Egy amerikai nőgyógyász világossá teszi a nők számára, hogy miért nincs orgazmusuk. 

1. Olyan gyógyszert szedsz, ami gátolja az orgazmust. Dr. Michael Krychman, a dél-kaliforniai Center for Sexual Health igazgatója szerint a depresszió és a szorongás kezelésére használt gyógyszerek csökkenthetik a szervezet nemi hormonjait, ami a női libidó csökkenéséhez vagy orgazmus nélküliséghez vezethet. Érdemes az orvosoddal beszélned és tájékozódnod arról, hogy szexuálisan vannak-e mellékhatásai az általad szedett gyógyszernek.

2. Nálatok a szex arról szól, hogy a pénisz csak súrolja a vaginádat. Dr. Krychman szerint sok férfi azt gondolja, hogy az a jó mechanika, ha berakják és ki-be húzogatják férfiasságukat - a nők G-pontját sok esetben nem is érintve.

3. Nincs előjáték. Sok nő inkább hamis orgazmust színlel, hogy ne okozzon csalódást a párjának. Pedig az orvos szerint ez a helyzet kikerülhető lenne, ha a férfi elegendő előjátékban részesítené a nőt.

Forrás: Youtube

4. Nem élvezed a szexet, sőt. Aktus közben nem arra gondolsz, hogy mennyire jó dolog történik veled, hanem a problémáidon agyalsz, esetleg attól rettegsz, hogy betegséget kapsz el, netán teherbe esel. Egy amerikai felmérés szerint sokkoló eredmények születtek arról, hogy a nők fejében milyen gondolatok kavarognak egy szexuális aktus közben és ez mennyire befolyásolja azt, hogy elélveznek-e.

5. Fogalmad sincs, hogyan működsz. Ha nem ismered a tested, akkor sem lesz könnyű dolga a másik félnek. A maszturbálás sokat segíthet a problémád megoldásában.

6. Stresszeled magad. Szex közben azon morfondírozol, hogy mennyi idő telt el az aktus kezdete óta és még mindig nem sikerült a csúcsra jutnod. Ettől feszült leszel és elindul az ördögi kör. A nőgyógyász szerint az idegeskedés helyett add át magad az érzeteknek, ne az orgazmuson feszülj.

7. Talán csak egy kis síkosítóra van szükséged. A nők körülbelül 40 százaléka nem lesz elég nedves szex közben, ezért élvezi kevésbé azt.