Mindegy, hogy férfival, konditermi géppel, bicikliülésen vagy análisan éri el az embert, az orgazmus jó. Ráadásul annyi fajtája létezik, hogy erről már illik egy felsorolást csinálni.

Erin Basler-Francis professzor szerint négy szakasza van a gyönyörnek: az izgatottság, a felfelé menet, a kiteljesedés és az újratöltődés. "Mikor az ember a csúcsra jut, összehúzódnak az izmai, és egy vulkánkitörés-szerű érzést él át – mondja a professzor. – Míg valaki fel sem izgul egy masszázstól, másoknak eget rengető orgazmusuk van tőle." 

Forrás: Youtube

Minden harmadik nő képes csak arra, hogy orgazmusa legyen szexuális együttléttől, és ami még rosszabb, hogy közülük is a legtöbbnek csak csiklóorgazmusa van. "Ne akard erőltetni, tanuld meg élvezni a szexet, és majd utána jön az orgazmus is" – tanácsolja a szakértő.

Milyen fajta orgazmusok léteznek?

Csiklóorgazmus 

Ahogy Ian Kerner szexuális szakértő hívja, a női orgazmus netovábbja. A csiklóorgazmust úgy lehet elérni, hogy a csikló látható, és nem látható részeit izgatják vibrálással, nyomással, dörzsöléssel. A legtöbb idegvégződés itt található, így kifejezetten nagy élményben van részük az ezt átélőknek. 

8 tény a csiklóról
Nem kell, hogy mítosz maradjon a csikló! Elárulunk egy-két dolgot róla, amiket még biztos nem tudtál, így ahhoz is közelebb kerülsz, hogy elérhesd az orgazmust.

G-pont-orgazmus 

A G-pont egy 1-2 centi átmérőjű, szivacsos terület a vaginán belül, a csikló mögött, valahol a szeméremcsont alatt. Hogyan lehet izgatni? "Mondd a partnerednek, hogy az ujjával próbáljon a szeméremcsontod alá bejutni, arrafelé találja a G-pontot" – mondja a szakértő. A G-pont és a csikló egyszerre történő izgatásával szinte biztos az orgazmus.

Forrás: giphy.com

Anális orgazmus 

Igen, létezik. Ugyanúgy, ahogy a vagina izgatásával orgazmust lehet elérni, análisan is megtörténhet. Sok idegvégződés található a végbélnél, könnyen reagálnak az érintésre. Csupán annyi a kulcsa, hogy engedd el magad. 

Belső orgazmus 

A méret állítólag nem számít, de vannak, akik csak extra nagy pénisszel élvezik igazán a dolgot, mert szeretik, ha hozzáér a méhükhöz és a körülötte lévő területhez. Ezt a nagyon mély orgazmust is el lehet érni, de nem mindenki élvezi, ha azon a területen izgatják. 

Uretrális orgazmus 

Micsoda??? Van, aki úgy tud elélvezni, ha a húgycsövének végével játszadozik a partnere. Bár könnyen fertőzéshez vezethet, és borzasztó óvatosan kell csinálni, hogy ne fájjon, egészen sokan élnek ezzel a lehetőséggel is, orvosi síkosítót és puha dildókat használva.

Forrás: Youtube

Energiaorgazmus

Bizony, az agy is képes arra, hogy a csúcsra juttasson. Ezt a típust energiaorgazmusnak hívják, spirituálisan lehet átélni.