Hogy mi a közös Marilyn Monroe-ban és Kendra Wilkinsonban? Egyértelműen a Playboy. Mindketten a nyuszis magazin oldalain és szárnyai alatt kezdték, később pedig világhírnévre tettek szert. A Life.hu most olyan sztárokat és idehaza kevésbé ismert dívákat gyűjtött össze, akik karrierjének határozottan jót tett a kezdeti nyusziskodás.

1. Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson amerikai énekesnő, Golden Globe-díjas színésznő és szexszimbólum. Nem utolsósorban pedig az első, 1953-as Playboy magazin címlaplánya. A borítón a díva ruhában, az újság belsejében azonban teljesen meztelenül volt látható. Több mint 50 év távlatából bátran kijelenthetjük, hogy Marilyn és a lap számára is kifizetődő volt a közös munka.

2. Debbie Harry

A Golden Globe-jelölt és Grammy-nyertes énekesnőt, dalszerzőt és színésznőt leginkább a Blondie énekesnőjeként ismerjük. Nemcsak az együttessel, de szólóban is nagy sikereket ért el, öt albuma jelent meg, és közel 9 millió lemezt adott el. Sikeres filmes karriert is befutott, körülbelül 30 filmben és televíziós műsorban szerepelt. 1968-tól 1973-ig volt a Playboy Club tagja.

Forrás: Playboy

 3. Jenny McCarthy

Jennifer Ann McCarthy amerikai színésznő, modell, író és műsorvezető. Az ő karrierje is akkor indult be, amikor 1993-ban szerepelt a Playboyban, a lap pedig meg is választotta őt októberben a hónap, majd pedig az Év playmate-jének. Hírnevét ezután remekül kamatoztatta, televíziós és filmszerepeket kapott, valamint könyvet is írt. Olyan alkotásokban láthattuk, mint a Két pasi - meg egy kicsi, a Dögölj meg, John Tucker, a Horrorra akadva 3, a Miniszoknyás Mikulás 1-2 és a Santa Baby 2.

Forrás: Playboy

4. Lauren Hutton

Ő is Playboy-nyusziként kezdte, és még 61 évesen is meztelenül pózolt 2005-ben a Big magazinnak. Most, 70 évesen is veterán szupermodellként emlegetik, de Lauren színésznőként is befutott. A teljesség igénye nélkül az alábbi filmekben láthattuk: a 2009-es Eladó a családom, a Veszett szenvedély, a Mi vagyunk a törvény, az Apám a hős, vagy éppen az Amerikai dzsigoló, ameyben Richard Gere oldalán játszott. Hutton pár éve felbukkant a Lucky márka hirdetésében, valamint a H&M egyik kampányában is láthattuk.

Fotó: Terry O'Neill

5. Kimba Wood

Kimba Wood pályatársaitól eltérően a playboyos bemutatkozása után nem modell vagy színésznő lett, hanem meglepő módon szövetségi bíróként helyezkedett el. Legutóbb a LimeWire fájlcserélő elleni per kapcsán hallhattuk a nevét, amikor a közel négy évig húzódó intézkedést követően egy 59 oldalas ítéletében megállapította, hogy a cég bizony jelentős mennyiségű jogsértést követett el.

Forrás: AFP

6. Susan Sullivan

Az amerikai színésznő 1942. november 18-án látta meg a napvilágot, a Playboy csapatához pedig 1963-ban csatlakozott. Ekkor ismerkedett meg a Playboy Clubban Cary Granttel is, akivel egy rövid ideig egy párt alkottak. Őt ma a Castle sorozatból ismerhetjük, de játszott az 1997-es Álljon meg a nászmenet! című filmben is.

Forrás: www.kathrynleighscott.com

7. Carol Cleveland

A brit színésznő és humorista, aki 1966-ban dolgozott nyusziként, leginkább a Gyalog galopp című moziból, valamint a Monty Python: Az élet értelme és a Monty Python: Egyéni csúcsok alkotásokból lehet ismerős.

Forrás: www.carolcleveland.com

8. Patricia Quinn

Az észak-ír színésznőre és énekesnőre legtöbben az 1974-es Rocky Horror Picture Show kapcsán emlékezhetünk. Kolléganőjéhez, Carol Clevelandhez hasonlóan ő is szerepelt a Monty Python: Az élet értelme produkcióban.

Forrás: AFP

9. Jacklyn Zeman

Az amerikai színésznő fiatalkorában igazi bombázó volt, idősebb korára azonban csúnyán szétszabatta egykor gyönyörű arcát. 1972-ben szerepelt nyuszilányként a Playboy Clubban, majd pedig 30 évig játszott a General Hospital című kórházas sorozatban, de ezt Magyarországon nem láthattuk. A neve megtalálható egyébként a Mély torok című pornófilm második részének stáblistáján is.

Forrás: AFP

10. Kendra Wilkinson

Kendrát idehaza leginkább a Playboy villa lányai című sorozatból ismerhetjük. Ez a szőke lány volt Hugh Hefner kedvenc barátnője, 2009 óta pedig anyuka és feleség. Kendra idén májusban adott életet második gyermekének, kisfia egy húgocskának örülhetett. Még nincs harmincéves, de saját valóságshow-ja van, és a mai napig istenien néz ki. Mostanában leginkább magánéleti problémáiról szólnak a hírek, de ez remélhetőleg nem lesz hatással karrierje alakulására.

Forrás: Playboy
2014. augusztus 11-től őt kísérhetjük figyelemmel a "Kendra a csúcson" című sorozatban a LifeNetwork tévén 20:05-től!