Magyarország első swingerklubjának alapítójával, Fodor Gáborral a magyar BDSM szokásairól beszélgetett Pilát Gábor életvezetési és párkapcsolati coach, a Rádió Bézs műsorvezetője. Csak 18 éven felülieknek!

Gábor, hogyan lettél swingerklub-tulajdonos?

Korábban a pornószakmában dolgoztam, és egy kollégám az egyik forgatási helyszínen azt mondta, ez a hely jó lenne swinger-helyszínnek. Akkor még nem tudtam, hogy miről beszél, de beleástam magam a témába és úgy döntöttem, megnyitom Magyarország első klubját.

Forrás: Thinkstock
“Kiszedi a kukából mások elhasznált óvszereit, és kiszürcsöli...”
Korábban Pilát Gábor vendége Mona volt, aki jelenleg egy bordélyházat üzemeltet külföldön. Ha kíváncsi vagy arra, mik történnek manapság egy ilyen intézményben, olvasd el a cikkünket ITT.

Milyen emberek fordulnak meg a klubban?

Az biztos, hogy ez nem a 20 évesek sportja, inkább 30 felett kezdenek az emberek rájönni arra, hogy érdemes ezt is kipróbálni. Akik már 20 éve együtt élnek és szeretik egymást, azok a párok is sokszor döntenek úgy, hogy eljönnek és kipróbálják ezt is. Jöhetnek amúgy vendégek párcseréért, szóló lányért, szóló fiúért, hogy párok egymással szexeljenek nézőközönség előtt, illetve vannak olyanok is, akik csak kukkolni jönnek.

Szabályok?

Itt a nem az NEM. Ez szabály. Mindenki tudja, miért jött, és mit akar. A másik fontos szabály az, hogy utcai ruhában nem lehet maradni, fürdőruhára vagy fehérneműre kell vetkőzni. Emlékszem, a legelső esténken még nem volt kötelező a vetkőzés, hajnal négyig szinte egyetlen aktus sem történt.

Forrás: Thinkstock

Mi a legnagyobb hiba, amit a swingerben el lehet követni?

Sok olyan női vendégünk van, akik azért jönnek el hozzánk, mert nőt keresnek maguknak. Sajnos ezt sok esetben nem önszántukból teszik, a legtöbb esetben a férj noszogatása áll a háttérben. A férj azt kéri a nejétől, hogy az létesítsen szexuális kapcsolatot más nővel, és ezt a nő undorral ugyan, de megteszi. Szerintem ez a legrosszabb, ami egy swingerklubban megtörténhet. De ilyen egyébként az is, amikor a férj évek óta könyörög a párjának az análszexért, majd a nő nagy nehezen beadja a derekát. Azt egyébként nem igazán értem, hogy miért van ennyi nőnek averziója az anális szexszel kapcsolatban, szerintem ez az egyik legjobb dolog a szexben, sőt, a tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy az orgazmus erőteljesebb ebben a formában. De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A swinger amúgy maga egy hetero és leszbi elfogadó csoport, de fontos, hogy itt mindenki mindent csak addig és olyan mértékben csinálhat, ami a saját illetve a partnere örömére egyaránt válik. Homoszexualitásnak egyébként nincsen létjogosultsága a swingerben, azokat az embereket kizárják, akik ilyen szándékkal lépnek be egy klubba.

Forrás: Thinkstock
Hogyan zajlik egy swinger-est?
Megérkeznek a vendégek, van egy öltözőnk, ahol átöltözhetnek, mindenki abba, amiben kényelmesen érzi magát: fürdőruhába, fehérneműbe bújnak. Ez után irány a társalkodó, ahol megindul az idegenek közötti csevej. Ez nem egy kötelező bemutatkozás, hanem egy kötetlen beszélgetés azzal, aki neked is szimpatikus. Ezt követően iszogatnak, eszegetnek, táncolnak a vendégek – úgy kell elképzelni, mint egy házibulit. Annyi a különbség, hogy itt mindenki párt keres, de legalábbis szexet. Ha pedig két ember szimpatikus egymásnak, és mindkettő nyitott a szexre, akkor mennek szobára. Ezeket a szobákat úgy kell elképzelni, mint egy normális hálószobát, de akinek extrém igényei vannak, használhatja az úgynevezett nőgyógyászati vagy gyóntató székünket is, de lehet szeretkezni a bárpulton is. Sőt, van külön úgynevezett BDSM stúdiónk, azaz kínzókamránk is.

Mi található a kínzókamrában?

Négyféle szereplője van a BDSM-nek: léteznek domok és dominák (előbbiek a férfiak, utóbbiak a nők), azaz uralkodók, vannak alattvalók, vagyis szolgák, akik a parancsokat teljesítik, illetve léteznek switch-ek is, akik felváltva töltenek be különböző szerepeket. Ahogyan külföldön, úgy Magyarországon is egyre nagyobb teret kap a BDSM, én magam 15 évvel ezelőtt kezdtem el ezzel a témával foglalkozni.

Fotó: Scout Paré-Phillips

Ekkor hoztuk létre a saját BDSM stúdiónkat (szado-mazo szoba vagy kínzókamra), ami azóta is nagy sikernek örvend a klubunkban. Ez különböző szerszámokkal van felszerelve: a legfontosabb ezek közül a kereszt, amire kikötik az embereket különböző pozíciókban. Van úgynevezett deresünk, amire ráfektetnek valakit és így megfenyíthetik a popsiját. Található a szobánkban még egy kaloda, ami minden tekintetben megegyezik a középkorban használatos változattal, ezek kívül van még egy trónszékünk a lábjátékokhoz, van ketrec, ahová be lehet zárni valakit illetve van még egy toalettünk is, de ezt csak a nagyon különleges igényű vendégek használják…

Mi is az a BDSM?
A BDSM mozaikszó, az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus" fogalmakat jelöli.

Mit csinál pontosan egy dom vagy egy domina?

A klasszikus elfenekelésen túl? Gyakorlatilag bármit! Van, aki gombot varr a másik bőrére, van, aki a másik hímvesszőjét tűvel szúrja át, de van olyan is, amikor egy nejlonzacskó segítségével, fullasztással juttatnak el a csúcsra valakit.

Fotó: Scout Paré-Phillips

A jelszó itt is működik?

Igen, a jelszó egy nagyon fontos dolog. Ez az a határpont, ameddig a szolga teherbíróképessége tart. Ha például valaki azt szereti, ha elfenekelik, vérzik a bőr a fenekén, és ő az aktus közben nem jelez, nem mondja ki a jelszót, az azt jelenti, hogy még minden rendben van. Abban a pillanatban azonban, ahogy elhangzik az előre megbeszélt jelszó, a domnak vagy dominának kötelessége abbahagynia azt, amit éppen csinál. Ez egy bizalmi kapcsolat, senki más nem kontrollál semmit, a két fél egymásra van utalva. Persze vannak olyan vendégek is, akik azt igénylik, hogy legyen nézője is ennek a közös játéknak. Ilyenkor természetesen jelen lehet a két felen kívül másik személy is, de ez a felállás akkor is a dom vagy domina és a szolga közös dolga.

Fotó: Scout Paré-Phillips

Milyen vendégeid vannak? Mondanál egy extrém esetet?

Van egy férfi vendégünk, aki általában azt kéri, hogy ahogy megérezik hozzánk, vetkőztessük le, zárjuk be két órára a ketrecbe és kapcsoljuk le a villanyt. Ott kuksol egyedül a sötétben órákon keresztül. Ez egyfajta ráhangolódás az elkövetkező eseményekre. De mint említettem korábban, van egy nyilvános toalettünk is a BDSM szobánkban: ezt az extrém igényű vendégek használják, egymás szájába székelnek például. 

Scout Paré-Phillips művészi képei bevezetnek a BDSM titkos világába. Nézd meg galériánkat!

/1512/BDSM_2015129163514