Sokszor úgy tűnik, mintha a férfiak birtokolnák a hálószobai örömök oroszlánrészét. Többségük már a szex gondolatától is készen áll az aktusra, nem görcsölnek meztelen testük látványa miatt, és azon sem aggodalmaskodnak, vajon képesek-e elérni a csúcspontot. Van azonban egy jó hírünk: a szeretkezés közben kiadott hangokat illetően a nők szerzik meg az aranyérmet, a Life.hu arra volt kíváncsi, vajon minek köszönhető ez a csillogó eredmény.

Néma leventék: szavak helyett a tettek beszélnek

A nők ágybéli zajongása nem új keletű, és hogy kilencszer nagyobb móka számukra a szex, arra bizonyítékot találhatunk az ókori görög feljegyzésekben. Az eget verő kiáltásoktól kezdve az erotikus sóhajokon át a halk suttogásig a női szexhangok tárháza szinte végtelen.

Forrás: Thinkstock

Ezzel szemben a férfiak vokális kelléktára az ágyban sokkal szűkösebb, többségük általában a szex fizikai oldalára koncentrál, bizonyos hányaduknál pedig maga a kielégülés is „némán" történik. „A nők vagy a férfiak hangosabbak szex közben?" címmel nemrégiben egy felmérés készült 1000 nő megkérdezésével. A meglepő válaszokat riportalanyunk, a 29 éves Kata is megerősíti, aki egy éjszakai buli után gabalyodott össze Áronnal.

Kata 29, menedzserasszisztens:
"Nem lehetett őt nem észrevenni. Az ilyen emberre mondják azt, hogy igazi társasági figura, és úgy bókolt, hogy attól teljesen elpirultam. Mindkettőnk számára egyértelmű volt a folytatás, és a lakására érve rögtön egymásnak estünk, aztán hirtelen ez a nagydumás pasi berántotta a kéziféket. Miközben monoton módon és némán szexeltünk, arra gondoltam, hogy ennél a kibírhatatlan csendnél még az is jobb lenne, ha a fickó úgy üvöltene, mint egy oroszlán." 

Úgy tűnik, Kata nincs egyedül ezzel a gondolattal. A tanulmányból az is kiderült, hogy a nők 92%-a a hangos szexet részesíti előnyben, míg a férfiak elsöprő százaléka hirtelen „beszédhibássá" válik a hálószobában, és csak akkor ad ki magából valamilyen erőteljesebb hangot, amikor eljut a csúcsra.

Azért sikoltozunk, hogy vége legyen?

A képlet egyszerűnek tűnik. Minél hangosabban nyög egy nő az ágyban, annál nagyobb a szexuális kielégülése. Ugyanakkor a buja szólamok nem feltétlenül bizonyítják a valódi elragadtatást, sőt, egy brit tanulmány szerint épp az ellenkezőjét jelenthetik. A Brewer és Hendrie szerzőpáros arra a következtetésre jutott, hogy a női közösülési hang nem feltétlenül az örömérzetre adott válaszreakció, és bizonyos hangbéli jellemzők, mint például a nyögdécselés, a sóhajtás vagy a sikoltozás azt a cél szolgálják, hogy minél hamarabb véget érjen a nemi aktus.

A kutatók szerint a nők hálószobai hangoskodásának két fő oka lehet: az egyik, hogy ezzel növeljék a férfi egóját, a másik pedig az, hogy sokan szégyellik az orgazmusképtelenséget, és inkább színlelik a kielégülést. Mindezeken túl a felnőttfilmek is ráerősítenek a hangos szex jelenségére, ahol minden egyes történet úgy végződik, hogy a női szereplők falrengető sikolyok közepette hosszasan élveznek. Manapság a szórakoztatóipar legnagyobb csillagai is szókimondóak a szexet illetően, gondoljunk csak Beyoncé erotikával túlfűtött dalszövegeire, amik azt sugallják, hogy a mocskos beszéd alapvető készsége a modern nőnek.

Forrás: Thinkstock

Térbeli hanghatás = maximális élvezet

A mi logikánk szerint a dolgok ennél jóval egyszerűbben működnek. Ha egy nő hangoskodik szex közben, azt jelentheti, hogy képes teljesen átadni magát a gyönyörnek, és a férfi pontosan tudja, hogyan tud igazán örömet szerezni a partnerének. Ellenkező esetben, vagyis amikor a nő néma hallgatásba burkolózik szeretkezés során, azt sugallja, hogy a másik mindent rosszul csinál, ami végső bizalomgyilkos lehet a hálószobában.

Azáltal, hogy a párod tudomására hozod, hogy határtalanul élvezed az együttlét minden mozzanatát, nem csupán megerősíted abban, hogy az orgazmusodhoz vezető úton jó irányban halad, de férfiúi önbizalmát is növelheted. Te mit gondolsz? Úgy érzed, hogy a szexhangok ösztönösen jönnek belőled, vagy néha rájátszol egy kicsit a szerepedre? Zavar, amikor a párod túl nagy hévvel veti bele magát a játékba, vagy pont fordítva érzed?

A Life.hu szexuálpszichológusa, Győri Szilvia szerint az emberi kommunikáció nem csupán információcserét jelent, hanem érzéseket, hangulatokat is közvetít, és néhány jól megválasztott szóval a nemi izgalom gyorsabban, illetve könnyebben is kiváltható. A női libidót általában az érzelmi párbeszédek és az intimitás növeli, míg a férfiak nemi vágyaira inkább a vizuális ingerek és a szexuálisan explicit dialógusok hatnak erőteljesebben.

A szakértő véleménye:
"Az, hogy bátran ki merjük ereszteni a hangunkat szex közben, azt is jelenti, hogy bízunk a másikban, és bizonyos szinten el tudjuk engedni a kontrollt, nem félve attól, hogy emiatt esetleg rossz színben tűnünk fel a partnerünk előtt. Ha ilyen formában teret engedünk vágyainknak, annak lazító, relaxáló hatása is van, így könnyebben átadjuk magunkat az érzéseknek, az érzékelésnek." 

Szexuálpszichológusunk hangsúlyozza a beszélgetés fontosságát a szexuális együttlétek után is, ami elmélyíti a párkapcsolatban az intimitást, és alapvető módja annak, hogy a felek kifejezzék az egymás iránti elkötelezettséget.

Forrás: Thinkstock
Kinga, 37, borász:
"Számomra fontos, hogy a kommunikációs stílus hasonló legyen az aktuális partneremmel, és az is, hogy az illető az ágyban képes legyen kimozdulni a komfortzónájából. Én soha nem fogom vissza magam szex közben, nálam a hang is ösztönből jön, sőt, ilyenkor a trágár beszéd ellen sincs kifogásom.

Néhány hónapja lefeküdtem egy piszok helyes pasival, aki ahelyett, hogy izgatóan hangoskodott volna, úgy kiabált az orgazmus pillanatában, mint egy piaci kofa. Kiábrándító volt, nem is találkoztam vele többet."
Bori, 22, egyetemista:
"A férfiak mindig a hagyományos szerepeknek akarnak megfelelni, és nehezen beszélnek az érzéseikről. Akkor is csendben maradnak, ha még messze járnak a kielégüléstől, de akkor is, amikor közel, talán mert úgy érzik, nem túl férfias dolog teljesen kitárulkozni egy nő előtt. Ez a visszafogottság szerintem azzal is összefüggésben lehet, hogy sokat maszturbáltak tinédzserkorukban, és megtanulták, miként kell a dolgokat gyorsan és némán csinálni – a paplan alatt. Persze szó sincs arról, hogy én pornós nyögéseket várnék egy pasitól, de ha nem kapok tőle semmilyen visszajelzést, az nálam megöli az egészet."
Marietta, 34, recepciós:
"Több elméletem is van a témával kapcsolatban. A nők alapvetően azért hangosabbak az ágyban, mert az orgazmuskészségük jóval nagyobb, mint a férfiaké, és így a gyönyör átélése is intenzívebb. Másrészt mi nehezebben jutunk el a csúcsra, és emiatt folyamatos, bensőséges kommunikációt igényelünk, de természetesen nem szeretnék általánosítani. Az viszont tény, hogy az emberek szexuális szokásai különbözőek, egyesek hangosan fejezik ki örömüket, és léteznek csendes típusúak is, akiktől ugyan nem robban fel a ház, de ugyanúgy élvezik a szexet."

És mit gondolnak erről a férfiak?

Lőrinc, 32, szakorvos:
"Hogy milyen is a jó szex? Természetesen hangos, izgató és buja párbeszédekkel fűszerezett. Amikor a feleségem a nyelvével elkezdi izgatni az ánuszomat, egy szempillantás alatt vérszomjas fenevaddá változom, és úgy kell magamat türtőztetni, nehogy feljelentsenek csendháborításért a szomszédok. Nem mondanám, hogy egyikünk vagy másikunk hangosabb szeretkezés közben, de én mondjuk nem szoktam nyögdécselni vagy sóhajtozni, és azt hiszem, a feleségem is furcsán nézne rám."
Robi, 28, műszerész:
"Azt hiszem, én a cikkben leírtaknak éppen az ellenkezője vagyok, de sajnos nem tehetek róla. Attól a pillanattól kezdve, hogy megérzem egy nő leheletét a nyakamon, vagy simán csak ráteszi a kezét a nadrágomra, egyből felgyorsul a szívverésem, és olyan erővel kezdek el zihálni, hogy az már nekem kínos.

Ez az egész iszonyúan furcsa, mert úgy érzem, mintha a saját nyögésemtől egyre jobban beindulnék. Sok nővel volt már dolgom, és többüktől hallottam, hogy még nem találkoztak ilyen sráccal, mint én. Nem akarom, hogy emiatt valami csodabogárnak tartsanak, és többször megpróbáltam uralkodni magamon, de nem megy. Ráadásul van egy olyan vissza-visszatérő kényszerképzetem, hogy a hangosságom miatt a nők kinevetnek a hátam mögött."
Győző, 40, webfejlesztő:
"Általánosságban elfogadott, hogy az erősebbik nem szűkszavúbb az ágyban – ahogy az életben is. Egész egyszerűen nem tartjuk férfiasnak, hogy Úúú!, Áááh!, vagy ehhez hasonló hangokat adjunk ki magunkból, miközben felfedezzük a másik testét. Bár kétségtelen, hogy ezek a női szólamok nemcsak a vizuális és fizikai érzékelést erősítik, de azt is bizonyítják, hogy az illető jól érzi magát abban a szituációban. Ami engem illet, hancúrozás közben túl elfoglalt vagyok a mélyen szántó gondolatokhoz, hisz minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy a kedvesem szexuális igényeit kielégítsem. Ilyenkor képtelen vagyok cseverészni, de azért nem kapcsolok zajmentes üzemmódba, mert az szerintem is vágyölő tud lenni."