A Life.hu-n több alkalommal is foglalkoztunk már a menstruáció alatti szex kérdésével. Összegyűjtöttük a buta mítoszokat és tévhiteket, illetve csokorba szedtük az aranyszabályokat is. Most azonban nem a menzesz alatti durvulásra biztatunk, inkább csak azt pedzegetjük, hogy ezeken a napokon sem kell lemondanod az orgazmusról. Így csináld!

Görcsoldás örömszerzéssel

Ahogy az korábbi cikkünkből kiderül, az orgazmus természetes fájdalomcsillapító hatása már évszázadok óta ismert. A szex alatt felszabaduló endorfin csökkenti ugyanis az izomfeszültséget, lazítja a görcsöket és megkönnyíti az ingerlékenységgel járó időszakot. Ehhez azonban, ha nem akarod, nem kell sem pasi, sem pedig közösülés.

Sokan irtóznak a szeretkezéstől ezeken a napokon, így nagy eséllyel magányosan, szexmentesen telnek ezek az időszakok. Ennek azonban nem kell így lennie, hiszen a pároddal együtt vagy nélküle is hódolhatsz a menstruáció alatti önkielégítésnek. Ne félj tőle!

Forrás: Thinkstock
Maszturbáljak, amikor magamhoz sincs kedvem?
Ha hosszan elhúzódó, fájdalmas görcsökkel kísért menzeszt élsz át, akkor nagy valószínűség szerint nem lesz kedved szexelni, magadhoz, vagy a párodhoz érni. Ez persze érthető, de a gyengédebb napokon érdemes lehet egy kis varázslatot csempészni a várakozásba, így pedig máris nem tűnnek olyan hosszúnak ezek a fránya nappalok és éjszakák.

Az azonban fontos, hogy a havi ciklusodat ne menedékként használd a szex ellen! Ha nem kívánod a partneredet, vagy önmagában a szexet, ne bújj a piros betűs napok kifogása mögé!
Aurélia, 26, tanácsadó
A minap elképesztő orgazmust éltem át a párommal, miközben megvolt a menstruációm. Őt ugyan nem ijeszti meg a téma, én azonban kicsit ódzkodom attól, hogy a puncimhoz érjen, amikor megvan. Úgy oldottuk meg a kérdést, hogy én simogattam magam, miközben orális szexszel kényeztettem őt. Ez engem nagyon felizgatott, hamar elélveztem, így persze az ő beteljesülésére sem kellett sokat várni.

Tamponnal vagy anélkül?

Ha valóban nem kerül sor behatolásra, az sem annyira ördögtől való, ha diszkréten, tamponnal oldod meg a dolgot. Ha a kedvesed kényeztetését és a saját örömszerzésedet nem zavarja, nem kell feltétlenül megszabadulnod tőle. Így elkerülhető, hogy az együttlét alatt összepecsételd a lepedőt, vagy éppen kínos helyzetbe kerülj a foltok, szagok miatt.

Forrás: Thinkstock

Ezzel pedig vélhetően a pasidat is megnyugtathatod. Szexuális szabadosság ide vagy oda, a férfiak túlnyomó része vegyes érzelmeket táplál egy "havibajos" nővel kapcsolatban. Sokan közülük eleve idegenkednek a vér látványától, szagától, vagy hajlamosak túldimenzionálni a ciklussal járó testi és pszichés tüneteket. Fontos hát a bátorítás, hogy megértesd vele, a menstruációdtól függetlenül kívánod őt, és a megváltozott körülmények ellenére szeretnél örömet, kielégülést okozni neki.

Magdi, 23, táncos
Nekem általában napokon át úgy görcsöl a hasam, hogy mozdulni sem bírok. Fel vagyok puffadva, és végig hányingerem van. Ilyenkor sokszor nem is akartam, hogy a párom átjöjjön, mert tohonyának is tisztátalannak éreztem magamat és a testemet.

Ez akkor változott meg, amikor egyszer mégis meglátogatott, és egy közös fürdőzést javasolt. A meleg víz enyhítette a fájdalmamat, és amikor a párom háttal magára húzott, nem vettem el a kezét, amikor a csiklómat kezdte izgatni. Nem is érintette a hüvelyemet, a víz elfedett minden oda nem illőt, nekem pedig órákra megszűntek a görcseim.

Elő a segédeszközökkel!

Ha vonzanak a tiltott dolgok, több bűnös élvezet együttes hatásával még nagyobbat robbanhatsz az ágyban. Ha a ciklusod alatt a szokásosnál is jobban kívánod a szexet, ezekre a napokra sem kell a kincses fiókod mélyére süllyesztened a játékszereidet. Továbbra sem kell azonnal a behatolásra gondolni, ha nem fűlik hozzá a fogad, nem kell ajtóstul rontanotok a házba. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ilyenkor az alhasi vérbőség miatt a hüvely sokkal érzékenyebbé válik az ingerekre, az extra nedvességnek köszönhetően pedig egyes nők gyorsabb és erőteljesebb orgazmusra képesek.

Forrás: Thinkstock

Önmagad kényeztetésén felül használhatod a vibrátorodat más célokra is. Ha a párod elég nyitott a dologra, felfedezheted az izgalmas szerkezettel a sajátjaid után az ő erogén zónáit. A közös játékok ezeken a napokon is kellő intimitást csempésznek a nagy szexmentességbe, játékszereitek segítségével, valamint a tilosban járás izgalmával pedig mindkettőtök számára izgalmas élmény lehet a menstruáció.

Barbara, 30, könyvelő
Nekem ugyan nincs vibrátorom, sem semmilyen szexeszközöm, a barátom azonban egyszer hazaállított egy rezgős péniszgyűrűvel, ami egy férfimagazinhoz volt csomagolva. Kipróbáltuk, de nem jött be neki, mert úgy érezte, elszorítja, és csökken tőle a merevedése. Így akkor félretettük a kis kütyüt.

Pár héttel később azonban a pasim megtalálta az éjjeliszekrénye fiókjában, és mivel még működött, izgatni kezdett vele a takaró alatt. Épp megvolt a menstruációm, tampont használtam, de úgy döntöttem, hátat fordítok neki, és hagyom, hogy oldalról izgasson a rezgő kis vacakkal. Elöl, hátul óriási élmény volt!