A swingerkedés nemcsak egy hobbi vagy szokás, hanem egy életstílus, legalábbis azok szerint biztosan, akik ezt űzik. Az alapszabályokat persze mindenféleképpen le kell fektetni, mielőtt a résztvevők egymást fektetik le. 

"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel..."

Mikor a diszkréten elrejtett klubok bejáratához érsz, az összes szégyenérzetedet el kell dobnod. Ki kell hogy ábrándítsunk, ha még nem tudtad: farmerban és pólóban nem mehetsz swingerkedni. Nem, ezalatt nem black-tie partit értünk, hanem egy szál fehérneműben flangálósat.

Forrás: Thinkstock

Ha jól alakul az este, amúgy is minden lekerül. Egy öltözőben – hívhatnánk inkább vetkőzőnek – biztosítanak helyet a szexi cuccba bújáshoz. Babydoll, harisnyakötő, átlátszó hálóing, franciabugyi és csipketanga az ajánlott női viselet, a férfiak alsónadrágra vetkőznek.

Ezután kezdődik a móka.

"A szvinger nem csak a szexről szól"
Korábbi interjúalanyaink, Jocó és Anikó segítségével mutattuk be a swingerek titokzatos, buja világát. Jocóék hétköznapi embereknek vallják magukat, akik több mint húsz éve élnek együtt. Gondos szülők, szeretik egymást, jó nekik családban élni. Körülbelül nyolc éve csinálják, a swingerek világáról szóló weboldalt üzemeltetnek, és a beszámolóikból kiderül, egy pillanatra sem bánták meg, hogy szexualitásukat a saját hálószobájukon kívül is megélik. A különleges párosról itt olvashatsz bővebben.

Mi is pontosan ez a móka? 

A swingerkedés tulajdonképpen egy párcserés szexparti. Bárki bárkivel, bárhogyan aktusba bonyolódhat a klubban, úgy, hogy mások nézik, esetleg beszállnak. Lehet egyedül, párral, azonos nemű barátokkal is érkezni, a belépő ára ennek függvénye. Egyedülálló nőknek általában olcsóbb, mint férfiaknak, de a párban érkezőknek is jár kedvezmény a legtöbb helyen. 

Erika 42, asszisztens
"Több barátnőmet is rávettem már, hogy menjünk együtt swingerkedni. Mindig meg tudtuk oldani, hogy úgy történjenek a dolgok, hogy nem látjuk egymást, kivéve, amikor éppen úgy akartuk intézni, hogy közös legyen a szórakozás. Sok korombeli férfi van ezekben a klubokban, én kifejezetten ezért járok ide. Társkeresőzzek 42 évesen? Kizárt. Inkább eljövök ide, és megkapom azt, amire vágyom."

Ahogy az ajtón belépsz, szinte azonnal telibe kapod a szexi hangulatot. A bordó, rózsaszín és fekete színek dominálnak, és persze erotikus képekből, selyemből és bőrből sincs hiány. Minden ilyen klubnak étkezőrésze is van, hiszen bárkire rájöhet a klasszikus értelemben vett éhség is.

Ricsi 35, zongorista
"Már több mint öt éve járok efféle klubokba. Ha van párom, akkor vele, ha nincs, akkor egyedül, de rendszeresen. Olyan barátnőm is volt, aki nem akart eljönni, eljöttem hát nélküle. Nekem ez olyan, mint másoknak a mozi vagy a színház, szükségem van arra, hogy itt szórakozzak. Akkor is élvezem, ha nem sikerül párt találnom az este folyamán."
Forrás: Thinkstock

Mi az, ami tilos?

Fontos, hogy a swingerek mindig betartsák az előre egyeztetett szabályokat. Az első és legfontosabb, hogy tudd, mit jelent a NEM. Ha valaki nem akar beszállni veled a partiba, fogadd el, és menj tovább. Ha elutasítást kap egy vendég, és nem törődik bele, elég hamar kiutasítják a buliból.

A swingerklub nem olyan, mint a nudista strand, azaz nem bunkóság lecsekkolni valakit. Azonban megjegyzéseket tenni bárkire több mint felháborító. Ha tetszik valaki, add a tudtára, de ha nem, inkább maradj csendben.

Fontos tudni, hogy a swingerklub azon kívül, hogy nem strand, nem is Tinder. Ha a vendégek akarnak, teljesen névtelenek maradhatnak, és attól, hogy szexkapcsolatba bonyolódnak, nem kötelesek egymással telefonszámot cserélni, de még beszélgetni sem.

Ha kapcsolatot keresel, ne itt próbálkozz, mert csalódni fogsz!

Persze, mint mindenben, ebben is vannak kivételek. A törzsvendégek közül vannak olyanok, akik kifejezetten jó kapcsolatban vannak egymással, és persze szerelem első látásra is létezik, előfordulhat, hogy valaki ezeken a helyeken rátalál egy hozzá illő párra, de nem igazán gyakori eset. 

Eszter 47, postai ügyintéző
"Egy ideig egyáltalán nem tetszett ez a fajta szórakozás, az aktuális párom miatt kellett eljárnom a klubokba. Mikor vele szakítottunk, és hiányoztak a férfiak, úgy döntöttem, újra ellátogatok egy ilyen helyre. Annyira felszabadító érzés volt, hogy mennyi férfi imádja a testemet, hogy rákaptam, és azóta heti rendszerességgel töltök itt egy estét. Imádom szexi ruhákban nézegetni a felhozatalt."

Ezeken a helyeken a párcserék miatt különösen fontos a védekezés. Ha nem akarsz védekezni, nem leszel szívesen látott vendég a swingerek körében, akár nő vagy, akár férfi. "A swingerkedők különösen büszkék ápoltságukra, tisztaságukra, és ebbe természetesen az is beletartozik, hogy mindig védekezzenek, mert innen élményekkel akarunk hazatérni, nem szifilisszel" - mondta a fentebb említett Ricsi, aki rendszeres látogatója a kluboknak.

Forrás: Thinkstock

Éppen ezért a klubokat üzemeltetők kis tálakban rengeteg óvszert helyeznek ki a klubok asztalára, hogy ezekből bárki kiszolgálhassa magát, és ne legyen kifogás a védekezésre.

Viola 38, kozmetikus
"12 éve vagyunk házasok a férjemmel. Otthon nem megy a szex, itt igen. Kell ez nekünk, hogy feldobja az életünket. Jobb egy olyan közegben, alsónadrágban, más nőkkel flörtölni látni a férjemet, mint mikor otthon, melegítőben döglik a tévé előtt, és eszi a sós mogyorót. Bevallom, sokszor nem látom vonzónak, de ahogy észreveszem, hogy idegen csajokkal bonyolódik testi kapcsolatba, felébred bennem az ösztön, és nekem is le kell támadnom."

Akiket senki nem lát szívesen

Egyetlen embertípus van, akit tényleg senki nem lát szívesen ebben a körben. Őket úgy hívják, potyázók. A potyázók azok, akik csak nézelődnek, sosem szállnak be. Esetleg a jegyhez fogyasztható ingyen ételre is rárepülnek, és azt csámcsogva lesik, ahogy mások egymás testét élvezik. Tulajdonképpen háromdimenziós pornóért érkeznek a szexklubokba, és ezzel borzasztóan zavarnak másokat. Természetesen az ápolatlan és az udvariatlan vendégek sem a swingerközösség kedvencei.

Gábor 51, sofőr
"Két dolog volt számomra meglepő, mikor elkezdtem swingerkedni. Az egyik, hogy a csajok kiborultak, ha elkértem a számukat, miután szexeltünk. Később felvilágosítottak, hogy ezt itt nem szokás, ide csak a helyben fogyasztós szexért jár az ember, nem az elvitelesért. A másik az volt, mikor férjes asszonyokat tettem magamévá úgy, hogy az urak néhány méterre voltak tőlünk."