Az élvezeteket halmozni kell - minden téren. Kutatások bizonyítják, hogy a magunknak szerzett örömök nem csupán kedély-, de egészségi állapotunkra is nagyon jó hatást képesek gyakorolni.

Forrás: Thinkstock

1. Sok mendemonda kering a maszturbálásról. Szerencsére nem tudod annyit csinálni, hogy utána ne élvezd az igazi együttlétet egy hús-vér pasival. Azért mégis csak jobb, ha megtudod érinteni azt, aki örömet okoz.

2. Egy felmérés szerint a nők 92%-a hetente legalább egyszer végez önkielégítést, ami hatalmas ugrás a korábbi vizsgálati eredményekhez képest. A '80-as években ez az arány ugyanis mindössze 64% volt. 

3. A maszturbálás jót tesz az egészségednek. A gyakori önkielégítési technikák testi síkon segítenek megelőzni a méhnyakrák kialakulását, enyhítik a menstruációs görcsöket és a migrénes fájdalmakat.

4. Az '50-es években az amerikai szexológus, Alfred C. Kinsey úttörőnek számított a női orgazmus kutatásában. Azt is megállapította, hogy azok a nők, akik házasságkötés előtt rendszeresen maszturbáltak, sokkal kielégítőbb nemi kapcsolatot éltek a férjükkel. 

5. Ha hihetünk a francia kutatási eredményeknek, ma már a hölgyek ötöde néz pornót, hogy ihletet kapjon a maszturbáláshoz. 

Forrás: Thinkstock
Szex szólóban - Ezért jó maszturbálni! (18+)
A többség egyáltalán nem beszél róla, vagy tagadja, holott szinte minden ember végez rendszeresen önkielégítést a maga módján. A köztudatban mind a mai napig számos tévhit kering a szóló szexről, ami egyáltalán nem káros dolog, épp ellenkezőleg: saját magunk kényeztetése az egyik legélvezetesebb örömforrás, amely fontos fizikai, érzelmi és szociális előnyökkel járhat.