Ezer oka lehet, amiért egy szerelmespár nem töltheti együtt a mindennapjait, de ugyanakkor számtalan megoldás is létezik, ami a sokszor nehéznek tűnő várakozást elviselhetőbbé teszi. Ha a kedvesed külföldön kapott egy szuper állást, vagy az időhiány miatt ritkán tudtok találkozni, a modern technológiai eszközöknek köszönhetően bármikor láthatjátok egymást.

Ha újonc vagy a témát illetően, előfordulhat, hogy eleinte nehezen tudod megteremteni a webkamera előtt az intimitás hangulatát, de minél többször kísérletezel, annál inkább képessé válsz a gátlások levetkőzésére. A Life.hu összeállításából most megtanulhatod, hogyan pörgetheted maximumra a virtuális szex élményét!

Forrás: Thinkstock

Előbb beszéljetek róla!

A spontán együttlét mindig izgalmas, és hozzátartozik a párkapcsolat valóságos élményeihez. Ám ha fizikailag nem vagytok egy térben, a „meglepi" szex kivitelezése szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Ezért fontos, hogy amikor rövidebb vagy hosszabb időre közétek ékelődik a távolság, átbeszéljétek az intim együttlétekre vonatkozó alapvető játékszabályokat. Megeshet, hogy az időeltolódás miatt más napszakban vagytok, ezért célszerű előre leszögezni azt az ideális helyzetet, amikor nyugodt körülmények között tudtok kommunikálni.

Csakúgy, mint a hétköznapi szexuális aktusoknál, meg kell húzni a határvonalat elfogadható és kellemetlen között, illetve hasznos lehet az is, ha elmondod a másiknak, hogy mit (nem) szeretnél tenni és látni, ha erotikus játszadozásra kerülne sor. Ne feledd, hogy minden egyes pillanat a kölcsönös örömszerzésről szól, ahol nincs helye az aggódásnak vagy a félelemnek, így amikor „élesben" történnek a dolgok, nem gátolják negatív érzések az online szex élvezetét.

Győzd le a bizonytalanságod!

Virtuális erotizálás közben semmi sem lohasztja le jobban a hangulatot, mint a bizonytalanság és a szégyenlősség. Ha a párod előtt szájber-meztelenség tekintetében szemérmes vagy, célszerű otthon a tükör előtt gyakorolnod, hogy szexinek érezd magad, amikor majd „képernyőre" kerülsz. Mindegy, hogy sejtelmes világítással, izgató fehérneművel vagy vágykeltő mozdulatokkal kísérletezel, a lényeg, hogy tudd, mi az, ami kellemes és buja érzéseket kelt benned. Ezek a percek kizárólag rólad szólnak, és ne felejtsd el, minél magabiztosabbnak érzed magad, annál kívánatosabbá válsz párod szemében. Szerezz magadnak szólóban is minél többször örömet, hogy felfedezd, mi izgat fel szexuálisan, és amikor a monitoron keresztül zajlik a kölcsönös maszturbáció, a legintimebb titkaidat is megoszthatod a másikkal.

A ruháktól való szexi megszabadulás az egyik legegyszerűbb dolog, ha szeretnéd lenyűgözni a másikat. A férfiak egyszerűen imádják az érzékien vetkőző nőket, de a jó hírünk az, hogy nem kell profinak lenned. Elég, ha természetesnek és ösztönösnek érzed magad az adott helyzetben, így olyanná válsz párod szemében, akár egy modernkori szexistennő. Ha az elején nehezen tudod levetkőzni a gátlásaidat, vagy hirtelen nem jut eszedbe semmilyen izgató mondat, egyszerűen hagyd, hogy a tested beszéljen helyetted!

Forrás: Thinkstock

Tedd valóságossá!

Egymás izgatása a webkamera előtt - a fizikai kontaktus hiánya ellenére - szexnek számít, ami azt jelenti, hogy az előjáték itt is legalább annyira fontos. A szexuális kommunikáció minden párkapcsolatban elengedhetetlen, ezért légy mindig őszinte, mondd el párodnak erotikus igényeidet és azt, hogyan éreznéd magad legjobban az aktus közben. Ez egy kétirányú utca, és ha azt szeretnéd, hogy ő is felszabadultan viselkedjen, kérdezd meg, mire vágyik, mire gondol szex közben. Bár nem helyettesítheti az igazi szeretkezést, némi kreativitással kellő szenvedélyt csempészhetsz az online show-műsorba.

Maszturbálás során kedvenc szexuális játékszered is bevetheted, amivel nem csupán saját magadnak szerzel extra örömet, ám párodat is elképesztő vizuális élményben részesíted. Incselkedés közben folyamatosan kommunikáljatok egymással - a kéjes hangok és a trágár szavak plusz vágyfokozók -, ami létrehoz egy kölcsönösen izgató ritmust. Mivel a szájberszex hatványozottan indítja be a képzeletet, a technika adta lehetőségeket kihasználhatjátok erotikus szerepjátékokra is.

A videohívás megkezdése előtt bújj bele egy vadítóan dögös jelmezbe, így másodpercek alatt felkorbácsolod a hangulatot. Amikor az időzítés megfelelő, utalj kacéran arra, mennyire sajnálod, hogy nem tud segíteni a vetkőzésben, majd kezdj el szépen lassan megszabadulni minden ruhadarabodtól. A jelmez csupán egy lehetőség a sok közül, ám ha idegenkedsz tőle, nyugodtan felhúzhatod a kedvenc ruhádat, de ne feledd: az érzéki fehérnemű elengedhetetlen a tökéletes webcam-szexhez.

Lefagytál? Nevess!

A skype-olást időnként nem várt kellemetlenségek zavarhatják meg. Előfordulhat, hogy akadozik a hangátvitel, vagy egyszerűen lefagy a kamera képe, ami a legizgalmasabb pillanatokban megtörheti az erotikus hangulatot. Ezek a technikai malőrök ugyanakkor nem jelentik a világ végét, inkább nevessetek egy jót, ami oldja a feszültséget, majd folytassátok a pajzán játékot ott, ahol abbahagytátok. Bár az észbontó szájberszex után a romantikus összebújás nem kivitelezhető, mindkettőtöknek jól fog esni egy meghitt beszélgetés, amihez kibonthattok akár egy üveg bort is, így az együtt átélt élmény még teljesebbé válik. Ha nem elégít ki maradéktalanul a másik virtuális jelenléte, csempéssz a hálószobába valamilyen személyes dolgot párod életéből - egy pólót, egy sálat, egy kispárnát -, és szippants mélyen bele, amitől az egyedül alvós éjszakákon magad mellett érezheted őt.

Forrás: Thinkstock

Megkérdeztük a Life.hu szexuálpszichológusát, Győri Szilviát is, vajon működőképes-e a szex a webkamera előtt:

A szakértő véleménye:
„A webcam-szex alapvetően maszturbációt jelent, egyszemélyes közönség előtt, ami a távkapcsolatban élők vagy az interneten ismerkedők előtt valószínűleg nem ismeretlen fogalom. Ha te azok közé tartozol, akik még soha nem próbálták, érdemes ráhangolódni és átgondolni, mielőtt belevágnál, hiszen csak abban az esetben működhet igazán jól, ha tudsz a szex ezen formájával azonosulni.

A legfontosabb követelmény egy hosszú távú kapcsolatban – mint bármely más kapcsolatban – a bizalom a másik ember iránt. A szex minden esetben valamilyen kockázattal jár, akkor is, ha egyáltalán nincs fizikai kapcsolat a felek között - az olyan videochat programok, mint a Skype, a láthatósággal elveszik az anonimitást. A webkamera előtti szexelés akkor válhat működőképessé, ha a résztvevők teljesen elkötelezettek egymás irányában, és hajlandóak vállalni annak kockázatát, hogy beszélgetés közben intim fotók is készülhetnek. Fontos kiemelni, hogy a Skype-szex csupán kiegészítése lehet egy hosszú távú kapcsolatnak, de nem helyettesítheti a személyes élményeket, és önmagában nem elégítheti ki a szexuális igényeket. Inkább úgy tekinthetünk rá, mint egy hiánypótló megoldásra, vagy egy olyan eszközre, ami változatosabbá teheti nemi életünket."
Rebeka, 28, ingatlantanácsadó
"Ahol nincs csók, nincsenek illatok és semmiféle fizikai kontaktus, az nem szex. A virtuális szex számomra inkább frusztráló, mintsem kellemes gondolat, és nekem biztosan leblokkolna az agyam, ha a monitor előtt kellene játszadoznom saját magammal. Ha a pasim egy másik városban élne, vagy külföldre szólítaná a munkája, biztosan nagyon nehéz lenne elviselni, ha havonta csak egy-két alkalommal látnám, és persze rendkívül fontos a szex egy párkapcsolatban, aminek a hiánya mindkét felet megviseli. Ettől függetlenül én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy miközben magamat izgatom, a másik egy képernyőről bámul rám."
Iza, 33, személyi edző
"Egy csomó barátom távkapcsolatban él, és legalább a feléről tudom, hogy rendszeresen megcsalja a párját. Nyilván a Skype nem tudja pótolni magát a szeretkezést, az összebújást és az elalvást egymás karjaiban, de ha valaki szexuálisan frusztráltnak érzi magát emiatt, akkor szerintem simán szóba jöhet a webkamerás megoldás. Bár nekem ez eléggé sterilnek tűnik, de ha ilyen élethelyzetben lennék, valószínűleg én is a cybermókázást választanám, mert undorítónak és gyengeségnek tartom, ha egy nő vagy egy férfi a távolságra hivatkozva lép félre."
Eszter, 37, ügyfélasszisztens
"Szerencsés nőnek tartom magam, hisz csodálatos szexuális élményeket éltem át, és közben rengeteg dolgot tanultam meg önmagamról és a férfiakról. Mégis, amikor a pasim egy éjszakai csetelés során bedobta, nagyon szívesen végignézné, ahogy kielégülök, rájöttem, hogy még soha nem éreztem magam ennyire ügyetlennek. Úgy meg voltam szeppenve, mint egy tinédzser, de azért be kell vallanom, izgatott is a dolog.

Ő amúgy fotózással foglalkozik, az egész gondolkodása vizuális, ráadásul szexualitás téren is nyitottabb, mint én. A Skype-szex nekem egy furcsa játék. Ez nem olyan, hogy ott fekszik melletted a másik, és a fantáziát sem indítja be úgy, mint pl. a telefonszex, viszont sokkal vágykeltőbb, mint meztelen fotókat készíteni a mobiltelefonnal."