A tavasz beköszöntével a Life.hu pikáns és fűszeres, de leginkább okos szextanácsokkal szeretne kényeztetni benneteket, hogy idén a szex izgalmasabb és tartalmasabb legyen, mint valaha. Lássuk hát a legütősebb tippeket!

1. Figyelj a szexi önkifejezésre!

Ismerd fel és használd a nőiségedet, a szex ugyanis korántsem az ágyban kezdődik el - még ha ott teljesedik ki (vagy ott is). Valójában már akkor érezni lehet a szexuális energiákat, amikor rád néz egy számodra vonzó pasi, és bejössz neki, vagy ha valaki neked indítja be a fantáziádat. Mindez azonban kicsit tudatossá is tehető.

Forrás: Thinkstock

Engedd meg magadnak azt a luxust, hogy időnként megéled a flörtjeidet. Játssz a testeddel, a tekinteteddel, a hangoddal! Érintsd meg a számodra vonzó férfi kezét egy pillanatra, élvezd a kölcsönös áramütést, és azt, hogy fantasztikus dolog szexuálisan érett, vadító nőnek lenni.

A párkapcsolatodban se felejtsd el, hogy nő vagy!
Öltözz és viselkedj is úgy! Hányszor mész el úgy a párod mellett, hogy nem érsz hozzá, nincs kontaktus? A hétköznapokon engedd át neki a tested, gyakrabban, mint eddig. Úgy érj hozzá, hogy érezze: egy szexi, gyönyörű, izgalmas nővel él együtt.

2. Tanuld újra a szexet!

Indíts tiszta lappal: ne hidd el magadról, hogy te már mindent tudsz a szexről, az általad ismert (és néha már unott) pózok is újra élvezetesek lehetnek, ha magabiztos gőg helyett lelkesedéssel és nyitott szexuális kíváncsisággal vállalod be azokat. Ugyanez igaz azokra a helyzetekre is, amelyeket eddig makacsul kerültél.

Legyél kicsit nyitottabb az újdonságokra és leginkább párod kívánságaira! Meglátod majd, mennyi finom, új izgalom, inger és érzés vesz körül téged. Tanulni soha nem szégyen! Tölts le néhány érzékibb pornófilmet, és ha eddig kerülted, lapozd át az erotikus irodalom klasszikusait, de ne felületesen, hanem őszinte érdeklődéssel, a fejlődés vágyával. Nem baj, ha az elméleti tudást a gyakorlatba is átülteted, nemcsak magad, de kedvesed örömére is.

3. Merj kezdeményezni!

Tetszik vagy sem, a csábítás női feladat, és ez - ha hosszú távra tervezel a pároddal - egy idő után valóban kötelességgé válik. Nem igaz, hogy az erotika befektetett energia és női rafinéria nélkül életben marad. Azokban a kapcsolatokban, ahol a nő szemérmesség nélkül mer csábítani, bátran csalogat és remek taktikai érzékkel kezeli az időnkénti visszautasítást, ott visszafordítható a szex területén való eltávolodás.

Könnyű vérig sértődni és hátat fordítani, esetleg bosszúból nemet mondani akkor, amikor a másik próbálkozik, csak épp ez a viselkedés nem visz előre. Vagyis elő a csipkés, szexi fehérneművel, a magas sarkúval, a csábító falatokkal, a kacér, mellet ringató, pasit megőrjítő mozgással, és rajta! Esetleg minden hókuszpókusz nélkül ülj az ölébe, vagy ellentmondást nem tűrően, kényeztető kezekkel bújj be reggelente a takarója alá.

Ezért jó reggel szexelni!
Ha összebújással kezditek a napot, az nemcsak arra jó, hogy egész napra mosoly telepedjen az arcotokra: a reggeli szex az egészséget is védi, sőt, a kapcsolatotoknak is jót tesz. Korábbi cikkünket a témában itt érheted el!

4. Beszéljetek a szexről

Ha te és a párod is azok közé tartoztok, akik csak csinálják a szexet, de soha nem beszélnek róla, akkor ideje ezen változtatni. Hogy miért? Mert gesztusokkal ugyan sokat el lehet mondani az örömszerzésről, de korántsem mindent. Például nem árt a tudomására hozni - ha így van -, hogy miért hárítod az orális szexet. Honnan tudja a férfi, hogy neked volt esetleg egy rossz tapasztalatod, és azért állsz ellen? Kommunikálj te is, és beszéljen a vágyairól, kudarcairól ő is!

Forrás: Thinkstock

Néha a párbeszéd után döbbenünk rá arra, hogy a kudarcba fulladt szexuális helyzetek többsége korántsem annyira drámai, mint ahogy azt képzeljük. Ne feledd: az őszinte kommunikáció összekovácsol, míg az elhallgatás mély válaszfalakat húzhat a felek közé. A beszéd azonban nemcsak a kínos pillanatok megszüntetéséről szól, de csábításról, a másik izgalmának felkeltéséről is. Arról, hogy néha nem is kell más a másik orgazmusához, csak a te hangod.

5. Ajándékozd meg maszturbálással!

Az egyik legnehezebb feladat a nők számára - még azoknál is, akik bevállalósak szexuálisan -, hogy örömet okozzanak maguknak a pasijuk szeme láttára. Sokan - a neveltetésük miatt - még mindig azt gondolják, hogy ez egy bűnös, rossz dolog, holott a saját tested, érzéki örömöd felvállalása még intimebbé varázsolhatja a köztetek lévő kapcsolatot.

Haladj kis lépésekben: teremts meghitt hangulatot, legyen félhomály, amíg kényezteted magad, mert így te is könnyebben megszabadulsz a gátlásoktól. Később erősíthettek a fényen, hiszen arcod látványa gyönyöröd pillanataiban hihetetlen ajándék egy olyan férfi számára, aki szeret téged, aki számára te vagy a legvonzóbb nő a világon.

6. Aludj eleget!

Ne feledd: kialvatlanul, morcosan és bágyadtan nem támad fel a szex iránti vágy benned. Ahhoz, hogy a libidód minimum elégségesen működjön, nem hanyagolhatod el a napi 7-8 órás alvást.

Lehet, hogy bajt jelent a túl sok alvás?
Azt tudjuk, hogy életünk egyharmadát alvással töltjük. Ez a tevékenység ugyanúgy elengedhetetlen, mint az evés, ivás, lélegzés. Azzal is tisztában vagyunk, hogy alvás után energikusabbak vagyunk és a hangulatunkat is befolyásolja a pihenés mennyisége. De vajon mennyi a normális alvásmennyiség? Cikkünket itt érheted el.

7. Mozogj eleget!

Nem igaz, hogy a sok mozgás elszívja az energiáidat, és nem lesz elég erőd ahhoz, hogy este kényeztesd a kedvesed. Sőt a rendszeres testmozgás jótékony hatással van a hormonháztartásra is, élénk és elégedett leszel szex közben.

Forrás: Thinkstock
A kiegyensúlyozott nő titka: aktiváld a szexcsakrádat!
Szexualitás, szenvedély, kreativitás, párkapcsolatok, női-férfi polaritás, odaadás, átélés, önmagad elfogadása, az evéshez való viszonyod – ezek mind a szexcsakrához kapcsolódnak. Aktiváld őket így!

8. Étkezz okosan!

Ha igazán megújulásra vágysz az erotika területén is, akkor felejtsd el a szénhidráttal teli péksüteményeket és a zsíros húsokat! Kutatások bizonyítják, hogy a gyümölcs és zöldség alapú táplálkozás mellett szinte fellélegzik a szervezet. Játssz a fűszerekkel is! Főzéskor vesd be a vágykeltőként ható afrodiziákumokat: csilit, fahéjat, mentát, vaníliát.

11 isteni vágykeltő étel
Vannak ételek, amelyeket csak isteni aromájuk miatt fogyasztunk. De a legjobban azokat szeretjük, amelyek finomak és vágykeltők is! Íme a Life.hu összeállítása.

9. Rendezd át a hálószobát!

Ha a szexuális aktusok terepe a hálószoba, akkor első lépésként telepítsd ki a tv-t és a számítógépet a hálószobából, valamint iktasd ki a mobileszközöket is. A technikának semmi keresnivalója ott, ahol szeretnétek egymásra hangolódni.

Tekintsd egyféle párkapcsolati szentélynek a hálót, és ennek megfelelően rendezd be: meleg, puha takarók, finom színek és fények vegyenek körbe benneteket, és nem baj az sem, ha néhány pikáns, rólatok készült fotó erősíti a szexuális energiát köztetek!

Miért nem szexel az, aki megtehetné?
Három tabletta, amit eldobhatsz, ha szexelsz című cikkünk, amely arról szól, hogy a szeretkezés nyugtat, fejfájást csillapít és fájdalmat enyhít, megint fejbe vágja azokat az olvasókat, akik egyébként nem élnek párkapcsolatban, pang a szexuális életük, és szenvedéseikre kizárólag a gyógyszeresdobozukban találnak megoldást. És akikben időről időre felmerül a kérdés, hogy mégis miért nem bújik össze a párjával az, akinek 0-24-ben lehetősége van rá. A választ itt találod!

10. Vidd ki a szexet a hálóból!

Ki mondta, hogy csak a hálószobában, ágyban és párnák közt lehet egymásnak esni? Itt ez ideje, hogy kiterjeszd a szeretkezéseket a lakás minden részére. A fürdőszoba például adja magát; akár előjátékként is nagy hatással lehet a párodra, ha hideg-meleg váltófürdőt vesztek, ugyanis a hirtelen hőmérséklet-ingadozás a szexuális vágyakat is alaposan felkorbácsolja. Orális játékok előtt is igen érdekes hatással lehet a pasidra, ha az altestére egy kis adag hideg vizet locsolsz.

Forrás: Thinkstock
A Life.hu szextippje:
Természetesen ha a hideg után megérzi a szád melegét, az maga lesz a felemelő "pokol". Ennek egyébként egyszerű biológiai okai vannak: a hideg hatására a hirtelen összehúzódó, majd a melegre megnövekedő péniszben sokkal intenzívebb lesz a vérkeringés, és ettől elérheti a maximális nagyságát, akkorát, mint talán még soha! Hajrá!