Talán senkinek sem kell elmagyarázni, milyen jó érzés átélni az orgazmust. De vajon hányan tudják azt, hogy ez a csodás élmény számtalan egészségügyi előnnyel is jár? Az alábbiakban számos, "brit kutatós" okot olvashatunk azzal kapcsolatban, miért is érdemes minél többször eljutni a csúcsra. És hogy mindezek igazak, avagy sem, azt mindenki döntse el odahaza az ágyban.

A rendszeres szex és maszturbáció nélkülözhetetlen az egészség szempontjából. MRI segítségével a szakemberek azt is ki tudták mutatni, hogy az orgazmus egy olyan folyamatot indít be az agyban, ami a dopaminéhoz hasonló, és a szex mellett ezt váltja ki például a pénzszerzés, az alkoholfogyasztás vagy a drogozás is. Így persze nem csoda, hogy ezek bármelyikére könnyen rá is lehet szokni.

Forrás: Thinkstock

Az orgazmus során emellett ugyanúgy oxitocin szabadul fel, ahogy a szülés és a szoptatás közben is, ettől pedig megnő az emberben a szenvedély, legyen szó férfiról vagy nőről. Aki a csúcsra jut, annak a szervezetében emellett endorfin is felszabadul, ami az örömérzetért felelős hormon, illetve prolactin, aminek pedig nyugtató hatása van. Brit tudósok szerint

az orgazmus csökkenti a vérnyomást és a stressz mértékét, akár még az élményt követő két héten át is.

Egy jó szeretkezés után elaludni is könnyebb, vagyis aki eleget szexel, annak nem lesz szüksége altatóra. Ráadásul az orgazmus az immunrendszert is erősíti, így aki hetente legalább 1-2 alkalommal részesül benne, azt elkerüli az influenza és a megfázás.

Forrás: Thinkstock

Bőrgyógyászok állítják, hogy az orgazmus a bőrnek is jót tesz, növeli ugyanis a véráramlást, és stimulálja a paraszimpatikus idegrendszert, így az arcunknak kellemesen kipirult színe lesz tőle. Az orgazmusig való eljutás során ráadásul DHEA termelődik a szervezetünkben, ami egy öregedésgátló hormon, és számos fiatalító termékben előfordul.

Sokan fejfájásra hivatkozva hárítják el párjuk közeledését, pedig az orgazmus a fejfájásra is megoldást jelent.

A G-pont ingerlése növeli az ember fájdalomküszöbét, és sokan állítják, hogy a csúcsra jutással a migrénjüktől is megszabadulnak.

Hüvelyi? Csikló? Most akkor melyik orgazmusunk létezik?
Csak egy mítosz a hüvelyi orgazmus? - tettük fel félve a kérdést, amikor ismét egy olyan kutatás járta be a netet, amelynek eredményei szerint a nők kizárólag csiklóorgazmusra képesek, aki pedig mást hisz, vagy érez, az téved. Azért is megnyugtatók ezek a tanulmányok, mert ilyenkor az orvos, aki nem talált magyarázatot a női élvezetre, a férj, akivel a neje még nem élte át, és a csaj, aki még sosem jutott így a csúcsra, egyszerre dőlhetnek hátra, hogy ha nincs, nem is kell többé keresni. De vajon mi az igazság? Utánajártunk!

Két brit biológus azt is kimutatta, hogy az orgazmus a termékenységre is jótékony hatással van, ha ugyanis

egy nő háromnegyed órán belül orgazmust ér el ahhoz képest, hogy a párja ejakulált, nagyobb lesz az esélye annak, hogy megtermékenyül a petesejtje.

Forrás: Thinkstock

Egy másik szakember pedig azt javasolja, aki nem akar szívrohamot kapni, szexeljen minél többet. Egy Izraelben végzett vizsgálat szerint ugyanis nagyobb eséllyel kap szívrohamot az, aki csak ritkán elégül ki. Végezetül egy meglepő hír: a magas sarkú cipő sokak szerint orgazmust tud okozni, viselése ugyanis állítólag olyan izmokat stimulál, amelyek hatására egy nő képes elélvezni. Hogy igaz-e? Egy próbát mindenesetre megér!