A szexben sokkal több van, mint maga a fizikai aktus, és nem szólhat arról, hogy "tedd be ide", aztán néhány perc múlva "húzd ki onnan". Ahhoz, hogy hosszú távon is szenvedélyes és kielégítő legyen a nemi életetek, elegendő időt és figyelmet kell szánni arra, hogy az odáig vezető utat is élvezzétek.

Mi most nem a tipikus előjátékról beszélünk, bár tény, hogy az ujjakkal történő örömszerzés és az orális kényeztetés egyaránt fantasztikus élményeket tud nyújtani. Az intim bemelegítés nem csak a hálószobában kezdődhet, hisz kedvesed izgatását bárhol, bármikor elkezdheted. Adunk néhány inspiráló tippet a szuperforró együttlétekhez! 

Forrás: Thinkstock

A nőknek több idő kell

Az előjátékról sokan még ma is úgy gondolják, hogy egyfajta kötelező kör, amit le kell futni, hogy a partner készen álljon a behatolásra. Igaz, hogy a spontán egymásnak esés néha a legizgatóbb élmény, de az intim, kölcsönösen kielégítő szexuális kapcsolat titka abban rejlik, hogy a két fél megtanulja az aktust megelőző előjáték jelentőségét, ami magában foglalja a simogatást, az ölelkezést, a csókolózást, az erogén zónák ingerlését és az orális szexet. 

A szakemberek számtalanszor hangsúlyozzák, hogy a válások leggyakoribb oka a nem kiegyensúlyozott szexuális élet. És az esetek döntő hányadában kiderül, hogy ebben a férfiak bűnösek (természetesen nem akarunk általánosítani), akik a hálószobában figyelmen kívül hagyják a partner vágyait. A nőknek ugyanis sokkal több idő kell, hogy izgalmi állapotba kerüljenek, és a körülmények vagy pusztán a szex gondolata az ő esetükben nem mindig stimuláló faktor. 

Forrás: Thinkstock

Természetesen nincs szükség minden alkalommal hosszas előjátékra, de ha mindketten úgy érzitek, hogy kissé monotonná és szürkévé váltak az együttlétek, itt az ideje újra feléleszteni a szexuális feszültséget egymás gondolataiban (és testében). 

Roland 44, ingatlanreferens:
"Én igyekszem folyamatosan fenntartani a feleségem szexuális érdeklődését, és a lelkével is törődöm. Például napközben küldök neki egy-egy erotikus tartalmú üzenetet, sokszor elmondom neki, hogy mennyire kívánom minden porcikáját, és arra is figyelek, hogy a gyerekek mellett jusson elég időnk egymásra. Emiatt az előjáték nálunk általában nem tart túl sokáig, mondhatni hamar rátérünk a lényegre, de ez így mindkettőnknek pont jó."

Egyszemélyes vizespóló-verseny

A testre tapadó nedves ruha minden férfi fantáziáját megmozgatja, de meglepő módon a nők zömének soha nem jutna eszébe, hogy egy fehér trikóban lépjenek a zuhany alá. Holott ez az egyszerű mozdulat párod libidóját másodpercek alatt felturbózza, és valószínűleg képtelen lesz megálljt parancsolni a kezének, amikor kalandos felfedezőútra indul a tusfürdőtől síkos testeden. 

Forrás: Thinkstock
A Life.hu extra tippje:
Legközelebb, amikor a pasid épp tusolni készül, adj neki néhány percet a felfrissüléshez, majd lepd meg őt egy zuhany alatti orális szexszel. Egyszerűen imádni fogja!

Flörtölj és incselkedj!

Gondolj vissza arra az időre, amikor először találkoztatok. Sokat flörtöltetek egymással, ugye? Játékosan megcsókoltad a kedvesed nyakát, miközben a parkban andalogtatok. Ő viccesen megpaskolta a popsidat, amikor tettél-vettél a konyhában. Reggelizés közben áthajolt az asztal felett, mélyen a szemedbe nézett, és érzékien megcsókolt. Ezek a finom gesztusok a későbbiek során is közrejátszanak a vágy felébresztésében, és rendkívül fontos kellékek az előjátékhoz. 

Váratlan villantások

Nehéz megőrizni a romantika lángját, de a kémiát életben tartani még nehezebb. Az évek múlásával könnyen rutinná válik a szeretkezés, és már nem nyújt olyan fokú élvezetet, mint a kapcsolat elején. Ha elérkezik ez a pillanat, ne hagyjátok, hogy az ágyban a megszokás és az unalom vegye át a főszerepet. 

Forrás: Thinkstock

A férfiak szeretik nézegetni a meztelen női testeket, ám a pucérkodásba is bele lehet vinni több erotikát. Lepd meg egy cicivillantással, mielőtt elindul dolgozni (vagy amikor hazaérkezik, vagy az autóban, a liftben stb.), vagy tedd szabaddá a csupasz popsidat egy váratlan pillanatban. Ennek az erotikus játéknak a lényege a spontaneitás és a gyorsaság. Ha akkor ajándékozod meg a párodat egy kis magamutogatással, amikor a legkevésbé sem számít rá, egész nap ezekről az izgató képkockákról fog ábrándozni, legalábbis addig, amíg nem bírja tovább, és letépi rólad a ruhát. 

Rögtönzött kézimunka – hátulról

Az improvizált előjáték hatalmas libidónövelő a férfiak számára, különösen akkor, ha vizuálisan is ingerekhez jutnak. Állítsd párodat az előszobai tükör elé, és állj mögé. Finoman kezdd el izgatni előbb a nadrágján keresztül, majd húzd le a cipzárját, és simogasd a péniszét addig, amíg merevvé nem válik. Figyeld a reakcióit, ennek függvényében változtass ujjaid sebességén, és ne csak fel-le mozgasd a kezeidet, csavaró mozdulatokat is vigyél bele a manuális ingerlésbe. 

Forrás: Thinkstock

Fokozhatjátok a gyönyört, ha mindezt meztelen felsőtesttel teszitek, a partnered imádni fogja, ahogy a kebled szorosan a hátához simul. 

Forrás: Thinkstock
Klaudia 32, dekoratőr:
"Az előjáték nagyon intuitív. Ami működik egy nőnél vagy egy férfinél, nem biztos, hogy működik a másiknál. Az interneten tucatjával lehet találni ilyen jellegű cikkeket, videókat, de hogy pontosan mit kell csinálni ahhoz, hogy két ember között ne laposodjon el a szex, azt mindenkinek saját magának kell kitalálnia, nem lehet vakon követni a leírt mintákat. Be lehet vetni néhány újítást az ágyban, de szerintem az a dolgok természete, hogy a szexuális vágy idővel végleg elmúlik. És azt hiszem, igazából nincs mit tenni ellene."

Habzó élvezetek

A nők nagy része energiaszegény italokat vagy gyümölcsturmixokat fogyaszt, és ha egy meghitt vacsorára kerül sor, valószínűleg te is inkább egy könnyű koktélt vagy bort rendelsz. A párod valószínűleg nem bánja, hogy felhörpintesz egy-két pohárral, mert ő is tudja, hogy az alkohol oldja a gátlásokat, ezáltal utat enged a vadabb szexuális élvezeteknek. 

Forrás: Thinkstock

Ha szeretnéd igazán felkorbácsolni a vágyakat, legközelebb írd át a forgatókönyvet, és lepd meg őt valamilyen minőségi sörrel. Szinte minden férfi nagyra értékeli az olyan nőket, akik hozzájuk hasonlóan élvezni tudják a jó söröket, az pedig kimondottan vonzó számukra, ha az illető kitűnő ízléssel bír az italok terén. 

Szóval dőljetek hátra a kanapén, nyissatok ki egy üveg meggyes sört, és a csókjaitok íze különösen vágykeltő lesz! 

A Life.hu extra tippje:
A pasik többsége nem szereti, ha a nőjük állandóan fogyókúrázik, így következő alkalommal a saláta helyett rendelj egy grillezett steaket, és lassan, élvezettel edd meg a párod előtt. Könnyen lehet, hogy már a kocsiban egymásnak estek. Hm... jól hangzik!
Fotó: Hámori Zsófia - Origo
Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
A Life.hu szakértője a munkája során gyakran találkozik olyan párokkal, akik az együtt töltött évek alatt szexuálisan elhidegültek egymástól. "Legtöbbször könnyebb és persze gyorsabb megoldásnak tűnik kapcsolaton kívül keresni a megoldást, holott egy kis változatosság a kapcsolaton belül sokkal hatékonyabb praktika lehet. Az előjáték, bármilyen furcsán is hangzik, nem mindig az ágyban kezdődik és nem is feltétlen szexuális jellegű. Olykor egy csokor virág, egy apró meglepetés, egy vacsora vagy egy közös tánc előzi meg a legszebb és legfelszabadultabb hálószobai gyönyöröket. Fontos az együtt töltött minőségi idő, az osztatlan figyelem, a kölcsönösség, de a szorongásmentesség, a biztonság és bizalom érzése, valamint a zavartalan körülmények is hozzátartoznak a jó szex megalapozásához. Természetesen izgalmas lehet, ha az előjáték elmarad, de az esetek többségében szükség van a ráhangolódásra, mindemellett a szex eme része is kifejezetten vágykeltő lehet, ha viszünk bele némi kreativitást.