Június első napján hivatalosan is kezdetét veszi a nyár, ez azonban nem könnyíti meg a nők dolgát, sőt. Eddig legalább takargathattuk a nem túl tökéletes részeket, most azonban mindent ki kell tennünk, ha nem akarunk rommá sülni a napon. A lenge ruhákhoz tartozó összeérő combok drámája után pedig ott van a szőrtelenítés is, ami szintén nagy mumus. És nem csak a lábunkon.

Mint ismeretes, egy egyetemista lány, aki 11 éves kora óta nem szőrtelenített, először csupán esszét írt arról, milyen mindenhol szőrösnek lenni, majd pedig képeket is megosztott magáról. A 19 éves Yasmin Gasimova lába, hónalja, álla és hasa is elképesztően szőrös, a szakállát is csak akkor szedi le, ha kínos helyzetbe hozhatják. És persze teljesen büszke dús szőrzetére - legalábbis ezt írja róla a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

"Ha nyaralni megyek, trimmelem az intim szőrömet, de normál napjaimon a hónaljam és a lábaim is igazán bundásak" - mondja Yasmin, akit tízévesen gyakran piszkáltak szája fölötti bajszáért. "Sosem éreztem magam rosszul a szőröm miatt, de most kifejezetten szeretem" - nyilatkozta a lány, aki örül, hogy nem viszket a lába borotválás után. "Úgyis visszanőne a szőr egy hét után" - állítja.

Vágyfokozó vagy vágyölő?
A Life.hu korábban bemutatott már egy szőrös hónaljakról készült fotósorozatot, és úgy tűnik, hamarosan lábakból is összeállíthatunk egy ilyen galériát. Dübörög ugyanis a Szőrös Lábúak Klubja, mely csoport tevékenységéről korábban itt számoltunk be. Sztárok szőrmentén című cikkünkben pedig olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik egész biztosan szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Mindezek mellett azonban felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan pasizik Yasmin Gasimova? Arról ugyanis nem szól a fáma, hogy mennyire vonzó egy pasi számára, ha a mellette fekvő lány lába közel olyan szőrös, mint az övé. És ha a vádlija után fölfelé haladva más meglepetés is várja. Ennek apropóján megkérdeztük az urakat, mit is várnak tőlünk odalenn:

"Én egyértelműen a teljes szőrtelenség híve vagyok. Egyrészt a szőrrel csak a baj van, főleg, ha hosszabbra van hagyva: ha az ember éppen lent munkálkodik, akkor kerülgetni kell, szúrja az arcot, arról nem is beszélve, hogy az ember szájába, fogai közé is óhatatlanul bekerülhet" - így kezdte érvelését a 27 éves Roland, akinek persze nem ez az igazi neve.

Állítja, nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor a szájpadlás hátsó részére vagy a torokra tapad egy kedves kis pihe. "Másrészt, hogy ne csak a szőr negatívumait, hanem a hiányának pozitívumát is megemlítsem, imádom a teljesen csupasz, bársonyos érintést. Egyszerűen azonnal bekattan valami, ha egy csajjal vagyok, és a kezem odakalandozva nem talál mást, csak egy fincsi, hamvas barackot."

Forrás: www.brigitte.de
A nők csupaszabbak, a férfiak egyre szőrösebbek lettek az évek során
Megtaláltuk a szőrevulócióról készült legviccesebb képet.

Úgy tűnik, a nőkről eltűntek a bozontok, a férfiak viszont előszeretettel növesztik a szakállukat, legalábbis a kép tanulsága szerint. Kattints ide a részletekért!
Forrás: Thinkstock

Péter 30: "Nem nagyon találkoztam még olyan lánnyal/nővel, aki ne tartotta volna karban magát ott lent valamilyen szinten, és szerintem ez így is van rendjén. Ez ugyanannyira hétköznapi dolog, mint a hónalj-szőrtelenítés, úgyhogy inkább elvárás is ez már lassacskán a nők felé, nem is annyira külön dicsérendő tett.

Igen, tudom, hogy ez is növeli a nők külsejükre szánt büdzséjét, de hát az igényességnek ára van. Ami persze jó esetben kamatostul meg is térül, én legalábbis sokkal lelkesebben végzem az ágyéktáji kényeztetést a nyelvemmel/kezeimmel, ha nem kell bozótharcot vívnom. Ha választanom kell, akkor a mintára gyantázott, rövidre trimmelt megoldásokat szeretem. De végül is a csupasz is jöhet, a dzsumbujnál mindenképpen jobb az is."

A férfiak szőrösen szeretik?
Évek óta hódít az alul csupasz stílus, egy nemrég végzett kutatás szerint azonban lassan befellegzik ennek a trendnek. A felmérésben 1000 férfit faggattak arról, melyik szőrtelenítési stílust preferálják, a válaszok pedig igen meglepőek.

A megkérdezetteknek közel a fele (43%) a vágott és rendezett fazont, más néven "Bermuda-háromszöget" kedvelte, míg 17%-uk preferálta az úgynevezett brazil stílust. A válaszadók 15%-a a szív alakú, "Szívrohamnak" nevezett szőrpamacs mellett érvelt, 12%-uk pedig azt állította, a nőknek elegendő mindössze néhány szőrszál odalent, ezért a "Hollywood" stílus mellett tették le a voksukat.

Dénes 32"Én azon kevesek táborát erősítem, akik a teljes természetességben hisznek. Bár úgy hallottam, hogy a pornóban újra kezd divatba jönni az egyre több szőr. Aminek én felettébb örülök, mert szerintem ez az egész csupaszsághajszolás is annak köszönhető.

Nem is értem, hogy egy érett, felnőtt férfit hogy vonzhat egy olyan ágyék, ami utoljára 10-12 évesen természetes a gyengébbik nem képviselőinél. Szóval én hiszek abban, hogy annak a pamacsnak igenis ott a helye,

a természet nem hagyná csak úgy ott, hogy bosszantsa vele a férfiakat és a nőket egyaránt. A kis, kunkori tincsek meg még izgatóak is. 

Veszélyes a nemi szervek szőrtelenítése?
Egy francia kutatás eredményei szerint a fanszőrzet borotválása, vagy gyantázása megnövelheti a különféle bőrfertőzések kockázatát. Továbbá a szőrtelenítésből adódó bőrirritáció is összefüggésbe hozható szexuális úton terjedő betegségek elterjedésével. Hogy vajon tényleg veszélyben vagyunk-e, kiderül korábbi cikkünkből.