Martin Amis nemrég megjelent könyvében rántja le a leplet a német diktátor szexuális életéről: állítólag még Eva Braunnal való együttlétei alatt sem tudta levetkőzni tisztaságmániáját.

Martin Amis író nemrég egy brit könyvfesztiválon botránkozatta meg a közönséget kijelentésével, miszerint regényének főszereplője, Adolf Hitler nemhogy orvosai előtt nem vette le ruháit, de még Eva Braun előtt sem.

Forrás: AFP

Amis legutóbbi regénye, a Zone of Interest miatt ásta bele magát a német diktátor magánéletébe. Állítása szerint Hitler tisztaságmániás volt, ami különös szexuális szokásokat hozott magával: szeretőjét, majd utolsó óráiban feleségét karnyújtásnál közelebb nem engedte magához és még szeretkezésükkor sem ért hozzá. Evának elegendő volt felhúznia a szoknyáját ahhoz, hogy a Führer elélvezzen.

„Meggyőződésem, hogy Hitler azért kiismerhetetlen figura, mert aszexuális volt. Míg Sztálinnál vagy Maónál egyértelmű a hatalmas étvágy, addig Hitlernél semmi ilyesmit nem találhatunk" – magyarázta Amis, aki szerint egyértelműen megerősíti a Führer aszexualitását híres tisztaságmániája.

"Öngyilkos akartam lenni a lágerben"
Részletek egy ma 77 éves zsidó nő vallomásából, akin 17 évesen kegyetlen orvosi kísérletet végeztek egy náci koncentrációs táborban - a teljes írásért kattints ide.

Egyes feltételezések szerint félunokahúgával, Angela Rauballal is intim viszonyt folytatott. A nála 19 évvel fiatalabb lány nem csupán az üléseken vett részt, hanem étterembe és színházba is elkísérte nagybátyját, aki az ellenzéki párt állítása szerint arra kényszerítette a lányt, hogy ráürítsen. 1931-ben Raubalt egy lőtt sebbel a tüdejében holtan találták a szobájában. A rendőrség kizárta az öngyilkosságot és a bűntényt is, ám a nyomozás végül sohasem valósult meg.