Jenny McCarthy, a MTV egykori műsorvezetője egy interjúban intim titkokat fecsegett ki házaséletéről, egyúttal azt is elárulta, hogy férjének, Donnie Wahlbergnek van a legszebb pénisze, ami tökéletesen illik a puncijába. Arról nincsenek információink, hogy a szőke bombázó milyen esztétikai szempontok alapján ítélte meg párja nemes testrészét, azt azonban tudjuk, hogy a nők milyen hímtagra vágynak - nem olyanra, amire gondolsz!

Milyen az ideális pénisz?

Amikor az alsó fertályra terelődik a szó, biztosra vehetjük, hogy a férfiak többsége kínosan feszengeni kezd, ám ezúttal nem kell aggódniuk a méretek miatt - amennyiben hinni lehet egy tanulmánynak, ami a The Journal of Sexual Medicine tudományos szaklapban jelent meg nemrégiben.

Forrás: Thinkstock

A Zürichi Egyetemi Gyermekkórház orvosai 105 szexuálisan aktív nő bevonásával próbálták kideríteni, hogy mi tekinthető ideális pénisznek. A kutatásban résztvevőknek a hímvessző nyolc különböző aspektusát kellett fontossági sorrendbe állítaniuk:

a hosszát, a kerületét, az alakját, a makk formáját, a bőr és a szeméremszőrzet kinézetét, a húgycsőnyílás elhelyezkedését és kinézete, illetve az általános külső megjelenést.

Kristóf 28, hangtechnikus:
"A mi kultúránk arra az elképzelésre épül, hogy a nagyobb mindig jobb, és sokkal kevesebb sztereotípia kapcsolódik egy termetes falloszhoz. Egy jól felruházott férfi hatalmas egóval rendelkezik, nincsenek szexuális problémái, és simán megkaphatja a legjobb nőket. Természetesen a valóság nagyon más.

Amikor szexelek, iszonyúan oda kell figyelnem, mert egy rossz mozdulattal fájdalmat okozhatok a partneremnek. Az anális szex nálam szóba sem jöhet, az óvszer szorít, mint egy bilincs, és persze tudom, hogy a normális méretű srácok sem szeretik magukra húzni, de nekem tényleg fáj, amikor rajtam van. Azt hiszem, sokkal nagyobb önbizalmam lenne, ha átlagos lennék alul."

A hossz nem elsődleges szempont

A tanulmányból kiderült, hogy a válaszadók a pénisz „kozmetikai megjelenését" sokkal fontosabbnak tartják, mint a hosszát, amit a hatodik helyre került a prioritási listán. Kevésbé klinikai értelemben ez annyit jelent, hogy az alsónadrágban lévő csomag lehet kisebb is, mert amíg játékos és esztétikailag vonzó, a nőket kevésbé fogja érdekelni a méret.

Forrás: Thinkstock
Lujza 32, dekoratőr:
"A hímvessző mérete egy fontos faktor, de önmagában a centik nem érdekesek. Több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, és mindent szeretek benne: az illatát, a hangját, az érintését, a nevetését és a testét is. Lehet valakivel akármilyen jó a szex, ha emberileg nem passzolunk egymáshoz. Kinek kell egy tökéletes farok bunkó pasival?"

Nincs semmi baj a szőrrel, ha ápolt

A vonzó hímvessző második legfontosabb tulajdonsága az általános kinézet után a fanszőrzet ápoltsága. A nők többsége nem szereti a teljesen csupasz verziót, mert nem tartja túl férfias látványnak, de olyan pasival sem szeretne ágyba bújni, aki úgy néz ki alul, mint egy burjánzó bozótos.

Az összkép tehát a leglényegesebb, ami természetesen magában foglalja az intim területek tisztántartását. Ugyanebben a vizsgálatban az orvosok a hypospadiasis (a férfi húgycső leggyakoribb fejlődési rendellenessége) műtéti korrekcióját is vizsgálták. Ez az a betegség, amikor a húgycsőnyílás nem a hímvessző végén található, és helyzetétől függően más rendellenességek is társulhatnak hozzá.

Forrás: Thinkstock

"A kutatásban résztvevő nők a képek alapján nem tudták megmondani, hogy melyik férfi nemi szerv esett át korrekciós műtéten, és ez az információ segíthet megelőzni a pénisz kinézetével kapcsolatos szégyenérzet és szorongás kialakulását" - mondta Dr. Norma Ruppen, a tanulmány vezetője.

És ha van egy kis kanyar az öv alatt?

Enrique Iglesiastól egyszer megkérdezték, mi a legjobb és mi a legrosszabb tulajdonsága. Erre ő csak ennyit válaszolt: Defektes vagyok deréktól lefelé. Nem ez a legnagyobb hibám... de egy kicsit görbe. A spanyol popsztár nincs egyedül ezzel. A merev pénisz kismértékű görbülete sok férfinél előfordul, ami alapvetően nem okoz kellemetlenséget a szexuális életben. Ezt valószínűleg a nők így is gondolják, mert a vizsgálatban résztvevők a hímvessző alakját nem tartották lényeges szempontnak, ahogyan a húgycsőnyílás elhelyezkedését sem, ami a lista végére került.

Forrás: Thinkstock

A kutatók szerint a vizsgálat alátámasztja a korábbi tanulmányok eredményeit, miszerint

a legtöbb nő lényegtelennek vagy kevésbé lényegesnek tartja a péniszméretet, és összességében elégedett partnere anatómiai adottságaival. De azért egy kis ápolás ott lenn nem árthat senkinek.

Ági 36, irodai ügyintéző:
"Nem szoktam kommentelni semmit, de most kivételt teszek, mert a téma kapcsán eszembe jutott valami. A barátom imádja a testemet, főleg a melleimet és a fenekemet. Mostanában viszont egyre többször mondogatja, hogy azt szeretné, ha én is kitüntető figyelemben részesíteném a péniszét. Nem csak tettekkel, szavakkal is.

Félre ne értsen senki, szeretem őt orálisan kényeztetni, és nem undorodom a spermájától, de tényleg nem értem, miért kellene ajnároznom a szerszámát, és azt mondogatnom, hogy óh, milyen szép! Ez másoknak is ennyire fontos, vagy csak az én párom van erre rákattanva?"
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:

"A munkám során számtalanszor találkoztam már a kérdéssel, hogy mi tekinthető normális pénisznek.

A normális valójában egyénenként változó. Minden férfinek van valami sajátossága: különböző méretek ernyedt és merev állapotban, egyedi görbületek, van fityma, vagy eltávolították, más-más méretű herék, de előfordulhatnak olyan jellegzetes ismérvek is, mint az anyajegy. Ha egészséges, akkor normális, az egyedi jellemzőkkel együtt. Bármennyire is vágyik szemünk a szimmetrikus, szabályos, kifejezetten esztétikus látványra, egy férfit nem a pénisz kinézete tesz vonzóvá, az ápoltság sokkal inkább hangsúlyos.

Önmagában nem is érdemes a férfiasság alapján ítélni, hiszen ahhoz hozzátartozik maga a férfi is, belső tulajdonságaival, viselkedésével együtt."