsomag.

Így persze egyáltalán nem meglepő, hogy idén tavasszal, Szocsiban sem volt ez másképp. A téli olimpia sportolói a már több ízben is bemutatott Tinder alkalmazás segítségével hajtották az élvezeteket. Szexuális elfajzásukról akkor egy kissé túlzó videó is készült:

A sportolók libidóját és étvágyát ismerve jogosan merült fel a kérdés a focirajongókban és a sportvezetőkben, hogy vajon engedjenek-e a focisták vágyainak, vagy tiltsák meg nekik, hogy a labdarúgó-világbajnokság alatt együtt legyenek párjaikkal. Évtizedek óta heves vita előzi meg, hogy a focistafeleségek mekkora szerepet is játszhatnak a labdazsonglőrök felkészülésében, pihenésében, kikapcsolódásában, motiválásában és nem utolsó sorban a felgyülemlett stressz levezetésében.

Nem szexelhetnek a mexikóiak

Miguel Herrera, a mexikói szövetségi kapitány úgy döntött, megtiltja játékosainak a szexet a június 12-én kezdődő világbajnokság alatt. Véleménye szerint ugyanis egy focistának ilyenkor csak a trófea lebeghet a szeme előtt. "Ha egy játékos nem bír ki 20 napot szexuális együttlét nélkül, akkor nincs kész arra, hogy profi játékos legyen" - nyilatkozta a vezető a CBS-nek.

Bosznia-Hercegovina maszturbálhat

A bosnyák sportolók számára is lesújtó döntés született. Safet Susic szakvezető a szerelmeskedést szintén megtiltotta, helyette az önkielégítést javasolta játékosainak. „Más megoldást is találhatnak, maszturbálhatnak, ha akarnak” - tájékoztat a Daily Star.

A braziloknak tiltott az akrobatikus szex

A házigazda együttes szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari is állást foglalt a futballisták torna alatti nemi életét érintő korlátozásokat firtató kérdésekben. "Igen, a játékosok normális keretek között élhetnek nemi életet a világbajnokság hetei alatt. A normális keretek alatt hagyományos szexuális életet értek és annak alapvető formáit. A játékosoknak félre kell tenniük lepedőakrobata énjüket, az akrobatikus szex határozottan tiltott lesz” - fejtegette a 2002-ben a brazilokkal világbajnoki címet nyerő Scolari.

Forrás: Thinkstock

 Az angolokat elkísérhetik a focistafeleségek

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy Roy Hodgson vezető bár önköltségen, de meghívta a játékosok párjait a vb előtti edzőtáborba, Miamiba, az Angol Labdarúgó Szövetség vezetői azonban Brazíliában már nem látták volna szívesen a sztárfeleségeket és a barátnőket.

Most azonban úgy hírlik, hogy Hodgson megenyhült a szextémával kapcsolatban. „Felnőtt emberekkel dolgozunk, akik tisztában vannak azzal, hogy mit szabad és mit nem egy ilyen rangos világversenyen. Hozhatják párjukat, de ki kell alakítani egy mindenki számára elfogadható házirendet" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

A franciáknak mindent szabad

Franciaország válogatottjának lesz talán a legjobb dolga Brazíliában. A játékosként világ- és Európa-bajnok Didier Deschamps edző ugyanis kifejtette, ő bizony nem tiltja meg a labdarúgóknak a hancúrozást. Azt azért gyorsan hozzátette a kijelentéséhez, hogy nem mindegy, hol, mikor és miképpen kerül sor a vébé alatti légyottokra.

Akárhogy is határoznak a válogatottak vezetői, egyik nemzet tagjainak sem lesz könnyű dolga Brazíliában, melyet sokan csak a prostitúció fővárosaként emlegetnek. Addig is, míg kezdetét veszi a bajnokság, megkérdeztük a Life.hu párterapeuta szakértőjét, Deáki Tímeát, hogy mi a véleménye a témáról.

Az tiszta sor, hogy a szexuális együttlét energiaveszteséggel jár, de véleményem szerint ezek a srácok tökéletes formában vannak, fizikailag teljesen épek, egészségesek, így aligha jelenthet gondot egy-egy összebújás. Testileg persze teljesen felkészültek, de nagyon fontos, hogy agyban is helyén legyenek. Ezt pedig nem segíti sem a tiltás miatti frusztráltság, sem a feleségüktől, szeretteiktől való távollét, vagy éppen a családon belül kialakult konfliktusok.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az aktív szexuális élet olyan hormonok felszabadításáért is felelős, melyek teljesítményfokozók. Nyilván a legtöbb nemzetnek megvan a véleménye a vb alatti szex kérdéséről, hiszen mindenki követi a saját hagyományait és elveit. Fontos, hogy az adott ország hogyan ítéli meg a szexualitás jelenlétét a világbajnokság ideje alatt, és hogy mekkora szabadságot engednek a sportolóknak a tradíciók. A legfontosabb azonban, hogy ez ne legyen romboló lelkileg. Mert az tényleg hatással lesz majd a teljesítményre.