A statisztikák szerint a férfiak legalább 40%-a naponta végez önkielégítést, és ez az arány a párkapcsolatban élők esetében sem sokkal kisebb. De mire gondolnak eközben a pasik? Megkértük néhány férfiút, hogy anomin módon meséljen nekünk erről.

Az eltűnt idő nyomában

"A leggyakoribb nálam, hogy korábbi élményeket elevenítek fel gondolatban. Régi barátnőket, szexkalandokat, különösen emlékezetes dugásokat. Oké, ez néha abba is átcsúszik, hogy elképzelem: most mit csinálnék velük. De nekem kell a konkrét személy, olyan, akit ismerek is testközelből, álomnőkről nem tudok fantáziálni." (B., 33, irodai dolgozó)

Forrás: Thinkstock

Mozgóképes fantáziák

"Nem nagyon gondolkodom önkielégítés közben. Az esetek 99%-ában pornót nézek, és akkor csak a látványra figyelek, kikapcsolom az agyam, épp ez a jó benne. Persze szexfilmekből sem akármit választok, vannak kedvenc színésznőim, akikhez rendszeresen visszatérek, mert valami megfog bennük, valami miatt jobban izgatnak, mint a többiek. Szóval végülis akár azt is mondhatjuk, hogy róluk fantáziálok közben." (Z., 22, egyetemista)

A szerelem közbelép

"Hát nem a barátnőmre. Ami fura, mert mielőtt összejöttünk volna, sokat fantáziáltam róla.

De akivel együtt vagyunk, arra képtelen vagyok gondolni,

ez már a korábbi kapcsolataimnál is bebizonyosodott. És nem azért, mert őt megkaphatom a valóságban is. Inkább az van, hogy a maszturbálás közbeni fantázia valami mocskos dologként él bennem, a szó jó és rossz értelmében egyaránt. Akibe szerelmes vagyok, azt pedig nem akarnám bemocskolni." (K., 29, pultos)

Éljenek az újdonságok!

"Eléggé kísérletező típus vagyok, izgatnak az újdonságok, szeretek mindent kipróbálni. Szóval amikor kiverem, általában azt képzelem el közben, milyen lenne átélni valami olyasmit, amit még sose volt alkalmam. Hogy ez micsoda, az időszakonként változik, mikor mi izgat legjobban. Volt már, hogy a két nős felállás, volt hogy a kikötözés, mostanában pedig a swingerklub a leggyakoribb. Az ezekben a fantáziákban szereplő nők pedig mind elképzelt személyek, arcuk se nagyon van, vagy nagyon változékony figurák, mint egy álomban. A lényeg az, hogy mit csinálnak velem." (M., 38, író)

Forrás: Thinkstock

Az asszony, kicsit másképp

"Olyat válaszolok, amit valószínűleg senki más nem fog: a feleségemre gondolok közben. Nem túl gyakori, nem igaz? Régóta vagyunk együtt, és még mindig odavagyok érte, szexuálisan is, ez lehet az egyik ok. A másik pedig az, hogy azért nem mindig hagyományos módon gondolok rá: elképzelem olyan helyzetekben, ruhákban, viselkedéssel, ami a valóságban totál esélytelen. Mondhatjuk, hogy kihívóbbnak, akár kurvásabbnak festem le ilyenkor. Olyanra is gondoltam már, hogy mással is szexel, és ez is izgatott maszturbálás közben. Élőben persze valószínűleg kiakadnék tőle." (J., 47, vállalkozó)

Leendő numerák

"Mindig olyan csajokra gondolok maszti közben, akiket ismerek. És akiket meg akarok, vagy meg akarnék fektetni. Lehet egy ismerős, egy lány a villamosról, de gondoltam már így az akkori barátnőm egyik barátnőjére is. Olyanra, aki már megvolt, nem igazán, maximum ha újra szeretném, de nem elérhető pillanatnyilag.

Hiszen ha az lenne, akkor inkább áthívnám, nem igaz?

Szóval mondhatjuk, hogy a szexuális jövőm programjára gondolok ilyenkor, igazából tervezgetek. Na, erre eddig így nem is néztem, elég furán hangzik, de hát ez van." (R., 25. sofőr)

Fizikai felkészülés

"Magamra! Na jó, ez csak vicc, de van benne igazság: nem nagyon képzelgek önkielégítés közben, inkább figyelek a testemre. Nem is csinálom túl gyakran, és ha igen, inkább úgy élem meg, mint valami testi szükségletet, feszültséglevezetést és gyakorlást a szexre. Szóval például próbálom közben kontrollálni, hogy minél tovább bírjam visszatartani. És határozottan lehet ebben fejlődni ilyen módszerrel!" (G., 31, fordító)