A Life.hu számtalan cikkben foglalkozott már a férfiejakulátummal, más néven az ondóval. Itt az ideje azonban, hogy egyesítsük erőinket, vagyis minden tudásunkat a spermáról. Összegyűjtöttük hát, mit érdemes tudni erről a teremtő erőt képviselő folyadékról.

I. Lomha, stresszes és kevés a magyar sperma
Stressz, alkohol, dohányzás, egészségtelen életmód, mozgáshiány, környezetszennyezés, tartós gyógyszerhasználat és helytelen öltözködés. Ezek azok az okok, amelyek miatt egyre nagyobb gond a férfimeddőség hazánkban.

A hormonmaradványokat tartalmazó csapvíz, a csökkenő spermiumszám, a tájékoztatás hiánya, valamint a családalapítás időpontjának kitolódása pedig csak fokozza a reménytelenséget. Korábbi cikkünkben itt írtunk a problémáról.
Forrás: Thinkstock
II. Ettől lesz jobb íze a férfinak
Az elfogyasztott táplálék jelentősen befolyásolhatja a férfisperma aromáját. Ez nem meglepő, hiszen így van ez a női nedvek esetén is. Felfrissíti a szex ízét az ásványvíz, a szelén és a cink pikáns zamattal gazdagít, a tapasztalatok pedig azt bizonyítják, hogy a nagyon magas klorofilltartalmú zöldségek is segítenek a természetes szexkoktél finomításában. Édesebb és finomabb lesz a sperma a zellerzöldtől, a petrezselyemtől, valamint a búzafűtől is, és olyan is akad, aki mindezek mellett a spenótra is esküszik. A gyümölcsök közül pedig az ananász és az alma lehet a befutó.

Különösen kedvelt a fehér és a zöld tea, a mentatea és ezek ízesítői: a vanília, a narancshéj, a citromhéj, valamint a fahéj is. Ezek az ízek átosonnak a vér és nyirokkeringés segítségével a spermába, és egyedi módon tudják varázslatossá tenni azt. Hogy miképpen állítsd össze szexgasztronómiai étlapod, amennyiben illatos-zamatos aktusra vágysz? Ezt itt gyűjtöttük össze korábban.
III. Ettől lesz rosszabb íze a férfispermának
A hagymás aromák, bár ételeink szinte nélkülözhetetlen ízesítője, sajnos nem kedveznek a szex közbeni ízeknek. A fokhagyma különösen gonosz meglepetésekre képes, mert dohos pincezamatot csempészhet a férfias nedűbe. A vörös húsok a szexrandi előtti napokban teljesen kerülendők, de szárnyasból vagy halból is csak módjával csipegessen az a pasi, aki szeretné üde ízekkel elkápráztatni kedvesét. A szex előtt legalább 48 órával érdemes szesz-, csoki-, valamint koffeintilalmat is bevezetni, ugyanis mindhárom fáradttá és kesernyéssé tompítja a sperma ízét.
IV. A spermalopás bűncselekmény?
A spermalopás fogalma Boris Becker nevéhez fűződik, akit néhány éve egy szeretője, Angela Ermakova modell vett palira. Egy étterem mosdójában jött létre a titkos, tilos orális légyott, amely után, máig tisztázatlan körülmények között "elszállított", megőrzött (sőt állítólag lefagyasztott) Becker-sperma egy orvos segítségével Angela méhében landolt, és bizony a lopott spermából megfogant egy apró Becker-utód. Erről itt írtunk korábban.

Hogy morálisan mennyire megkérdőjelezhető az akció, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre ma még nem találkoztunk olyan esettel, ahol spermalopás vádjával bárkit meghurcoltak volna. Nagyon is úgy tűnik, hogy a férfi testén kívül található ondó szabadon felhasználható a közelben lévő női partnerek számára.
Forrás: Thinkstock
V. Ondódugóval védekezhetnek a férfiak
Korábbi cikkünkben írtunk az ondóvezetékbe fecskendezhető folyadékokról, melyek megszilárdulva dugóként zárhatják el a spermiumok útját. A fogamzásgátlási módszert egyébként a nyolcvanas évektől fejlesztik már Kínában, végleges eredményekről azonban még azóta sem tudni.

De nemcsak folyadékot, hanem szilikonimplantátumot is helyezhetnek az említett vezetékbe, ezt már az USA-ban fejlesztik kínai és helyi orvosok. A poliuretán dugó ugyanúgy működik, mint a folyadék, segítségével pedig az ondósejtek  a helyükön maradhatnak.
VI. A divatvilágban is hódít a sperma
Lady Gaga korábban ugyan megálmodott egy olyan parfümöt, amely vértől és spermától illatozik, de nem tudunk arról, hogy végül megjelent volna az ondókölni a drogériák polcain.

A divattervezők azonban nemcsak megtervezték, de meg is valósították a virgonc spermiumokra hasonlító retikülöket. A spermatáskákat itt nézheted meg.
VII. Ondóval a ráncok ellen? Igen!
Spermamaszkkal harcol az öregedés ellen című írásunkban mutattuk be azt a 67 éves nőt, aki rendszeresen spermát ken az arcára, amely ettől feszes és üde lesz. Stella Ralfini elmondta, hogy az ondó a legjobb öregedésgátló, hiszen tele van antioxidánsokkal, ráadásul nem kerül egy fillérbe se. Csak arra kell figyelni, hogy szembe ne kerüljön, mert csípős, irritáló érzést kelthet!

"Nem kell hozzá más, csak egy pasi. 10 naponta vagy kéthetente viszem fel a maszkot egy kiadós szerelmeskedés után. Felkenem, majd 15 perc után lemosom."
VIII. Macho Mojito, avagy koktélok spermával
Az Origo egyik korábbi írásában csokorba szedte, hogy mely emberi testnedveket és szöveteket szokták gasztronómiai célra felhasználni. Míg az anyatej általában fagyiba kerül, addig a sperma koktélalapanyagként funkcionál.

Ondókoktélreceptekhez rengeteg szakirodalom áll a vállalkozókedvűek rendelkezésére. Ilyen például a Semenology – The Semen bartenders Handbook, vagyis a Spermológia – A spermamixerek kézikönyve, amelyben számtalan ondóval készült italt találunk. A könyv szerzője elmagyarázta a férfiejakulátum sokoldalú gasztronómiai hasznosíthatóságának lényegét is. Ez pedig a remek textúra és a komplex, dinamikus ízvilág.
IX. Gépi spermacsapoló segíti a maszturbálást
Egyelőre csak egy kínai kórház urológiai osztályán vették használatba ezt a remek szerkezetet, amely állítólag sokkal hatásosabb, mint a jobb, illetve a bal kéz.

Persze nem kifejezetten élvezeti célokat szolgál, szexshopban sem kapható, de a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges mintavételt kiválóan segíti. A bizarr gépezet működését ide kattintva nézheted meg.
X. Ronthatja a sperma minőségét az alváshiány
Egy dán kutatás szerint a nem elegendő alvásidő negatívan befolyásolja a sperma minőségét. A kevesebbet vagy rosszabbul alvó férfiak ugyanis kisebb mennyiségű és gyengébb minőségű ondót tudtak produkálni a jól alvó társaikhoz viszonyítva.

"Figyelembe véve a tényt, hogy a fiatal férfiak körülbelül 20 százalékának gyengébb minőségű a spermája, és hogy az iparosodott országokban az alvási zavarok egyre szélesebb rétegeket érintenek, az új tanulmány eredményeinek komoly közegészségügyi jelentősége lehet" - írták vizsgálatuk kapcsán a dán kutatók. A különleges felmérésről itt találsz bővebb infókat.