Ha egyenruhással szexel, a legerősebb nő is apró, védtelen című cikkünkben kifejtettük már, miért vonzódnak a nők az uniformist viselő pasikhoz. Hogy miért is olyan őrülten szexi a matrózok csíkos pólója, a tűzoltók gigantikus tömlője, a rendőrök gumibotja, de még akár az orvosok sztetoszkópja is. Most annak is utánajártunk, milyen, amikor jelmezek nélkül csak a szavainkra támaszkodhatunk, és milyen hatással is van mindez a párkapcsolatunkra.

A szerelemre és a kapcsolatra is veszélyes lehet, ha a szexben monotonná válnak a mozdulatok, és mindig ugyanúgy, ugyanazon a helyszínen vagytok együtt. Ha egyáltalán együtt vagytok. Aki már játszott szerepjátékokat az ágyban, tudja, hogy ezek a kis incselkedések nem csupán az unalom elűzését szolgálják, hanem sokkal erősebb hatásuk van. 

Forrás: Thinkstock

Szerepjátékok a hálószobában című írásunkban említettük, hogy ezek az otthon játszódó színdarabok az együttlét alatt egy egészen másféle, nyitottabb, gátlások nélküli kommunikációs csatornát nyitnak meg a felek között, ahol az adott szereplő, a nővérke, a prosti vagy éppen a doktor úr úgy fogalmazhatják meg titkos vágyaikat, ahogyan azt előtte még soha nem merték.

Csak az orvos és a beteg marad:
Ha a felek igazán jól viszonyulnak az új személyiségükhöz, és tökéletesen azonosulni tudnak szerepükkel, akkor napi sérelmeiket is a szerepjátékon kívül hagyhatják. Így egy időre gondtalanul szeretkezhetnek és élvezhetik az együttlétet.

Azt régóta tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet, így az sem meglepő, hogy a szexben is fontos szerepet játszik. A szexuális fantáziák és a házi szexszínház előadásai nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, tartós és boldog kapcsolatot tarthassunk fenn. Hogy elmélyítsük érzéseinket, érzelmeinket, legyőzhessük a gátlásainkat, és átléphessük saját határainkat.

Móni, 27, cukrász
Általában én vagyok az, aki az előjáték alatt kezdeményezi a szerepjátékot. Ilyenkor úgy közeledek a pasimhoz, mintha a főnököm lenne, akit ki akarok elégíteni azért, hogy megadjon nekem valamit. De voltam már szegény kis elesett prosti is, aki arra vágyik, hogy végre valaki ne csak átmenjen rajta, hanem szeretkezzen vele.

Ő persze örömmel teljesíti ezeket a megmentő szerepeket. Az életmentő tűzoltót, a határozott rendőrt és a jóképű egyetemi oktatót is a katedrán, akinél a jobb jegyért igen keményen meg kell dolgozni.

Ha a való életben egy kialakult dominancia jellemzi a kapcsolatot, ahol mondjuk a férfi hordja a nadrágot, az arra ösztönözheti a másik felet, hogy szerepet cseréljen a vezetővel, legalább egy szexuális együttlét erejéig. Ha valaki egy kicsit elnyomva érzi magát a párkapcsolatában, esetleg nagyobb együttműködést, több törődést igényelne, lépjen ki a komfortzónájából, és játssza el az ágyban azt a nőt, aki a szíve mélyén lenni szeretne! Egy jelmezbe és egy szerep mögé bújva ugyanis a változtatás igénye játékosan tálalható, méghozzá az érzéki örömök segítségével lehet felhívni rájuk a figyelmet.

Forrás: Thinkstock

 

Debóra, 33, menedzserasszisztens
Mi beöltözni nem szoktunk, de gondolatban sokszor elkalandozunk szex közben. A párom ráadásul azt szereti a legjobban, ha meg is fordítjuk a domináns szerepeket. Felizgatja, ha ő a beteg, ő jön el az orvoshoz, én pedig a doktor néni vagyok. Nem akar főnök lenni az ágyban, talán azért, mert a mindennapokban amúgy is mindig az. És talán jó neki, ha egy kicsit kiengedheti a kezéből az irányítást. Nekem is jó, ha fölékerekedhetek, szívesen azonosulok egy óriási vállalatot igazgató nővel, vagy éppen egy olyan asszonnyal, akivel pénzért szexel egy fiatal fiúcska. Imádom!
Ramóna, 24, gyakornok
Mi azzal szoktunk viccelni az ágyban, hogy szándékosan nem beszélünk magyarul. Lehet ez gondolatban egy forró nyaralás, egy tárgyalás a külföldi cégtársakkal, vagy akár egy nyelvtanár-diák szituáció. A lényeg, hogy megpróbáljuk az általunk beszélt nyelvek valamelyikén kifejezni a vágyainkat. Nagyon felemelő érzés.
Gazdag Enikő pszichológus véleménye:
A szerepjátékok tökéletesen megfelelnek a monotónia elűzésére. Emellett természetesen tekinthetjük egyféle különleges kommunikációs lehetőségnek is, hiszen a párok olyan dolgokat is megfogalmazhatnak egy szerep mögé rejtőzve, amit egyébként elhallgatnának.

A legfontosabb, hogy egy-egy szerepjáték alkalmával arra is lehetőség nyílik, hogy a felek olyan tulajdonságaikat is felfedjék, amelyek a hétköznapokon nem kerülnek előtérbe. Például egy férfi számára lehet, hogy éppen az új szexuális szerep nyújt arra lehetőséget, hogy vadabb, kicsit agresszívabb énjét megélje, ahogy a nő is szinte karikatúraszerűen megjelenítheti nőiességét vagy kislányos oldalát.