Nem lehet elég szót ejteni a biztonságos szexről, de az azért elég meglepő, hogy van, aki azt a módszert tartja a legveszélytelenebbnek, ha a páros mindkét tagja skype-ol önkielégítés közben. Mert tulajdonképpen ez történik, amikor a távolság ebbe a helyzetbe kényszeríti a szerelmeseket. Lássuk, mit gondolnak a férfiak a webcam-szexről.

A webcam-szex szórakoztató, izgalmas, felszabadító című cikkünkben a Life.hu szexuálterapeutája, Győri Szilvia kifejtette, hogy ez a műfaj alapvetően maszturbációt jelent, egyszemélyes közönség előtt, ami a távkapcsolatban élők vagy az interneten ismerkedők előtt valószínűleg nem ismeretlen fogalom.

"A webkamera előtti szexelés akkor válhat működőképessé, ha a résztvevők teljesen elkötelezettek egymás irányában, és hajlandóak vállalni annak kockázatát, hogy beszélgetés közben intim fotók is készülhetnek" - állítja a szakértő, aki szerint a Skype-szex csupán kiegészítése lehet egy hosszú távú kapcsolatnak, de nem helyettesítheti a személyes élményeket, és önmagában nem elégítheti ki a szexuális igényeket. Inkább úgy tekinthetünk rá, mint egy hiánypótló megoldásra, vagy egy olyan eszközre, ami változatosabbá teheti a nemi életünket.

Forrás: Thinkstock
Kockázatok és mellékhatások
A teljes elköteleződés és a bizalom érzékeny területek, így még az első intim videózás előtt fontos mérlegelni, mi lesz/lehet a felvételek sorsa a kapcsolat végeztével és a lojalitás megrendülésével.

Vigyázni kell a technikával is, manapság ugyanis okostelefonjaink, valamint egyéb internetfüggő és a felhő alapú adattárolást preferáló kütyüjeink a tudtunk és a beleegyezésünk nélkül is kilőhetik privát fájljainkat az éterbe. Így történt ez nem olyan régen kedvenc világsztárjainkkal is.

Mindemellett az internet nem felejt, és sokszor a másik fél sem, érdemes tehát kellő körültekintéssel kezelni intim tartalmainkat, vagyis csak saját felelősségre vághatunk bele az ilyenfajta élvezetekbe!

Nem mindenkinek megy ám ez magától. És ami szintén meglepő, hogy nemcsak a nőknek, de bizony a pasiknak is vannak fenntartásaik ezzel a szexverzióval kapcsolatban. Lássuk hát, hogyan vélekednek hozzászólóink:

Konrád, 29, építészmérnök
"A barátnőmmel szeretnék összeköltözni, de ez egy jó ideig nem lehetséges, mert elnyertem egy pályázatot, és augusztus végén Bécsbe költöztem. Maga a webkamerázás is nagyon új számunkra, hiszen ilyen messze még soha nem voltunk egymástól, ezért eddig nem volt rá igazán szükségünk. Szeretek a szerelmemmel esténként csetelni, és amikor csak lehet, felhívom telefonon. De amikor bejelentkezek a Skype-ra, és meglátom az arcát, hiába kívánom iszonyúan, egyszerűen leblokkolok. Azt hiszem, van bennem valamiféle mentális gát a kamera előtti önkielégítéssel kapcsolatban, és igazából nem tudom pontosan megmagyarázni, hogy miért, de úgy érzem, lealacsonyító és szánalmas dolgot művelünk. Talán nem vagyok elég szextrendi?"

Míg Konrád lealacsonyítónak és szánalmasnak tartja, addig Bence estében működik a dolog. Nyilván kapcsolata válogatja, kiknél jön be az online menet. Ami fontos, hogy ha nem megy, vagy valamelyik félnek nem fekszik, nem szabad erőltetni.

Bence, 36, projektmenedzser
"A csajommal majdnem négy éve vagyunk együtt, és őrülten szeretjük egymást. Mindketten imádjuk a webcam-szexet, ami teljesen más érzés, mint amikor a valóságban szexelünk. Az a gondolat, hogy a nőm ott ül előttem a dögös fehérneműjében, de mégsem érhetek hozzá, teljesen felpörget és legszívesebben átnyúlnék a képernyőn, hogy minden porcikáját kényeztethessem. Attól a párom nagyon begerjed, amikor részletesen elmondom, hogy ha ott lennék, pontosan mit és hogyan tennék vele, majd amikor látom rajta, hogy közel jár az orgazmushoz, a szavaimmal még erősebbre veszem a fokozatot."
Robi, 32, informatikus
"Én nem nevezném betegesnek vagy perverznek azokat, akik ettől felizgulnak, sőt, egyfajta egészséges kíváncsiságnak érzem, egy izgató, a megszokottól eltérő szexuális élménynek. Ráadásul ugye így a legbiztonságosabb is a szex...

Mindenkinek van valami perverziója, kár is tagadni. Akinek ez, hát legyen, mert ezzel legalább nem bánt senkit. Az meg, hogy ha az ember a csajával csinálja, valószínűleg még izgatóbb, mintha vadidegenekkel próbálkozik. Mert hogy ugye ilyen is van..."
Forrás: Thinkstock

Eddig leginkább arról értekeztünk, hogy a kapcsolatban élők miképpen egészíthetik ki és dobhatják fel szexuális életüket a webcam-szex segítségével. Ha azonban körülnézünk az internet sötét kommentbugyraiban, igazán különleges perverziókra bukkanhatunk, amelyeket hozzászólónk, Robi is megemlített érintőlegesen. Lássuk hát, mire izgulnak a netszex rendszeres gyakorlói, akik tényleg idegenekkel képzelik el ezt a kérdést:

József, 22
"Kamerázni keresek olyan lányt, aki nem szégyell szexi kis rucikba, koktélruhákba, miniszoknyákba bújni. Nem camszexelni akarok, tehát nem egyből arról van szó... Mondjuk, benne vagyok mindenben... Csak inkább olyan lányokat keresek, akik felöltöznek szexin, én pedig megnézhetem."
Hugó, 30
"Webcam-masztira keresek lányt/lányokat/párokat! Az is elég, ha a lány/lányok csak néznek engem!"
Tamás, 35
"Engem ez csak akkor érdekelne, ha valaki más webcam-szexét nézhetném. Nem godnolom, hogy magam is kipróbálnám. De például, ha a legjobb haverom és a csajom akciózna a felvételen, az egész biztosan felizgatna. Perverz lennék? Lehet!"