Egy friss amerikai tanulmány szerint azok a férfiak, akik rendszeresen néznek felnőttfilmeket, szexuálisan izgatottabbak és jobban vágynak a szeretkezésre is.

Nem okoz korai magömlést és merevedési zavaroktól sem kell tartania annak, aki (akár bevallja, akár nem) pornófilmet néz – oszlatta el a tévhiteket a Sexual Medicine. Az Origón is megjelent, 280 önkéntes férfi bevonásával készült amerikai tanulmány szerint a pornónézés nem rontja a tartós erekcióra való képességet.

Thinkstock

Mi több, az eredmények arról számoltak be, miszerint sokkal jobban teljesítenek azok a pasik az ágyban, akik rendszeresen néznek felnőttfilmeket. „Az esetleg előforduló merevedési zavarokat valószínűleg nem a pornónézés okozza, hanem a szex minősége" – mondta el a kanadai Concordia Egyetem neurobiológusa, Jim Pfaus.

A férfiakat a partnerrel létesített kapcsolatoknál, illetve a maszturbálásoknál tanúsított szexuális viselkedésükről, valamint a pornónézési szokásaikról és a merevedési zavaraikról kérdezték. Ezután egy hagyományos pornófilmet vetítettek vizuális szexuális stimulusként és arra kérték őket, értékeljék a nemi izgatottságukat.

A legextrémebb pornós helyszínek
A felnőttfilmekben legalább olyan fontos szerep jut egy-egy helyszínnek, mint a szereplőknek. A Life.hu pornófilmek kulisszatitkairól faggatott egy sokat látott gyártásvezetőt - a cikket ide kattintva olvashatod el.

Az eredmények szerint azok a férfiak, akik több pornót néztek a hétköznapjaikon, izgatottabbaknak érezték magukat a laboratóriumi filmnézés folyamán, és erősebb vágyat éreztek mind a partnerrel való szexuális együttlétre, mind a maszturbációra.