Szexbotrány miatt vették őrizetbe a Real Madrid sztárcsatárát, Karim Benzemát

Forrás: AFP -
szexbotrány Karim Benzema Real Madrid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda reggel őrizetbe vették a Real Madrid francia játékosát, Karim Benzemát, miután őt is meggyanúsították egy nyáron kirobbant zsarolási ügyben.

A rendőrség bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletének vádjával már korábban kihallgatta Djibril Cissét, a korábbi 41-szeres válogatott futballistát, aki egy társaság tagjaként szexvideóval zsarolta egykori csapattársát, a szintén válogatott Mathieu Valbuenát - tájékoztat a The Guardian.

Forrás: AFP

A hírek szerint Valbuenát többször is felhívták, és 150 ezer eurót követeltek tőle. A felvételt állítólag a focista egyik régi mobiltelefonjáról szerezték meg, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, pontosan hogyan.

Karim Benzema október végén, a francia válogatottnál beszélt Valbuenának a videó létezéséről.

Egyes hírek szerint ő volt az, aki megpróbálta rávenni Valbuenát, hogy fizessen. A francia L'Equipe úgy tudja, hogy a zsarolók vették fel a kapcsolatot korábban a Real-csatár családtagjaival, hogy bevonják őket a cselszövésbe.

Benzema kedden már nem is játszott csapata PSG elleni Bajnokok Ligája-meccsén. A sztárcsatár szerdán, kora reggel érkezett Versailles rendőrségére, ott vették őrizetbe.

Karim Benzema és Mathieu Valbuena Forrás: AFP/Juan Barreto

"Meg tudjuk erősíteni, hogy kihallgatjuk az ügyben betöltött szerepe miatt" - közölte a rendőrség.

Úgy tudni, a zsarolásért akár öt év börtönbüntetés is járhat Franciaországban.

A botrány októberben lett igazán komoly, amikor Djibril Cissét letartóztatták. Francia lapinformációk szerint a csatár jól ismerte Valbuena szokásait, ugyanis a Marseille-ben és a francia válogatottban is együtt futballoztak. A játékost, aki nemrég jelentette be visszavonulását, később kiengedték. Cissé mellett három másik embert tartóztattak le, ők mindannyian ismert francia futballisták barátai.

A Real Madrid csatárának nem ez az egyetlen gondja mostanában, ugyanis nemrég spanyol lapok arról számoltak be, hogy november 21-én, a Barcelona elleni rangadó napján is meg kell majd jelennie a bíróságon, mivel korábban jogosítvány nélkül kapcsolták le őt a rendőrök. Két éve pedig gyorshajtásért vették el a jogosítványát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.