Előbb vagy utóbb sok párnál szóba kerül a popsiszex - különösen a férfiak fantáziálnak megszállottan a hátsó kapun való behatolásról, de a nők számára is ugyanolyan izgató lehet, ha megismerik az orgazmus más formáját. A "görög szerelemről" ijesztőbbnél ijesztőbb történetek keringenek, de ne aggódj, mert ezek nagy része buta tévhit, és ha néhány alapszabályt betartasz, különleges gyönyörben lehet részed!

1. számú mítosz: Nagyon fájdalmas

Az igazság: Az anális behatolás nem kell, hogy fájdalommal járjon. Gyakran csak nem megfelelő módon történik. Nevezetesen, ha a férfi gyorsan és durván közelít az ánuszodhoz. A "terep" megfelelő előkészítéséhez szükséges, hogy erogén zónáid kellő izgalmi állapotba kerüljenek, és mivel a végbélnyílás nem termel annyi nedvességet, mint a vagina, a síkosító használata elengedhetetlen.

Forrás: Thinkstock

Párod az anális előjáték során gyengéd mozdulatokkal simogassa, masszírozza a végbélnyílásod környékét. Ha úgy érzed, kellőképpen ellazultál, engedd, hogy síkosított ujjaival vagy a nyelvével kényeztessen, és amikor megszokod az érzést, lassan, óvatosan beléd hatolhat a péniszével.

2. számú mítosz: Ha egyszer fájt, mindig fájni fog

Az igazság: Az első behatolás nem mindig tiszta élvezet, a ráhangolódás és az ellazulás a kulcsa a fájdalommentes popsiszexnek. Ha a későbbiek során a partnered figyelmesen szabályozza a behatolás mélységét és erősségét, könnyebben hozzászoksz a benned lévő hímvessző érzéséhez.

Az anális közösülést előkészíthetitek egy érzéki masszázzsal vagy egy illóolajos fürdővel, ami felszabadító hatású és fokozza a libidót. Ne feledd: a hátsó kapun keresztül csak akkor engedd be a partnered, ha valóban kedvet érzel hozzá, és soha ne tedd a másik nyomására!

3. számú mítosz: Bármivel lehet síkosítani

Az igazság: Az anális játékok során nélkülözhetetlenek a kifejezetten erre a célra kifejlesztett síkosítók. Az utolsó tangó Párizsban (1972) című film hírhedt jelenetében Marlon Brando vajjal keni be Maria Schneider hátsóját, mielőtt análisan beléhatol. Bár a vaj csúszási tulajdonsága igazán figyelemreméltó a pirítóson, de intenzívebb bevetésnél (pl. anális közösülésnél) néhány másodperc után eltűnik a hatás, és a maradványok sokkal több kellemetlenséget okoznak, mint kéjérzetet. Azt javasoljuk, hogy a "házi megoldások" helyett maradjatok az anális zóna síkosságát biztosító termékeknél, amit használat előtt érdemes tesztelni egy kis bőrfelületen.

4. számú mítosz: Csak a lotyók "análkodnak"

Az igazság: A nők egy része úgy érzi, hogy az anális szex valami olyasmi, amit csak egy alkalmi partnerrel (vagy egy lotyóval) tesznek a férfiak. Ezzel szemben számos tanulmány igazolja, hogy a legtöbb ember számára a "hátsó fertályon" való kalandozás a leginkább vágyott szexuális együttlét, éppen ezért szó sincs perverzióról vagy gusztustalanságról. A közösülés eme formája csupán egy újabb lehetőség, egy természetes kíváncsiság testünk rejtett zugai iránt, amivel az élvezetek merőben más világa tárul fel előttünk.

Forrás: Thinkstock

5. számú mítosz: Nem higiénikus

Az igazság: Nos, igen. Az intim higiénia a "gyönyörök kertjének" alfája és ómegája. Az anális szexnek is megvannak a maga egészségügyi veszélyei, ezért alapvető fontosságú, hogy mindketten kiemelt figyelmet szenteljetek a tisztálkodásnak. Az óvszerről ebben az esetben sem szabad lemondani, hiszen a hepatitisz, a chlamydia, a HIV, a gonorrhoea és a szifilisz anális közösülés útján is terjed.

Két aranyszabály:
Hasmenés esetén le kell mondanod a hátsó élvezetekről, és anális szex után párodnak tilos a péniszét a hüvelyedbe helyeznie, mert a végbélből átvitt baktériumok komoly fertőzéseket okozhatnak!

6. számú mítosz: A nők nem tudnak análisan elélvezni

Az igazság: Rengeteg nő jut el a csúcsra csupán az anális szex révén, hiszen az ánusz is egy erogén zóna tele érzékeny idegvégződéssel. Az orgazmus eme típusa sok tényezőtől függ, például az izgalmi állapot szintjétől és attól, hogy közösülés közben más intim testtájakat milyen ingerek érnek. A nők egy része lehet, hogy sokkal érzékenyebb és nyitottabb az anális stimulációra, mint mások. Csakúgy, mint minden szexuális szituációban, itt is létfontosságú a (jó) kommunikáció a kívánságokról, a vágyakról, ennek hiánya megöli az élvezetet.

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusának véleménye:
"Fontos hangsúlyozni, hogy anális közösülés kizárólag akkor történhet, ha mindkét fél akarja. Ha első próbálkozás, akkor elengedhetetlen, hogy legyen egyfajta kíváncsiság a nő részéről, és ne csak a férfinak való megfelelésből, a szeretet elvesztésétől való félelemből tegye. Ügyelni kell a megfelelő lelkiállapotra, ellazulásra, síkosításra és higiéniára.

Az orgazmus valójában egy lelki élmény. Az, hogy pusztán az ingerlés vagy a partnerrel való közös élmény, a meghittség vált ki orgazmust, mindenkinél más. Vannak nők, akik anális szex közben, a csikló azonos időben történő ingerlésével jutnak el a legnagyobb kéjérzetig. De akinek nem ez a megfelelő módja a szexuális élvezeteknek, számtalan más lehetőségből válogathat. Az a fontos, hogy mindkét fél számára elfogadható és örömet szerző dolgok történjenek az ágyban."
Forrás: Thinkstock
Évi, 34, grafikus:
"Volt idő, amikor én is azt mondtam az anális szexre, hogy soha, de most... Őszintén mondom, megőrülök érte. Tavaly nyár elején összejöttem egy pasival, aki 10 évvel idősebb nálam, és hamar kiderült, hogy minden téren passzolunk egymáshoz. Vele próbáltam ki először ezt a típusú szeretkezést, és egyáltalán nem fájt, mert nagyon jó volt abban, amit csinált.

Annyira izgatóan hat rám az a feszítő érzés, hogy maszturbálás közben is rendszeresen bedugom az ujjamat a fenekembe, és nem olyan régen még egy análizgatóval is megleptem magam. Azt nem mondom, hogy jobb érzés így elélvezni, inkább más, és szerencsére a párom is imádja, ha a hátsó felénél matatok."
Róbert, 42, villamosmérnök:
"Úgy tűnik, a pornófilmeken felnőtt generációt már nem hozza lázba egy sima összebújás, és a mai fiatalok valami kúlságot éreznek abban, ha mindent kipróbálnak, ami korábban tabunak számított.

Az anális szex is egy ilyen kényszeres divattá vált, és az újságok állandóan arról cikkeznek, hogy minden férfi erre vágyik az ágyban. Ez mekkora marhaság! Nagyon sok pasi - köztünk én is - kimondottan irtózik a gondolattól, hogy a kedvese fenekébe hatoljon, szerintem mocskos és nagyon undorító dolog. SemmI kedvem szex közben azon parázni, hogy a csajom rendesen kimosta-e magát ott, és a kakis hímvessző gondolata sem villanyoz fel túlságosan."