Sokakat izgatnak a város szívében megbúvó, akár pár órácskára is kibérelhető, csúnya szóval úgynevezett kúrókérók. Hogy miként működnek, hogy festenek belülről, és mennyibe kerülnek. A Life.hu-nak egy vérbeli, többszörös kuckótulajdonos mesélte el, honnan jött a szexhajlék ötlete, hogyan lehet párhuzamosan több szobát is menedzselni, és mennyi pénz is van egy ilyen szolgáltatásban.

Zoltán korábban ingatlanközvetítéssel foglalkozott, vagyis a saját szavaival élve a legjobbaktól tanulta meg a szakmát. Korán megtapasztalta a furábbnál furább emberi igényeket, azt, hogy miképpen alkalmazkodhat hozzájuk, valamint hogy miként fordíthatja ezeket a saját javára.

Forrás: Thinkstock

Honnan jött az ötlet?

"Az első lépés a gyakran külföldön dolgozók lakásának gondozása volt. Vagyis addig, amíg a tulajdonos távol volt, rendeztem a postát, gondoztam a növényeket, megoldottam a felmerülő problémákat. Volt, aki kifejezetten lakásmenedzselést kért, mert képtelen volt tárgyalni a bérlőkkel. Aztán jöttek olyan igények, hogy vidéki vagy külföldi üzletemberek érkeztek Budapestre, de a rideg hotelszobák helyett szívesebben szálltak volna meg egy jól felszerelt, otthonosan berendezett lakásban. Ez lett hát az alapötlet..."

A terv tehát olyan fészkek kialakítása volt, melyet szándékosan csak pár napra, később pedig már csak pár órára lehetett kibérelni. "Jött olyan megkeresés, hogy két órára kellene a szoba, méghozzá reggel 8-tól 10-ig. Vagyis a legkülönbözőbb időpontokban estek be, teljesen összevissza, nyilván, ahogy meg tudták oldani" - meséli Zoltán, aki hamar meglátta, mekkora üzlet van a rövidtávú lakáskiadásban.

Korábban az Aktív is készített riportot egy olyan vállalkozásról, amely nem is annyira burkoltan szexuális célra nyújt menedéket az odaérkezőknek:

Mennyibe is kerül mindez?

Zoltánnak mára nyolc persze nem pont ilyen lakása van, a belvárostól egészen a külső kerületekig. Mindegyik könnyen megközelíthető helyen fekszik, lehetőleg metróközelben és ingyenes parkolással. "Két óra a minimum bérlési idő, a maximum azonban nincs meghatározva. A két óra lakástól függően 3500-4000 forint, ami óránként 1000 forinttal nő. Az alapdíjat előre kell fizetni, de ha valaki egész éjszakára jön, akkor arra más árak vonatkoznak."

És hogy mennyi pénz van ebben?
Azt azért tudni kell, hogy egy ilyen szolgáltatás nem működhet teljes kihasználtsággal. A vendégek egész nap jönnek, mennek, a szobák általában mindig tele vannak. Miután azonban elmennek, és visszaadják a kulcsokat, jön a takarítás, az ágyak áthúzása. Amikor jön a következő pár, azzal is megy az idő, hogy megbeszéljük a dolgokat, például a wifikódot és a gépek használatát, vagy éppen azt, hogy a kapunyitás hogy működik.

Azt persze Zoltán is tudja, hogy a munkájában a legfontosabb a diszkréció. Ha ezt nem tartaná be, elveszítené a kuncsaftokat. Az elégedett, visszajáró vendégeknél ugyanis nincs is jobb. "A kulcsátadásig mindent megteszek a diszkrécióért, sőt, utána is, de akkor már nem rajtam múlik. Ha mondjuk hírességek jönnek, és kilépnek az épületből, nem tehetek már értük semmit."

Forrás: Life.hu

 Hol találhatók ilyen szobák?

Természetesen a neten könnyen megtalálhatjuk az effajta szolgáltatásokat. Zoltán amellett, hogy honlapot tart fenn, szerződést is kötött hazai és külföldi szállásszervező, illetve közvetítő irodákkal, így amellett, hogy a hirdetéseket például nem is neki kell intéznie, közvetítés útján jönnek hozzá a vendégek. És persze ott van a jó öreg szájhagyomány is.

És egyébként szabályos ez?
Ez természetesen nem egy titkos dolog, minden engedély megvan hozzá. A szomszédok sem panaszkodtak még egyik helyszínen sem, itt mindenkinek érdeke a diszkréció. Az egyik helyszínen például egy fogászat is működik a lépcsőházban, így nincs probléma abból, hogy az átlagosnál egy kicsivel nagyobb jövés-menés van a házban.

A Zoltánnal készült beszélgetésből kiderült, hogy ide sokszor párok is járnak, akik a mindennapi életükből kívánnak kicsit kiszakadni, de ezt egyéb kötelességeik miatt csak ideig-óráig tehetik meg. Persze ha a szexkuckók falai mesélni tudnának, lehet, hogy félrelépő férjekről és munkaidőben egymással kamatyoló munkatársakról mesélnének. Ezt persze sosem tudjuk meg, a lényeg ugyanis, mint ismeretes, a diszkréció!