Ha te is kikapcsolod a rádiót, amikor megszólal Sam Smith I Know, I'm Not The Only One című száma, valószínűleg abban a cipőben jársz, mint az a nem kevés nő, aki egy szerelmi háromszög valamelyik sarkát alkotja. Mindegy, hogy te vagy a harmadik, és a foglalt pasi után ácsingózol, esetleg te nem tudsz dönteni aktuális párod és egy másik között, vagy épp te vagy az, akit ketteskével helyettesítenek az unalmas órákban, a helyzet mindenképpen szar. Ezúttal azonban arról a szituról lesz szó, mikor azt sem tudod, hogy igazából akar-e tőled valamit az illető. Segítség, beleszerettem egy foglalt pasiba!

Most akkor ki is a hibás?

Megismerkedsz Fiktív Ferivel, akivel azonnal kipattan a szikra. Éjjelente forgolódsz az ágyadban, mert vele sétálsz kézenfogva álmaidban egy virágos réten, aztán gyertyafényes báli teremben keringőztök Celine Dion összes csodaszép számára, majd és ebből a gyomorforgatóan romantikus álomból hetekkel-hónapokkal később felébreszt valaki, aki nem más, mint Fiktív Feri nálad sokkal szürkébb, csúnyább, kövérebb, unalmasabb, de sajnos teljes mértékben létező barátnője, Elképzelt Erika. És akkor puff, mint akit arcon vertek egy lapáttal, ráébredsz, hogy úristen, mennyire hülye vagyok, hát neki végig ott volt valaki, amíg neked kedveseket mondott, és még a Facebook-cseten is naponta megkérdezte, hogy milyen színű bugyi van rajtad, meg ilyesmi. Akkor most bocsi, de én vagyok az idióta, hogy nem jöttem rá, hogy neki barátnője van? Vagy ő volt a hibás, hogy elfelejtette megemlíteni, hogy szombaton nem egyedül volt moziban, és nyáron, amikor "elmentem a görög tengerpartra egy hétre" sokkal inkább "elmentünk a görög tengerpartra egy hétre" volt. 

Forrás: Thinkstock

Legszívesebben számon kérnéd, arcon vernéd egy nagy büdös ponttyal, nem szólnál soha többet hozzá, majd sírva könyörögnél, hogy hagyja ott Elképzelt Erikát, fogja meg az összes cuccát, és költözzön hozzád, annak ellenére, hogy azt sem tudod, milyen ételt szeret, és kibírná-e a lakásodban elhullajtott közel négy kiló kutyaszőrt? 

Ne tedd. Sose állítsd választás elé. Vagy reménykedj csendben, hogy majd ő eldönti, mit akar, és hozd a legjobb formádat, hogy eljusson a tudatáig, te vagy a legnagyobb főnyeremény, vagy tényleg töröld ki a számát, és soha többet ne keresd. 

"Senki nem szereti, ha beszorítják. A döntési szabadság megvonása biztosan nem fog pozitív eredményt hozni. Ha a férfi viszonozza az érzelmeket, akkor előbb-utóbb ő maga fog dönteni a partnerek között. Nyilván ennek kell legyen egy belátható vége, de kész tény elé állítani a férfit pont ellenkező hatást fog kiváltani" - tanácsolja Deáki Tímea, life coach. 

Bocsi, drágám, lehet, hogy csak tartalékos csaj vagy
Vajon miért nincs közös képetek? Nappal miért nem ér rá? És ha látják, hogy beszéltetek, miért mondja, hogy téves szám? Ezekre a kérdésekre nemcsak a Wellhello zenekar dala tud választ adni, hanem te is magadnak, a ráeszmélés pillanatában. Mert ha végre leesik, és képes leszel beismerni magadnak, hogy te vagy a tartalékos csaj, akkor bizony utólag már minden világos lesz. Ha senki nem lát, hív majd? Derítsd ki, te vagy-e a ketteske.

Hoppá, lehet, hogy csak túlzottan beleélted magad

Oké, hogy te már az első három beszélgetések alkalmával arról fantáziáltál, hogy mit veszel majd neki az első közös karácsonyotokra, de lehetséges, hogy el vagy tévedve, és ő kizárólag azzal volt elfoglalva, hogy lebeszélje rólad a (találkozásra gondosan kiválasztott, dögös, fekete csipke) bugyit. És nála lehet, hogy itt véget is ért a történet.

Forrás: Thinkstock

 

Az emberek egy része soha nem kezdene foglalt pasival, de a szerelemérzés nagyon is fel tudja borítani az előre leszabályzott elveket. Mivel ez a helyzet a tényleges vagy vélt érzés mellett egy etikai kérdés is, nem árt alaposan megvizsgálni az érzést magát. Biztos, hogy valóban szerelemről van szó? Nem csak a kíváncsiság, a szexuális kisugárzás van a dolog mögött? Mit szól ehhez a másik fél? Mert egészen más a dolog akkor, ha ez az egész plátói, és esély sincs a közös jövőre, mintha a kapcsolatban lévő pasi is mutat gyengéd érzelmeket.

Ha ő is belement a játékba hetekig-hónapokig, akkor két eset állhat fenn:

  • te is tetszel neki, és még nem tud dönteni, mit akar
  • csak a játszópajtija vagy, mert unja az otthonit

"Számos jele van annak, ha egy nő csak játszótárs, és nem lesz komoly szerelem a férfi számára. Beszédes, ha a találkozók leginkább egy lakásban zajlanak, és nincs más aktivitás az életükben. Ha a férfi minden közös programjavaslatot hárít, akkor látszik, hogy nem nagyon tervez a nővel. Az is beszédes, ha nem ad és nem fogad el ajándékokat. Ha ugyanis benne volna a pakliban a váltás lehetősége, akkor minden félelme ellenére felvállalná a lebukásból eredendő konfliktust" - mondta Deáki Tímea. 

Mindenesetre érdemes felkészülnöd arra, hogy bármit is teszel, egy óriási visszautasításban lesz részed. Ha szerinted megéri addig elmenni, hogy kiderítsd, ő is vonzódik-e hozzád, vagy sem, hát hajrá!

Nyugi, nem te vagy az egyetlen!

Sokakkal megesett már, hogy olyan prédára fente a fogát, amelyiket már más levadászott. Volt, hogy pozitív, volt, hogy negatív végeredménnyel. A tanulságot így vagy úgy, leszűrheted az alábbi bukó- és sikersztorikból.

Forrás: Thinkstock
Képünk illusztrációForrás: Thinkstock
Vica, 42, dizájner
Van egy mondás, aki kettőt szeret, az egyet sem. Ez nagyon igaz. Hozzátehetnénk azt, hogy egyet mégis csak szeret, önmagát. Ez viszont nem igaz. Mert aki szereti önmagát, az tiszteli önmagát, ebből kifolyólag másokat is, és nem az a célja, hogy másokat bántson, illetve kihasználjon. Van egy másik nagyon igaz közhely, hogy romokra nem lehet várat építeni. Egy meglévő kapcsolat romjain csak kómázni lehet, a kezdeti, jó esetben vad szexet legtöbbször a hazugságokkal, önámítással teli, sehova nem vezető közös leépülés követi.
Az én egyik nős pasi sztorim az interneten zajlott, mert akkora egy béna, teszetosza tulok volt, hogy két méteres macsó létére sem volt bátorsága a valóságban lépni. Tanárom volt, és ő írta az első SMS-t. A legrosszabb típust fogtam ki. Ez sajnos engem is minősít, de belezúgtam. Jöttek-mentek a méteres levelek a pirosló nyakamról és számról, ami annyira harapható, hogy a valóságban közelíteni sem mert. Jöttek-mentek a levélbókok intellektusról, közös látásmódról, de a valóságban semmi. Ha komolyabban próbáltam flörtölni, akkor elmenekült a szájbertérbe. Lelkek fájának nevezett és azzal az üres frázissal varázsolt el, hogy örül, hogy létezem. Pffff. Szavak, mondatok, tartalom, súly nélkül. Semmi.
Hölgyeim és Uraim! Csajok és Pasik! A hűség döntés kérdése! Tiszteljük magunkat annyira, hogy ne másodikok, hanem elsők legyünk!
Képünk illusztrációForrás: Thinkstock
Eszter, 29, írónő
Az alábbi történet főszereplőjét nevezzük mondjuk Gergőnek. Egy korábbi munkahelyemen találkoztunk, sokáig kb. csak pár mondatot beszéltünk egymással, aztán egy csapatépő alkalmával egy egész estét átdumáltunk. Ezt a csapatépítőt aztán ímélezések követték, egy hónap alatt több száz levelet írtunk egymásnak, de nem volt semmi több még ekkor. Az ímélezések után összeszedte a bátorságát, elhívott randizni, augusztus volt, kimentünk egy napra a Szigetre. Pár fröccs után itt is jött a nagy vallomás, neki 13 éve van barátnője, az első komoly barátnőjével volt még együtt, gimi óta. Jött megint a szöveg, hogy már régóta nem úgy élnek együtt mint nő és férfi (ja igen, ők együtt is éltek), és nem szerelmes, és ő velem szeretne lenni... Ő is időt kért, mert hogy a barátnője ugye nála lakott, nem dolgozott, konkrétan háztartásbeli volt, Gergő tartotta el, és akkor íratta be egy OKJ-s tanfolyamra is, ezért nem rakhatta ki csak úgy a lakásból. Mivel a lány is vidéki volt, nem lett volna Pesten hova mennie, és pénze nem volt albérletre. Azt megígérte, hogy szakítani fog vele, csak mindenhez idő kell. Ezután két hónapig még szerető státuszban voltam, mert elég lassan ment ez a szakítás, napközben együtt voltunk, este pedig hazament a barátnőjéhez. Aztán két hónap múlva megmondta neki, hogy én a képben vagyok, de a helyzet továbbra sem nagyon változott, mert a lány nem költözött ki tőle. Egészen pontosan 6 hónapig úgy voltunk együtt, hogy Gergő együtt élt a volt barátnőjével, nála sosem tudtunk lenni, nálam találkoztunk, gyakran aludt nálam, de volt, hogy ugyanúgy otthon, az exszel egy lakásban aludt, ez elég kemény volt. Aztán fél év után, mikor a lány befejezte a tanfolyamot, a szülei hazaköltöztették... Mi azóta is együtt vagyunk.
Evelin, 25, edző
Volt már olyan, hogy randiztam nős férfival, de csak időközben derült ki, hogy van valakije, szerencsére nem fordult még komolyra addigra a kapcsolat. Egyből otthagytam, mert undorítónak találom ezt a viselkedést. Nálam ilyenkor egy férfi maximálisan elvágja magát, nincs visszaút, hiszen ha a nőt is megcsalja, mi a garancia arra, hogy engem nem fog?
Bianka, 37, fotós
Nekem sosem jöttek be a nős férfiak! Egyszer úgy alakult, hogy ismerkedtem egy pasival, aki bár már szakított a hisztigép barátnőjével, a csaj megtudta, hogy képbe kerültem, és felhívott. Nekem már ez is sok volt, ha nem tudja kordában tartani a barátnőjét, akkor ne ismerkedjen! Azonnal megszakítottam vele a kapcsolatot, állítólag azóta is bánja a dolgot...