Mona egy olyan országban madám, ahol legitim módon működtethe bordélyházat. Minden nőnek (és férfinak) van valamilyen képe arról, hogyan is működhet egy ilyen intézmény, de a valóság, amiről Mona Pilát Gábor életvezetési és párkapcsolati coachnak, a Rádió Bézs műsorvezetőjének mesélt, minden képzeletünket felülmúlta.

Forrás: Thinkstock
Mi is az a bordélyház?
A bordélyház, más néven piros lámpás ház egy üzlet, vállalat, melynek jövedelmi forrása, árucikke a női szemérem. A bordélyház vezetője a madám, aki az itt dolgozó lányokért felel, testi épségükért, legális munkaviszonyaikért.

Mondhatjuk, hogy ez egy könnyű pénzkereseti lehetőség a lányoknak?

A közvélekedéssel ellentétben én egyáltalán nem gondolom azt, hogy ez egy könnyű pénzkereseti mód. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy nap 10-12 munkaóra alatt akár 8-10 férfi igényeit is ki kell elégíteni. És egy ilyen helyre nemcsak hercegek érkeznek a fehér lovon, hanem bármilyen korosztályból, bármelyik nemzetből, gyakorlatilag bárki bejöhet az ajtón.

Forrás: Thinkstock

Ráadásul sokan, akik igénybe vesznek egy ilyen szolgáltatást, általában úgy gondolják, hogy ha már kifizették a női testet, akkor bármit megcsinálhatnak vele... De természetesen vannak olyan lányok is, akik bármilyen aktust visszautasíthatnak - ha például nem megfelelő az ügyfél higiéniája -, vétójoguk van, ekkor visszaadhatják a pénzt, és távozásra kérhetik a vendéget.

Legális keretek között
Mona bordélyháza legálisan működik, igaz, nem Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a lányok bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek, és rendszeres orvosi vizsgálatokon esnek át.

Hogyan lesz valakiből prostituált?

Meglátnak a lányok egy hirdetést, és úgy jelentkeznek, de sokszor csak szájhagyomány útján jutnak el hozzám.

Hogyan zajlik a válogatás?

Elsősorban fiatal lányokra van igény, a legnagyobb kereslet a 18 éves, 45 kilós, 150 centis kis hölgyekre van.

Forrás: Thinkstock

Ha megjelenik nálad egy 18 éves lány, és felveszed magadhoz dolgozni, nincs lelkiismeret-furdalásod?

Nincs. 18 évesen eldöntheti mindenki, hogy mit akar csinálni. Ezek a lányok semmire nincsenek rákényszerítve: rájuk van bízva, hogy mennyit dolgoznak, és hány ügyfelet fogadnak egy nap. De tegyük hozzá, hogy én nőként vezetek egy bordélyházat, és ebből fakadóan több mindent megértek, és elfogadok. 

Például azt, hogy ha valaki nem szeretne akkor dolgozni, ha éppen menstruál, vagy lelki gondjai vannak. 

Egy férfi által üzemeltetett házban sokszor másképpen működnek a dolgok. 

Hallottam már olyanról is, hogy a lányok a havibaj idejére kaptak egy-egy konyhaszivacsot, amit darabokra vágva kellett azon a néhány napon felhelyezniük, hogy folyamatos maradhasson a munka.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
A bordélyházak története
A 19. században Európa-szerte komoly társadalmi problémát jelentett a prostitúció tagadhatatlan léte. A mindenütt burjánzó szabályozatlan prostitúció ugyanis irritálta a polgárok jelentős részét. A kor felfogásában a szexualitás szégyenletes és bűnös dolog volt, egyes formái perverziónak minősültek, a meztelenkedést tiltották. A nemi élet gyakorlásának lehetőségét a házasságra, majd – egészségügyi szempontoktól, illetve erkölcsi meggondolásoktól egyaránt vezérelve – a szabályozott prostitúcióra próbálták szűkíteni. Így jöttek létre az első bordélyházak.

Hány lány dolgozik nálad egy időben?

Általában tíz. Van, aki napközben dolgozik, mondjuk déltől éjfélig, és van, aki éjféltől délig, mindenki máskor, különböző műszakok vannak.

Mennyi pénzt lehet egy hónapban ezzel a munkával megkeresni?

Kategorizálnám a lányokat. Vannak - ahogyan én hívom őket - a lepukkant lányok, ők 60 dollárt keresnek egy óra alatt. És vannak az úgynevezett csúcskurvák, akik 150-200 dollár közötti összeget tesznek zsebre egy óra alatt. 

Egy hónapban ezek a lányok nagyjából 3 millió forintot keresnek. 

Az elején általában ezt az összeget felélik, és csak évekkel később kezdenek el takarékoskodni. Aktívan szerintem hat-hét évet lehet keményen dolgozni, ennél többet általában nem bírnak a lányok, kiégnek, elfáradnak. Ez az idő viszont bőven elég arra, hogy biztosítsák a jövőjüket, vegyenek egy házat, autót vagy bármit, ami egy átlagos vagy afölötti egzisztenciához szükséges. 

Forrás: Thinkstock

Én minden lánnyal elbeszélgetek erről akkor, amikor felveszem. Felhívom a figyelmét arra, hogy érdemes ezt okosan csinálni, időben elkezdeni félretenni. Van olyan ismerősöm, aki tíz évet dolgozott csúcskurvaként, és amikor abbahagyta az ipart, egy ideig abból élt, hogy keresett magának egy-egy pénzes férfit, aki eltartotta őt. Néhány hónapja azonban ismét munkába állt, most egy kávézóban dolgozik, átszámítva körülbelül 600 ezer forintot keres, ami összehasonlítva a korábbi fizetésével, elég szegényes. 

Forrás: Thinkstock
Bordélyházak Budapesten a századfordulón
Budapesten a legtöbb kétes hírű ház a VI. kerületben: a Király, a Mozsár, a Nagymező, az Ó és az Új utcában; a VII. kerületben az Akácfa, a Dob, a Dohány, a Hársfa utcában; a VIII. kerületben pedig a Conti, a Bérkocsis és a Nagyfuvaros utcában működött. A jobb házak, az úgynevezett luxusbordélyok a belvárosban, a régi IV. kerületben alakultak ki: a Királyi Pál, a Képíró, a Bástya és a Magyar utcában.

Ezek a lányok büszkék arra, amit csinálnak?

Ezt a munkát az, akinek van egy kis esze, titokban tartja. A barátok, család előtt is. Dolgozik nekem egy olyan lány, aki még a férje előtt is titkolja, hogy ez a munkája. Reggel elmegy dolgozni, és nap végén viszi haza a pénzt. A férfi nem tudja, mi a nő munkája, de mivel ő az egyedüli pénzkereső a családban, a ház ura nem is feszegeti a témát, örül, hogy van bevétel a kasszában. Persze tegyük hozzá, hogy ez egy kirívó eset, ezt csak egy amolyan "sült hal” férfival lehet megcsinálni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: m.fooyoh.com
Mona házának legextrémebb ügyfele

Maját, Mona egyik kolléganőjét kérdezte Pilát Gábor arról, mi volt a legextrémebb igény, amit munkája során kellett kielégítenie: "Van egy hetente visszatérő, jól öltözött, irodában dolgozó, családos, 38 év körüli vendégem, aki általában több órára szokott meglátogatni engem. Ő minden egyes alkalommal gusztustalanabbnál gusztustalanabb dolgot talál ki magának. A kezdet az, hogy a szobában lévő kukából egyesével kiszedegeti a szájával a korábban, mások által elhasznált óvszereket, és kiszürcsöli azok tartalmát. Legutóbb egy koktélt kért tőlem ezekből, joghurttal és vizelettel kellett felhígítanom a gumik tartalmát, majd lehúzta, mint egy felest. Ő azért jár hozzám, hogy egy olyan nő, mint én, megalázza."

 

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról