A legegyszerűbb szexuális pózok közé sorolják a misszionáriust, ugyanakkor a szerelemben mégis ez a legintimebb helyzet. Szemkontaktus, egymásba olvadó testek és forró csókok kísérik a szeretkezést.

A póz eredetét tekintve számos tézis létezik. Sokan úgy vallják, a kifejezés a keresztény hittérítők (misszionáriusok) által propagált egyetlen olyan helyes szexuális póz volt, amit a vallás engedélyezett az együtthálások alkalmával.

Forrás: Thinkstock

Ez az állítás azonban, úgy tűnik, csak mítosz. Más vélemények alapján a kifejezés valamikor 1945 és 1965 között alakult ki, méghozzá történelmi dokumentumok helytelen értelmezésével. Egy harmadik elmélet alapján a polinézek nevezték el így a misszionáriusok gyenge szexuális repertoárját – akik azért látogattak el a szigetekre, hogy megmutassák, hogyan is kell civilizált ember módjára élni. A misszionáriusok állítólag csak ezt az egy pózt ismerték közösülésre.

Szerinted melyik lesz 2015 kedvenc szexpóza?
Korábbi cikkünkben, amelyben az idei év legszexibb pózait kerestük, versenybe szállt a jó öreg misszionárius és a kényelmesen asztalra dőlős talponálló is, de természetesen a kutyabarátoknak sem kellett aggódniuk a kedvencükért. Íme, az eredmény.

A misszionáriust sokan konzervatív formációnak tartják, holott a valóságban ez az a szexhelyzet, ami a legtöbbször megvalósul, és az ember szexuális fantáziájában is ez szerepel leggyakrabban. A póz lényege a szerelmeskedő felek egymáshoz viszonyított intim helyzete, hiszen egymás szemébe nézhetnek, aktus közben csókolózhatnak, gyönyörködhetnek egymás kéjtorzított arcában és a szemek csillogásában.

A póz pontosan ennek köszönheti közkedveltségét, nem véletlen hát, hogy a fiatalok többsége így veszíti el szüzességét.

A póz lényege tehát nem az akrobatikus részletekben rejlik, hanem a testhelyzet meghittségében, ami az összetartozást és az egymásba olvadást szimbolizálja.

Ciki, ha valaki 15 évesen még szűz:
Bizonyára mindenkinek vannak kínos emlékei abból az időszakból, amikor tiniként a szexualitás világával ismerkedett. Nincsenek ezzel másként a mai fiatalok sem. Dacára ugyanis annak, hogy ma már jóval bátrabban beszélünk a szexről, több meztelenséget látunk a médiában, és a társadalom is szabadabban kezeli a kérdést, a mai tinik hasonlóan kényesen kezelik kezdetben a kérdést, éppen ezért hasonlóan tudatlanok lehetnek, mint a régebbi generációk - a tudatlanság pedig időnként meglepő tévedéseket produkál. Korábbi cikkünket a témában itt érheted el.

A misszionárius póz lényege, hogy a férfi a nő fölé emelkedik, míg a nő a hátán fekszik, lábait kinyújtja, vagy átkulcsolja vele párja derekát, esetleg a magasba emeli őket.

Ebben a felállásban a férfi könnyedén a nőbe hatolhat, ám hosszú távon a férfi számára meglehetősen fárasztó pozícióról van szó. A tökéletes helyzet keresgélésekor a férfi igyekezzen úgy a nő fölé helyezkedni, hogy pénisze egy kicsit feljebb legyen, mint ahogy behatolna. Erre azért van szükség, hogy a ki-be mozgás kényelmesen kivitelezhető legyen.

Behatoláskor ügyeljünk a nő reakcióira, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a pénisz túlságosan hosszú vagy vastag, és a közösülés fájdalommal jár. Éppen ezért a kezdeti lökések legyenek nagyon finomak és óvatosak, hogy kikísérletezhetővé váljon a finom egymásba olvadás, és a hüvelynek is legyen ideje kitágulni.

Forrás: Thinkstock

Figyeljünk arra, hogy partnerünk elég nedves legyen - amit ujjunkkal hamar megállapíthatunk -, és nem árt bevetni egy adag síkosítót sem. Közösüléskor a ki- és behatolás gyorsasága, erőssége automatikusan adja magát, ha kellőképp figyelünk partnerünk reakcióira. Arra is megkérhetjük, hogy pár szóval jelezze, mikor jó, és mikor kellemetlen. Amint azt érezzük, hogy a hüvely nedvessége csökken, és a behatolás már nem izgalmas, vessük be a síkosítót. Így nemhogy szárazsági problémák nélkül tudjuk elnyújtani az együttlétet, de az egymásba olvadás milyensége is gyökeresen megváltozik.

Síkosító-kisokos nem csak ínyenceknek:
Egy kiadós lepedőgyűréshez nem kell más, mint két ember, egy alkalmas helyszín és minél intenzívebb vágy - a többiről gondoskodik a természet. Nem is vitatjuk ezt az alapállást, de gyorsan hozzátesszük, hogy egy kis fantáziával és néhány eszközzel ennél jóval többet is ki lehet hozni a helyzetből. A Life.hu korábban utánajárt, hogy mi mindenre jó a síkosító.

Amikor a férfi a nőbe hatol, ügyeljen arra, hogy a lökéseket csípőből, és ne lábból hajtsa végre. A misszionárius póz esetében elkövetett leggyakoribb hiba, hogy a férfiak sok esetben az egész testüket beleadják a lökésekbe, és a lábakkal, térdekkel is felerősítik a mozdulatot. Ebben az esetben csak azt érjük el, hogy kedvesünket az ágy végébe toljuk, ellenben ha csípőből végezzük mindezt, biztosan élvezetessé válik a közösülés.

A misszionárius póz esetében a nőnek segítenie kell a megfelelő behatolási szög kiválasztásában. Ki kell kísérletezni, hogy a lábak milyen helyzetben legyenek behatoláskor, hisz egész más az érzés, ha a láb a levegőben van, vagy az ágyon kifeszítve, esetleg a partner dereka körül. A láb megfelelő elhelyezésével a nő azt is irányítani tudja, milyen mélyre hatolhat a férfi. Egy kispárna a popsi alatt ugyancsak módosíthatja a közösülést.

Forrás: Thinkstock

A misszionárius póz során a nő könnyedén stimulálhatja a klitoriszát, de a férfi medencéjének dörzsölése is nagy szerepet játszik a kéjérzetben. A hatás fokozása érdekében a férfi magára ölthet egy speciális péniszpótlékot, amivel a nő klitoriszát izgathatja behatoláskor.

Meghökkentő szexkütyük és erotikus kiegészítők pasiknak:
Ha a szerelmi csatáitokba belekevernétek egy csipetnyi hatalmi játszmát, akkor bizony szükségetek lesz egy-két izgalmas, új játékszerre. Mutatunk néhány eszközt, amellyel uralni tudjátok a terepet - a magatok örömére és a pasitok izgalmának fokozására.

A pozíció könnyen sikertelenné válhat, ha a férfi és a nő nem találják meg a közös mozgás ritmusát. Vagyis, amikor a férfi behatol, a nő nem fogadja őt, hanem pontosan az ellenkezőjét teszi, ellöki magától, s így sajnos élvezhetetlenné válik a szeretkezés. Az sem mindegy, hogy a férfi teljes súlyával a nőre fekszik, vagy térdelve csökkenteni a testsúlyát, egyáltalán, hogy odafigyelnek-e ütemre, gyöngédségre, élvezetre.

A póz tökéletesítése érdekében nyalhatjuk és szívhatjuk kedvesünk nyakát, fülét, mellbimbóit, édes szavakat súghatunk a fülébe, vagy mélyen a szemébe nézhetünk. Ezek olykor nagyobb hatással lehetnek a partnerre, mint bármilyen más technika. A nő könnyedén masszírozhatja partnere mellkasát, megkapaszkodhat a hajában, és ugyancsak csókokkal válaszolhat a férfi kedvességére.

Tudod, hol a párod erogén zónája? Csillagjegye elárulja!
Mindenkinek más az erogén zónája, mindenkit más érintéssel lehet tűzbe hozni. Ez természetesen függ attól is, hogy milyen csillagjegyben született! A Life.hu erogénhoroszkópjából mindent megtudhatsz a párodról és magadról is.