Minden nő tudja, hogy milyen (jó) érzés, amikor a férfiujjak kalandos felfedezőútra indulnak, de csak kevesen lelkesednek a gondolattól, hogy egy egész kézfej eltűnjön bennük. A fisting az egyik leginkább félreértelmezett nemi aktus, amire a legtöbben úgy gondolnak, mint a perverzió magasiskolájára, pedig a valóságban a szexuális élvezetek egyik igazán intenzív formája lehet, ha finoman és érzékien művelik. Gyorstalpaló kezdő öklözőknek.

A vaginális örömök merész dimenziója

Az egyik legextrémebb szexuális tevékenységként elhíresült fisting a legtöbb emberből talán azért is vált ki szélsőséges érzelmi reakciókat, mert számos obszcén vicc kapcsolódik hozzá, sokan igen erőszakos behatolásként azonosítják, és az explicit látvány miatt a felnőttfilmekben is gyakran cenzúrázzák ezeket a jeleneteket. Bár a vaginális öklözést nem nevezhetnénk a szeretkezés Szent Gráljának, mégis új, mélyebb dimenziókat tárhat fel.

Forrás: Thinkstock

Akár adó, akár kapó félként veszel részt az anális vagy vaginális játékban, mindkettőhöz erős bizalom szükséges, és csak akkor nyújthat igazi élvezetet, ha az aktus dinamikája lassan épül fel. Annak ellenére, hogy már maga az öklözés szó is félelmetesen hangzik, tulajdonképpen egy különleges formája a behatolásnak, ami elősegítheti az igen intenzív orgazmus létrejöttét.

Sok nő szereti azt az érzést, amikor vaginája ráfeszül a férfi öklére, és a mély, belső nyomás is izgatóan hat számukra. A fisting elsőre kicsit kellemetlen és szokatlan lehet, ezért a kommunikáció létfontosságú ebben a szexuális helyzetben is. Amennyiben nehezebben tágulsz, kérd meg a partneredet, hogy használjon több síkosítót, és ha fájdalmat érzel, inkább hagyjátok abba, mert azt jelzi, hogy nem kerültél kellően ellazult állapotba, vagy (még) nem állsz készen egy ilyen típusú együttlétre.

Zsófi 33, marketing asszisztens:

"Soha nem gondoltam volna, de a szülés óta megváltozott a véleményem az ökölszexről. Miután megtapasztaltam, hogy a hüvely képes extrém mértékben is kitágulni, egyáltalán nem riaszt a gondolat, hogy a párom feldugja az egyik vagy akár mindkét öklét a puncimba. Itt most nem valami perverz pornójelenetre kell gondolni, mert ez a fajta izgatás ugyanúgy lehet az intim és meghitt szerelmeskedés része. Mi ezt nemrég próbáltuk ki a férjemmel először, és leírhatatlanul kéjes érzés volt számomra, amikor az ökle teljesen eltűnt bennem - nem is akartam, hogy abbahagyja! Az anyaság teljesen megváltoztatta a szexuális életemet, nyitottabbá váltam az újdonságok iránt, és őszintén merek beszélni a legtitkosabb vágyaimról is."

Lassan, gyengéden, óvatosan

Ehhez a szexuális interakcióhoz a legtöbb nő azt a képet társítja, amint vadul megöklözik a punciját. A valóságban a partnered nem az öklét tolja a hüvelyedbe, hanem szorosan összezárt ujjait vezeti beléd, és amikor már a kézfeje is odabent van, akkor hajlítja be kissé az ujjait. Ugyanakkor nem minden vagina szereti az öklözést, hisz elképzelhető, hogy valakinek egyszerűen túl vastagok az ujjai, vagy túl nagy a keze ahhoz, hogy a másik számára örömtelivé tegye ezeket a manuális eseményeket.

Forrás: Thinkstock

A fisting élvezete tehát nagyon sok tényezőtől függ, amelyek közül talán az egyik legfontosabb a lelki ráhangolódás. Ám ez korántsem jelenti azt, hogy rögtön az első próbálkozás sikeres lesz, néha hosszú hónapokon át tartó kísérletezés után képes csak valaki élvezni a szex eme formáját. A fisting megköveteli a magas izgalmi állapotot, ami jelentősen növelhető orális kényeztetéssel, anális ingerléssel vagy szexuális segédeszközök bevetésével. Ha esetleg eddig még nem szerepelt a szexuális repertoárban ez a fajta gyakorlat, tisztában kell lennetek a legfontosabb alapszabályokkal.

1. szabály: Ügyelni kell arra, hogy a körmök rövidek legyenek, ugyanis könnyen felsérthetik a vagina érzékenyebb szövetrészeit. Segíthet a fertőzések elkerülésében az alapos kézmosás, és partnered gumikesztyűt is használhat az aktus során.

2. szabály: A vaginális fisting hosszú előjátékot, lassú kényeztetést és elegendő mennyiségű síkosítót igényel, de az óvatosság az első számú prioritás, hogy manőverezés közben ne sérüljön meg a hüvely nyálkahártyája. A megfelelő hangulaton és előjátékon túl fontos a helyes póz kiválasztása - ha először próbáljátok, a legjobb, ha a hátadra fekszel, és széttárod a lábaidat.

3. szabály: Ha a partnered két-három, majd négy ujját is kényelmesnek érzed, jelezd felé, hogy a hüvelykujját, végül egész kézfejét is beléd csúsztathatja. Ezen a ponton te irányítod az eseményeket, és mellbimbód, csiklód, ánuszod kényeztetésével még inkább megugrik az izgalmi szinted. A csavaró kézmozdulatok és a G-pont ingerlése pedig extra örömélményt nyújt, és euforikus orgazmust eredményezhet.

4. szabály: A hüvely és a környéke igen érzékeny terület, ami nem igazán kedveli a hirtelen mozdulatokat, ezért a párodnak kifelé menet legalább olyan óvatosan kell kihúznia az ujjait, mint azok bevezetésekor.

Nimród 24, egyetemista:
"Amikor először láttam vaginal fisting videót, nagyon be voltam rá indulva, de a hirtelen felébredt kíváncsiságom egy kicsit el is gondolkodtatott. Szerintem ez az egész punciöklözés az uralkodásról szól, amivel a férfi hatalmat gyakorolhat a nő felett. Úgy látszik, ebből a szempontból én is tipikus pasi vagyok, mert a jelenlegi barátnőmet sokáig nyúztam vele, mire nagy nehezen igent mondott. Sajnos három ujjnál többet eddig nem sikerült bedugnom a hüvelyébe, pedig egy csomó síkosítót is használtunk. Ahogyan az öklömet elnézem, elég reménytelennek tűnik a dolog, de talán egyszer mégis összejön, és remélem, hogy az illető iszonyú nagyokat fog élvezni közben."

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusa szerint sokan vannak, akik még soha nem hallottak az öklözésről, vagy fogalmuk sincs arról, hogy mit is jelent valójában. "Azt, hogy pontosan mit foglal magában a szex ezen formája, nem is szükségszerű megtapasztalni, a fogalmak rendbetétele bőven elég lehet. Az ilyen típusú szexuális cselekmény lehet vaginális és anális, ám egyik esetben sem igaz, hogy csak olyan partnerrel lehet ezt megélni, aki az »elhasznált nő« kategóriát képviseli."

Szakértőnk azt is fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a szexnek számos olyan extrémebb formája van, amit ha nem próbálunk ki, akkor is változatos és minőségi szexuális életet tudhatunk magunkénak. Ha úgy érezzük, hogy ez nem a mi világunk, partnerünk unszolására sem szabad belemennünk, mert súlyos testi és lelki sérüléseket szenvedhetünk.