Szexuális bakancslistáink sarkában loholunk: ezek a legerotikusabb vágyaink című cikkünk hozzászólásai között merült fel a kérdés, miért nem szerepel a felsorolásban a szex a repülőgépen téma. Nos, leginkább azért nem, mert az elképzelés ugyan jó, a kivitelezéssel azonban a maximális helykihasználásra törekvő gépeken gond lehet. Ott ugyanis, ahol alig férnek el a csomagok és a lábainknak sincs elegendő tér, miért épp a szerelmeskedéshez lenne elég hely?

Fapados romantika

Persze, nagyon különleges élmény tízezer méter magasan összebújni, és lenyomni egy gyors menetet a mosdóban. A Realitás Airways Budapestről Brüsszelbe tartó járatán azonban, ahol a tiszta repülési idő megközelítőleg másfél óra, csoda, ha egyáltalán sorra kerülünk, és bejutunk pár percre a vécébe.

Ennek okát az egyik légitársaság munkatársa el is árulta a Life.hu-nak, akitől természetesen azt is megkérdeztük, kivitelezhetőnek tartja-e a fapados romantikát. "Nem hiszem, hogy ezeken a repülőkön el lehetne férni. És a rövid járatidők miatt nem is nagyon van rá mód, alkalom. Mert ahogy kialszik az övek becsatolását jelző tábla, rögtön rohannak az emberek pisilni. Ez azért van, mert keleten nincs meg az utazás kultúrája, és az utasok vedelnek, aztán meg rohannak a WC-re egész úton. Szóval kizárólag nagyobb távolságon tudom ezt elképzelni..."

Forrás: Thinkstock

Szexkultúra az égben

Így vélekedik erről Kathrin Leineweber német légikísérő is, aki 23 éve van a szakmában. A 47 éves nő végigrepülte a világot, tapasztalatairól pedig jó ideje blogot vezet és könyvet is írt. (Tür zu, es zieht! című, 2012-ben megjelent alkotása Magyarországon eredeti nyelven beszerezhető.) Ő mesélt korábban arról, hogy a különböző nemzeteknek a levegőben is más és más az italkultúrája, akárcsak a földön. A sörkészlet például a németeknél fogy ki a leghamarabb, a vodkát pedig természetesen az orosz utasok termelik be. Nekik például ez meg sem kottyan, míg egy bizonyos magasság felett másoknak hamar a fejükbe száll az alkohol. Az is megfigyelhető, hogy az utasoknak csak elkezdeni nehéz az égi italozást, amint valaki kikéri az első piát, azonnal csatlakoznak a többiek a bátor vállalkozóhoz.

Kathrin kiadványai és blogbejegyzései közül a legnépszerűbbek természetesen azok, melyek a szex témakörét érintik. 2013 nyarán például a német Stern magazin készített vele interjút, ahol ez a kérdés is felmerült. Leineweber akkor elmesélt egy történetet, melynek női főszereplője kézzel elégítette ki a párját az utastérben. Akkor bukott ki a dolog, amikor a férfi az élvezettől olyan hangosan kezdett nyögdécselni, hogy mikor a dolog végére értek, az utasok ujjongani és tapsolni kezdtek a sikeres befejezés hallatán.

Mi is az a Mile High Club?
A híres Mile High Club azokat az utazókat tömöríti, akik már szexeltek repülőn, minimum 1852 méteres magasságban. Ez a titkos társaság persze csak elméletben létezik. Vagyis formálisan egyetlen tagja sincs, nem hivatalosan azonban mindenki gyanús, aki él.

A sokak által a világ egyik legexkluzívabb társaságaként emlegetett Mile High Clubot 1916-ban alapította a robotpilóta feltalálója, Lawrence Sperry. A róla szóló városi legenda szerint amikor New York fölött körözött, a gépe fel volt szerelve a találmányával, így a repülés mellett sok ideje maradt arra, hogy utastársát, Mrs. Waldo Polkot kényeztesse. Ezzel pedig ennek az informális klubnak a megteremtője és egyben első tagja is lett.

Mile High Club és ami felette van

A íróvá avanzsált stewardess diszkréten csak az MHC címet adta annak a 2014. augusztusi blogbejegyzésének, melyben a járatain előforduló szexuális történésekről írt. Leineweber szerint a párok a levegőben mindent bevetnek, hogy egy kis gyengédséget csempészhessenek a repüléssel töltött órák közé. A tapintatos enyelgés része például, hogy párnákból, pokrócokból és ruhadarabokból sátrat húznak fel az üléssorok közé, melyek alatt szabadon járkálhatnak a kezek és indulhatnak útnak a mennyei örömök, aktusok.

Kathrin ezen felül két helyiséget tud még elképzelni, ahol a repülőn szexelni lehetne. Az egyik természetesen a WC, a másik pedig a pilótafülke. Előbbi a már említett zsúfoltsági krízis mellett azért is problematikus, mert a terek kicsik, a hosszabb utakon egy idő után pedig nem is annyira higiénikusak. A pilótafülkével pedig az a para, hogy a szigorú biztonsági előírások miatt szinte képtelenség bejutni. Ha valaki mégis megpróbálna a pilóta kedvében járni, félő, hogy a heves mozdulatokkal tarkított együttlét során hozzáérne valamilyen fontos karhoz vagy kapcsolóhoz, ami azonnal megváltoztathatná a gép helyzetét. Mindezeken felül pedig a hangrögzítő berendezés is tárolná a vezetőülésben átélt gyönyörök földöntúli dallamait.

Forrás: Thinkstock
Bettina, 30, könyvelő
Pár hónappal az esküvőnk után a férjemmel Ausztráliába mentünk nászútra. Így utaztunk nem fapados géppel is, valamint voltak olyan időszakok, amikor szinte az egész gép aludt, és a hátsó mosdókat tényleg jó ideig nem használta senki. Felvetettem neki, mi lenne, ha kipróbálnánk a már oly sokat emlegetett repülős szexet.

Benne volt, rá is vágta, hogy előre megy, és felderíti a terepet. Végül azzal jött vissza, hogy alig fért el a mosdóban, és kizárt, hogy lenne hely mindkettőnknek. Azért én is szemrevételeztem a helyszínt, és beláttam, igaza volt. Engem továbbá az enyhe hányásszag is nagyon zavart...

A felsorolt kizáró okok miatt egyébként az egykori légiutas-kísérő is úgy véli, hogy a Mile High Club tényleg nem is létezik. Így gondolja ezt Mandy Smith is, aki 10 éven át volt a Virgin Atlantic alkalmazottja, mely légitársaság a Richard Branson nevéhez fűződő Virgin Group egyik üzletága. A lány német kolléganőjéhez hasonlóan 2014 tavaszán megjelent könyvében foglalta össze tapasztalatait a felhők feletti különleges világról. A Cabin Fever: The Sizzling Secrets of a Virgin Air Hostess, vagyis a Kabinláz: egy Virgin légi hostess perzselő titkai című alkotásában természetesen az MHC-ra is kitért. Ő is azt a véleményt osztja, hogy ez a titkos, égi egylet a fantázia szüleménye csupán. Tíz év alatt ugyanis mindössze kettő esetben találkozott szexuális aktussal a levegőben.

Mi is történt?
A két eset közül az egyik ráadásul két munkatárs között esett meg. Történt ugyanis, hogy az egyik légikisasszony orálisan elégítette ki férfi kollégáját. Miután a dolog napvilágra került, a nőt elbocsátották.
Önkielégítés miatti kényszerleszállás a Virginnél:
Meglepő, hogy épp a napokban, egész pontosan 2014. szeptember 24-én hajtott végre kényszerleszállást a Virgin America Bostonból Los Angelesbe tartó járata, amikor is a 26 éves Doug Adams maszturbált repülés közben, majd pedig megpróbálta kinyitni az ajtót.

Az NBC Los Angeles tájékoztatása szerint a férfi, vélhetően miután önkielégítést végzett a mosdóban, a műanyag borítást is elkezdte lebontani a vészkijárat ajtajáról. Miután a gép megszakította útját, Adamst kórházba szállították.

Így persze felmerül a kérdés, hogy az önkielégítésért is automatikusan jár-e a Mile High Club tagság...

"Egyszer teljesen ingyen Santa Lucia egyik legjobb hoteljében tölthettünk el egy hetet. Némi iszogatás után aztán elmentünk fürdeni a tengerbe, természetesen meztelenül" - ilyen és ehhez hasonló történetektől persze hemzseg Smith könyve, és előszeretettel nyilatkozott róluk a nyár folyamán a Daily Mailnek is.

Forrás: Thinkstock

 

Házinyúlra a levegőben sem lövünk

Azt, hogy a légikisasszonyok és a pilóták közti kavarás nem pusztán legenda, Leineweber sem cáfolja. Nem is tehetné, hiszen egyrészt az ő férje is pilóta, másrészt pedig nem véletlenül állapodtak meg anno abban, hogy házinyúlra bizony nem lőnek.

"Olyat én is hallottam, hogy egy feleség a pilóta férjétől történő válásakor 37 stewardess nevét sorolta fel válóoknak. De leginkább azt tudom elképzelni, hogy az időjárási körülmények miatt ott ragad valahol az egész személyzet, távol az otthonuktól. Ilyenkor ugye az a protokoll, hogy a crew-t elszállásolja a légitársaság. Itt mondjuk el tudom képzelni, hogy történnek dolgok" - avatta be a Life.hu-t a korábban már említett légitársasági munkatárs. "A hosszú, 12-13 órás utazásoknál pedig a kötelező pihenőidő egy nap. Így előfordulhat, hogy ezt a személyzet egy csodás, tengerparti helyen tölti, ahogy arról Mandy Smith is említést tett. És persze az is ott van, hogy a crew-s csajok általában szépek, csinosak..."