Egyszerűen nem tudjuk elengedni ezt a topikot. Sem az olvasók, sem a kommentelők, általuk pedig mi sem. Harmadik hete jönnek a vélemények, hozzászólások és tapasztalatok a témában, európai fiúkról, chilei és muszlim férfiakról, kurvákról, pénzről és szexről. Általatok most ismét távoli vizekre evezhetünk...

Magyar lányok külföldi pasival: Mitől működnek a vegyes kapcsolatok? című cikkünkben három magyar lány izgalmas történetén keresztül jutunk el végül Deáki Tímea párterapeuta tanácsaihoz és magyarázataihoz. Szakértőnk akkor segített eligazodni az eltérő kultúrák, szokások és nyelvi különbségek útvesztőjében, sokakat azonban nem sikerült meggyőzni.

Forrás: Thinkstock

Így született meg a sorozat következő része, a Magyar lányok külföldi pasival: "Minden nő kurva!" írás. Ebben a fejezetben egyik követőnk ismertette a minden nő kurva elvet, megtudtuk, milyen az élet egy chilei férfi mellett, és egyik hozzászólónk betekintést engedett egy muszlim család mindennapjaiba is.

Most pedig még tovább megyünk. Kommentelőink tapasztalataikkal és véleményükkel vezetnek bele minket a szerelem és a pénz mátrixába, a ribancságba, az ingyenességbe, a jó élet reményébe, a külföldi pasik melletti biztonság, vagy éppen az őrült bizonytalanság kérdésébe. Hozzászólásaitok segítségével a magyar valóságtól egészen az arab férfiakig utaztunk. Lássuk hát!

Bullózus pemfigoid a Minden nő kurva elvet vallja:
"Ha vannak külföldi ismerőseitek, aki jártak már az országunkban, pontosan tudjátok, hogy mekkora kurvák is a magyar nők a szemükben. Azt mondják, hogy ennyire készséges szopóautómaták még Dél-Kelet Ázsiában sincsenek, és nem értik, hogy mi, helyiek, miért nem tudunk becsajozni. Valószínűleg nekünk is érdemesebb lenne külföldről válogatni, már ha tisztességes és szép nőt akarunk. Ez egy ilyen háború."
Misa, aki szerint mindenki magára vessen...
"Némelyik csóró, lúzer pasi hozzászólásából nagyon látszik, hogy savanyú a szőlő. Igaz is. Egyszerűbb kurvázni, mint leírni, hogy lúzer vagyok, magamat se tudom eltartani, nem hogy egy nőt, meg a gyerekeket… Hát, az ilyen ne nagyon csodálkozzon, hogy van nő, aki inkább választ egy nyugati csávót, mint őt! Főleg, ha a hozzáállása ilyen a nőkhöz, hogy alapból kurvázza őket."
Trollvadasz is megmondta:
"Aki azt állítja, hogy minden nő kurva, az általában viselkedni képtelen, kulturálatlan, buta, faék, egyszerű fószer. Aki nem érti, miért hajtják el mindig a hölgyek. A külföldiek nem csak a pénz miatt rokonszenvesek, hanem azért, mert nem azt az élet minden területére kiterjedő, ubungai szemléletet képviselik, ami miatt egyre többen menekülnek külföldre dolgozni is."
Sracc szerint ezért kezd a magyar nő külföldivel:
1. Pénz
2. Egzotikusnak gondolt szex
3. Annak kipróbálása, hogy a feketéknek nagyobb cerkájuk van-e
4. Felvágás mások előtt
Forrás: Thinkstock
Kiszozo kioszt:
"Nem igaz, hogy minden magyar nő kurva. Minden nő nemzettől függetlenül igényli a szexet, az intellektuálisak a lelkieket is, közös a célunk, élni, élvezni a gyönyört, és a fajfenntartás, nevelni az utódokat mindenre, ami szép, célszerű, és előre mutat!
Cseresznyeszem:
"Én is voltam külföldi és magyar pasikkal is. A külföldi pasik, ha csórók is, sokkal magabiztosabbak, nyugodtabbak, nagyobb az önbizalmuk. Házimunka és szexualitás terén is óriási a különbség. Egy külföldi, nyugati pasinak rengeteg dolog természetes, hogy megteszi, és rendszeresen, míg egy magyar pasi (ha meg is teszi) el van utána szállva tőle, hogy ő milyen király. De legtöbbször nem is természetes a magyaroknak hosszabb távon.

Szóval azt mondom, ezek minden téren igazak: házimunkában természetes a nyugati pasiknak az 50-50 százalékos megosztás, és szexualitásban is teljesen természetes, hogy mindent megtesz azért, hogy a nőnek is nagyon jó legyen minden. Egyenrangúnak kezelnek, még ha csóró vagy is, és ez jó egy nőnek, minden téren jó. Ilyen egyszerű ez."
Leyla:
"Jómagam arab férfihez mentem feleségül. A szokásos kliséket volt szerencsém végighallgatni, miszerint a kecskének jobb sorsa lesz. Ez mindig a férfin múlik, Európában is hallani olyan nőkről, akiket rendszeresen ver, terrorizál a férje. Ez nem vallás, vagy helyfüggő, hanem az emberen múlik.

A férjem muszlim, igaz ebben kicsit más volt a helyzet, mert jómagam muszlimként születtem. Édesanyám magyar, de édesapám közel-keleti. Ez az egyik legszebb vallás, melynek valódi tartalma a békéről és a másik, illertve a nők tiszteletéről, szeretetéről szól. A helyi hatalmak ezt a saját érdekükben ferdítik el, ennek köze nincs a vallás alapelveihez.

Férjem családja vegyes összetételű. Van, aki abayában, hidzsábban jár és erősen vallásos, egy részük pedig teljesen európai ruhákat hord. Attól függően, hogy kit látogatunk meg, úgy öltözök fel én is, természetesen a hagyományos értékrendű családtagokhoz jómagam is beöltözve megyek. Ez egyszerűen arról szól, hogy tiszteletben tartom őket. De valljuk be, a férj szüleihez Európában sem buliruhában megyünk, hanem sokkal mértéktartóbb öltözetben.

Az arab férfiak férjként sokkal jobban törődnek a feleségükkel: még átlagos családokban is természetes a háztartási segítség, és nagyon sok étterem megfizethető árú és házhoz is szállít. Bevallom, szingliként sokkal több háztartási munkát végeztem, mint férjes asszonyként. Dolgozni is csak akkor kell, ha jómagam szeretnék, ez a férfi feladata, és az ő felelőssége a családját eltartani. Én nagyon szeretem a munkámat, így a férjemmel megbeszéltük, hogy a házasság után is megtartom, ráadásul ez egy saját vállalkozás. Igen, elvárják, hogy tiszteljük őket, és az ő szavuk legyen a végső a háznál, de minket nőket mindig meghallgatnak, és semmi olyan dolgot nem kényszerítenek ránk, amit nem kívánunk, vagy annak megtétele túl nagy terheket róna ránk. Teljesen egyenrangú félként kezelnek minket! Szóval a sok rémtörténet nem lelhető fel igazán sem a szűkebb, sem a tágabb környezetemben. És igen, nagyon is jól működhetnek a vegyes házasságok... Egyszerűen csak türelemmel kell lenni egymás kultúrája és szokásai iránt!